Папа сазива екуменски молебан да се молили за мир

Гласноговорник Римокатоличке цркве, Радио Ватикан, објавио је вест са насловом „Папа је сазвао екуменску молитву“. Реч је о томе да је папа Фрациско у недељу 15. јануара на Тргу Светог Петра подсетио на традиционалну Недељу молитве за јединство хришћана (од 18. до 25. јануара) и повезао екуменски пут са путем „синодалног обраћења Цркве“.

А потом је најавио одржавање „екуменског молитвеног бденија“, које ће бити одржано 30. септембра, на Тргу Светог Петра у Риму. У ово време, Ватикан ће одржати 16. редовни генерални Бискупски концил. И тако папа Фрања унапред позива „браћу и сестре свих хришћанских вероисповести да узму учешће у овом сабрању народа Божијег“, наводећи да су „пут ка јединству хришћана и пут синодалног обраћења Цркве међусобно повезани“.

Такође, гласило Ватикана преноси још једну изјаву папе о догађајима у Украјини, у којој се наводи да је „после разорног ракетног напада руске војске на цивилно становништво у Дњепру“ Фрациско „поново позвао да се не заборави на дугострадајући народ Украјине“. „Покажимо нашу блискост са њима својим осећањима, помоћи и молитвама“, рекао је поглавар Ватикана.

Протођакон Владимир Василик, доктор историјских наука, кандидат филолошких наука, кандидат богословља, професор, члан Синодалне литургијске комисије и многодетан отац, протођакон Владимир Василик, прокоментарисао је у телефонском интервјуу понтификову изјаву и предстојећи екуменски молебан За Руску народну линију:

Папа је најавио екуменску молитву. Како се каже: стара песма на нов начин! Имали смо прилику да посматрамо екуменске молитве 1986. године у Асизу, када се сироти Фрациско Асишки вероватно вртео у свом ковчегу као пропелер, јер су се мула, зороастријски свештеник и будистички лама молили над његовим гробом, када су Асишком капелом милели пагани.

Дух екуменизма који је захватио Римокатоличку цркву уско је повезан са масонством, јер претпоставља постојање неке врсте невидљиве цркве, чији чланови могу исповедати различите догме и другачије погледе на свет, али, ипак, остати у својој „јединој цркви“.

Римоатолицизам стиче једну важну особину: сви ће они у потпуности ући у цркву само ако се поклоне „светом оцу“, римском папи, и признају његов ауторитет. Сходно томе, од новообраћених робова се можда неће захтевати, на пример, да исповеде происхођење Светог Духа од Сина. Нека читају Символ вере без филиоквеа, или исповедају догму о папском првенству и папској непогрешивости.

Шта је, у ствари, модерни папизам?

Папа је политички профитер, духовни содомит и духовни паганин, јер је одбио да осуди содомију и содомите. У знак солидарности са ЛГБТ особама, папа је недавно ставио крст са симболом дуге и био домаћин обожавања богиње Пачамаме 2019. године. Дакле, чак и молитва сама по себи са таквим човеком, као и са људима који деле његов ум, јесте грех. Као што каже Псалам 108: „када му се буде судило, нека изађе осуђен, и молитва његова да буде на грех.

Нека дани његови буду малобројни, и епископство (=достојанство) његово да узме други. (Дап. 1, 20).

И такође у Псалм 68: „Нека буде двор њихов пуст,[6] и у насељима њиховим нека не буде становника.“.

Надамо се да ће бискупат у Риму прихватити другог, пристојнијег римокатоличког бискупа од Фрациска.

Православни хришћани треба да се уздрже од таквих безбожних молитви, памтећи да се у овом случају клањају заједно са понтификом Содоме и Гоморе, „богињом“ плодности Пачамама.

Папа пролива крокодилске сузе због ракете која је пала на стамбену зграду у Дњепропетровску. Прво, замерку је упутио на погрешну адресу. Чак је и главни пропагандиста кијевског режима Алексеј Арестович морао да призна да је то резултат деловања украјинске ПВО. Иначе, то није први пут раде неспретно. Не морате далеко тражити примере – шта је са украјинском ракетом у Пољској. Као што знате, руске ракете, за разлику од украјинских, нису усмерене на стамбене објекте.

Из неког разлога папа није пролио ниједну сузу када су гранатирани Доњецк, Горловка, Волноваха и друга места, а ни када су гинули цивии са друге стране фронта, а узгред речено, гину сваки дан.

Од почетка сукоба само су цивили на руској страни изгубили више од пет хиљада људи као резултат варварског гранатирања Оружаних снага Украјине. Из неког разлога не видимо нити чујемо осуду Украјине од стране римског понтифекса. Међутим, јасно је зашто. Рим је одавно изгубио меру Божије истине и људског сажаљења. Рим је одавно постао, по речима средњовековног чешког пана, скуп презрених весељака, трговаца Христом и шпекуланата.

Од њих се, дакле, нема шта очекивати. Понтифекс је лицемеран када осуђује руске акције, али одбија да осуди деловање Оружаних снага Украјине. Јасно је, јер ту су његова духовна деца – унијати и римокатолици.

Шта рећи на то да папа одбија да осуди испоруку убојитог оружјае Украјини, што само подржава сукоб, само доприноси депопулацији Украјине, али очигледно не утиче на исход војне операције. Јер ће победа бити наша, а украјинска државност ће се ионако урушити, а то се добро разуме не само у Кремљу, већ и у Бриселу, Вашингтону и Риму.

Папа то одбија да осуди, па је заинтересован да заједно са другим политичарима истреби што више православног руског народа са обе стране. Нека му Бог буде судија.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://ruskline.ru/news_rl/2023/01/19/francisk__politicheskii_spekulyant_duhovnyi_sodomit_i_yazychnik

One thought on “ПАПА ФРАНЦИСКО – политички шпекулант, духовни содомит и паганин”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *