Стрип-цртачи издавачке куће DC Comics не разумеју зашто се ликови који су иконе стрипа овако „проституишу“.

АУТОР: Луис Лосада

У недавном интервјуу, цртач издавачке куће DC Comics Гејб Елтајеб оштро је критиковао нови стрип у ком је Супермен приказан као геј. Елтајеб не разуме зашто је компанија овог суперхероја, који се бори за Истину, Правду и боље сутра, претворила у еколошког активисту, и дечка напредног новинара с љубичастом косом и фенси наочарима. Ево шта је рекао:

„Уморан сам од овог ђубрета. Доста ми је више што упропаштавају ове ликове (…) Мој деда је погинуо у Другом светском рату. Немамо право да уништавамо наслеђе те генерације… То је бесмислено“.

Елтајеб је један од цртача Бетмена. Свој таленат ставио је у службу јунаштва и бољег сутра. А сад открива да су иконе ликова у чијем је стварању учествовао претворене у идеолошке активисте. И логично, сад је ван себе од беса, и мука му је од идеологизације свега и џендер индоктринације чак и у стрипу.

Овај стрип-цртач је добро свестан буре критика које су му упутили заступници политичке коректности због тога што је јавно одбацио овакву идеологизацију стрип-јунака. Унапред им одговара да је нормалан момак, без партијске припадности и опсесије политиком. Једноставно воли да црта и сања о бољем свету.

Воли да сања о Супермену који зауставља терористичке нападе, спасава жене у невољи, бори се за Истину и Правду и бољи свет. То је био Суперменов слоган. А геј лоби сада жели да присвоји управо тај морални ауторитет овог браниоца Истине и Правде.

На срећу, стратегија им није баш успела. Сви медији естаблишмента одушевљено су поздравили Суперменов ЛГТБ преображај. Медијски утицај је био огроман. Али то није праћено успешном продајом стрипа. Тржиште је окренуло леђа најновијој досетки ружичастог тоталитаризма.

Зато што људи желе да наставе да сањају о правом хероју који се бори за Истину, Правду и бољи свет, а не о геј „екологу“.

У сваком случају, ако желите да се пожалите уреднику, можете то учинити овде.

ИЗВОР: https://ifamnews.com/sr/-unutrasnji-rat-u-izdavackoj-kuci-dc-comics-zbog-gej-supermena

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *