• Традиционално, једна од омиљених тема пропадајућег медијског гиганта била је „руска претња“
  • Џефри Тубин, главни правни аналитичар Си-Ен-Ен -а, такође је учествовао на видео састанку. Током сесије, право пред камерама, пред неколико учесника, почео је да мастурбира
  • Недавно је амерички медијски простор експлодирао још једним скандалом везан за Си-Ен-Ен: ухапшен је продуцента ТВ канала по имену Џон Грифин. Он је већ оптужен за злостављање деце.
  • Човек стар 44 године убеђивао је родитеље да „девојке треба учити сексуалном потчињавању“. Он је осумњичен за завођење деце од 9, 13 и 14 година.

АУТОР: Институт међународних политичких и економских стратегија (РУССТРАТ), Москва

Уредници телевизије CNN-а, донедавно прве по броју гледалаца у Сједињеним Државама и другог у свету међународног информативног канала који ради нон-стоп, поново су у центру скандала који се сада повезује са педофилијом.

Подсетимо, канал је 1980. године покренуо један од најбогатијих људи у Америци, према часопису Форбс то је био Тед Тарнер и део је компаније Turner Broadcasting System, која је у власништву Warner Media. Исти тај Тарнер, који је неколико пута јавно изјавио да „на планети има превише људи“, те би било добро да се њихов број смањи неколико пута – демократа, глобалиста и човек који у настојању да смањи људске популације на планети, донирао око милијарду долара Уједињеним нацијама.

На крају другог председничког мандата Барака Обаме, Си-Ен-Ен је, како и следује медију који је прихватио да буде гласноговорник либералне пропаганде, уложио све напоре да бирачима докаже да Доналд Трамп није човек који може да буде на челу Сједињених Држава. Потом, после преноса председничке функције на Џоа Бајдена, телевизијска кућа Теда Тарнера није имала са ким да се бори, те је изгубила значајан део профита.

Кризу канала погоршао је низ скандала. У мају 2021. лист „Вашингтон пост“ је објавио чланак да је водитељ најпопуларнијег Си-Ен-Ен програма Cuomo Prime Time, Крис Куомо, незаконито користећи свој службени положај и везе, покушао да помогне свом старијем брату, гувернеру Њујорка Ендру Куому да избегне одговорност за сексуално узнемиравање једанаест жена. Касније су се информације о томе потврдиле.

Осим тога, испоставило се да је гувернер користио медицинске услуге на штету старачког дома. У вези са скандалом, Куомо старији је поднео оставку. Рејтинг „слободног новинара“ Куома млађег пао је на 30-ту позицију и он је уклоњен са посла водитеља на Си-Ен-Ен -у.

У октобру је одржана видео-конференција између представника америчког недељника New Yorker и радија WNYC, чији су учесници на чудан начин одлучили да прикажу „председничке изборе у Сједињеним Државама“. Важно је напоменути да је улога Доналда Трампа припала бившој становници Русије, ЛГБТ активисткињи Маши Хесен, која је својевремено јавно изјавила да је прави циљ сексуалних мањина да униште институцију породице, а која је након серије скандала напустила Русију. учињених у медијима у којима је радила.

Џефри Тубин, главни правни аналитичар Си-Ен-Ен -а, такође је учествовао на видео састанку. Током сесије, право пред камерама, пред неколико учесника, почео је да мастурбира. Касније је администрација телевизијског канала Си-Ен-Ен обавестила јавност да је Џеф Тубин „послат на одмор да реши лични проблем”. Корисници интернета су приметили да се отпуштени аналитичар „утишао“ и престао да објављује чланке у којима се разоткрива „неморални Трамп“.

Само неколико недеља касније избио је још један скандал са представником Си-Ен-Ен-а. У популарној америчкој ТВ емисији Шоу Меган Кели, шанкер по имену Дастин Хејз детаљно је описао како га је на лицу места узнемиравао водитељ Си-Ен-Ен-а Дон Лемон. Он се пожалио да оптужени развратник, да би избегао казну, користи привилегије које му даје рад у Си-Ен-Ен -у и врши притисак на истрагу.

Жртва је изјавила: у Сједињеним Државама црнци и сексуалне мањине су у привилегованом положају, тако да ТВ репортер Лимон може да избегне одговорност после примене прљавих трикова. Жртва хомосексуалног напада од стране сарадника Си-Ен-Ен-а позвала је јавност да обрати пажњу на недолично понашање угледног ТВ новинара.

У новембру 2021, амерички новински канал „Fox News“ известио је да је популарност Си-Ен-Ен-а достигла најнижи ниво у историји: гледање канала је опала за 76% од почетка године, а број прегледа је наставио да опада. Популарност емитовања „Вашингтонске трибине” опала је заједно са животним стандардом Американаца и степеном поверења у актуелног председника Бајдена, о чијој менталној (не)способности расправљају и обични грађани , а постао је и тема тужних шала у западним медијима.

Недавно је амерички медијски простор експлодирао још једним скандалом везан за Си-Ен-Ен: ухапшен је продуцента ТВ канала по имену Џон Грифин. Он је већ оптужен за злостављање деце. Човек стар 44 године убеђивао је родитеље да „девојке треба учити сексуалном потчињавању“. Он је осумњичен за завођење деце од 9, 13 и 14 година.

Ако се злочини докажу, продуценту Крису Куому прети казна од 10 година затвора. Чак и пре краја истраге, према одзивима у месинџерима, јасно је да је репутација Си-Ен-Ен -а – „канала који подржава демократске вредности широм света“, потпуно нарушена. Међутим, менаџмент Си-Ен-Ен-а не одустаје. Представник либералне агенде покушава да преживи отпуштањем старих радника. Тренд је постао уобичајен за већину новинских медија у Сједињеним Државама.

Према новим подацима Challenger, Gray & Christmas, Inc., више од половине отпуштања са радних места у америчким медијима је у дигиталним, штампаним и емитерима вести. Администрација Си-Ен-Ен-а, као и низ других либералних медија, тренутно масовно отпушта запослене и покушава да примами популарне водитеље са других канала.

Једна од омиљених тема пропадајуће телевизије и даље остаје „руска претња“: данас се на сајту компаније, утонулој у опсцене скандале, и даље расправља о „нагомилавању руских трупа дуж украјинске границе“, као и о „ опасност од руске енергетике, које се морају одрећи демократске земље Европе“.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://russtrat.ru/comments/16-dekabrya-2021-0010-7648

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *