A smartphone with displayed "Immunity passport COVID-19" is placed on a passport in this illustration taken April 27, 2021. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration - RC2D4N9TKXIQ

Фото: REUTERS/Dado Ruvic

„Док брза риба не прогута спору и не добије своју зараду…“

  •  …Првог дана самита Г20, министар здравља Индонезије Буди Гунади Садикин рекао је да земље Г20 треба да усвоје „дигитални здравствени сертификат заснован на стандардима СЗО“ и да имају за циљ да ову карту о вакцинацијама уврсте у „међународни здравствени систем“ током следеће сесије СЗО у Женеви.
  • Овоме нико није приговорио.
  • Чини се да ове речи нико није ни приметио. „Морамо имати дигитални здравствени сертификат који признаје СЗО.
  • Ако сте прописно вакцинисани или тестирани, онда можете слободно да се крећете“, предложио је министар.
  • А шта ће бити са онима који немају „здравствени лист“? Хоће ли им бити одузета слобода кретања?
  • Говори у духу изјава „биоетичара” демонстрирају како се мења свест, пристајајући да се медицина претвори у индустрију за дистрибуцију аусвајсова који обезбеђују право на живот.
  • Или можда у индустрији чиповања становништва, о којој говори Клаус Шваб, верујући да се ова мера може увести у наредној деценији?

 АУТОР: Агнија КРЕНГЕЛ

Самит који се одржао на Балију био је толико богат догађајима да јавност није ни приметила неке тенденције. Посебно, није приметила да се поново појавила тема смањења становништва у духу заборављених „death panel“. Прошло је више од деценије од невероватног скандала из 2009. године, када се овај израз први пут чуо.

„Death panel“ (име се преводи на различите начине: „панел смрти“, „одбор смрти“, „комисија смрти“) је термин који је настао у Америци током дебате о савезном закону о здравственој заштити. Сара Пејлин је прва употребила тај термин. У августу 2009. написала је на Фејсбуку (ова друштвена мрежа је у Русији проглашена терористичком – прим. прев.): „Бесплатна медицинска нега неће смањити трошкове; једноставно ће се одбити да се примењује. А ко ће највише страдати? Болесни, стари и инвалиди. Америка коју познајем и волим није она у којој ће моји родитељи или моје дете са Дауновим синдромом морати да се суоче са Обаминим „колегијем смрти“ да би његове бирократе одлучиле на основу субјективног суда о њиховом „нивоу учинка у друштву“ да ли ће ови људи заслужују медицинску помоћ. Такав систем је потпуно зао.”

Пејлин је навела да ће „стари и болесни бити приморани да прихвате минималну негу на крају живота како би смањили трошкове здравствене заштите“. Ово је реакција на такозвани Закон о приступачном медицинском избору (ХР 3200). Председник Барак Обама назвао је Пејлинове речи демагогијом. Њену изјаву критиковала је штампа, научници, лекари, али су је подржали неки истакнути републиканци (Сара Пејлин је члан Републиканске партије).

Тада су речи Саре Пејлин шокирале друштво (скандал је трајао две године, а повезан је са разоткривањем идеје о расподели средстава за подршку животу пацијента по закључку одређених комисија, названих „комисија смрти“). Деценију касније, почела је „пандемија“, а свест јавности се променила: престала је да одбацује идеју казнене медицине. Чак се сложила са Аусвајсом који су поделиле медицинске организације.

…Првог дана самита Г20, министар здравља Индонезије Буди Гунади Садикин рекао је да земље Г20 треба да усвоје „дигитални здравствени сертификат заснован на стандардима СЗО“ и да имају за циљ да ову карту о вакцинацијама уврсте у „међународни здравствени систем“ током следеће сесије СЗО у Женеви. Овоме нико није приговорио. Чини се да ове речи нико није ни приметио. „Морамо имати дигитални здравствени сертификат који признаје СЗО. Ако сте прописно вакцинисани или тестирани, онда можете слободно да се крећете“, предложио је министар. А шта ће бити са онима који немају „здравствени лист“? Хоће ли им бити одузета слобода кретања?

Постоји низ болести којима је вакцинација наштетила. Међу њима су и онколошке болести, о којима је „The Guardian“ писао пре недељу дана: „Због пренамене здравствених система за борбу против КОВИД-19, око милион Европљана није на време сазнало за опасну дијагнозу и није се лечило. Европи прети „епидемија рака“. Појављују се докази да је вероватније да ће пацијентима бити дијагностикован рак у каснијој фази него пре пандемије. Ово је резултат значајног кашњења у дијагностици и лечењу рака.”

Не само да ће помоћ која се не пружи на време утицати на целокупну ситуацију у борби против рака у свету, већ треба да докрајчимо сувише, болесне и сиромашне увођењем „ковид пасоша“. На крају крајева, пацијенти су трошкови. За разлику од здравих, који могу да донесу добар профит туристичкој индустрији.

„Најмоћније светске економије сложиле су се да подрже планове за стварање такозваних пасоша о вакцинацијама у покушају да извуку индустрију путовања и туризма из рецесије изазване пандемијом“, преноси Блумберг. – Према речима италијанског министра туризма Масима Гараваље, Г20 је подржала нове сертификате, истичући да је обнављање нормалних активности у сектору кључно за опоравак глобалне економије. Гараваље је на конференцији за новинаре у Риму рекао да је затражио и добио обавезу од комесара Европске уније Тјерија Бретона да што више убрза примену зеленог сертификата ЕУ.

Ппрошле године, Бил Гејтс је рекао своју реч на овуу тему. Он је навео да старијим особама треба ускратити провере социјалног осигурања док се не вакцинишу КОВИД вакцином. Такође је говорио о високим трошковима медицинске неге, укључујући и негу на крају живота, напомињући: „То се зове панел смрти“.

Застрашујући израз се појавио и у другим интервјуима са Гејтсом о здравственој заштити. „Национална ревија“ (National Review) је написала о његовим примедбама: „Они заиста желе да влада (или комитети за биоетику којима влада делегира овај задатак) одлуче ‘када да искључе баку’.“

Говори у духу изјава „биоетичара” демонстрирају како се мења свест, пристајајући да се медицина претвори у индустрију за дистрибуцију аусвајсова који обезбеђују право на живот. Или можда у индустрији чиповања становништва, о којој говори Клаус Шваб, верујући да се ова мера може увести у наредној деценији?

И из неког разлога изјаве о планираном смањењу слободе кретања и животног века „дефектних“ грађана нису изазвале негодовање, као 2009. године. Очигледно, не постоји само деградација медицине: „глобална елита“ је успоставила курс за смањење становништва планете.

Ко не буде у могућности да из свог џепа плати одговарајућу негу биће подвргнут „еутаназији за сиромашне“, док ће они који су релативно здрави и желе да уживају слободу кретања бити приморани да прибаве „ковид аусвајс“. Истовремено, вакцинација никако није индикована за све и нема бесконачно трајање. Становништво ће бити принуђено да прима све више вакцинација, а они који су свој новац уложили у производњу вакцина биће баснословно обогаћени. И сва ова машинерија ће трајати све док, како је то рекао Клаус Шваб у свом говору на Г20, „брза риба не прогута спору и заради.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://www.fondsk.ru/news/2022/11/21/pasporta-vakcinacii-ili-ausvajsy-na-pravo-zhit-57741.html

2 thoughts on “Пасоши о вакцинисаности или Аусвајси за право на живот?”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *