• Постоји таква држава – Индонезија. Четврта на свијету по броју становника, после Индије, Кине и САД. У Индонезији живи више од 270 милиона људи. Од њих 88% – муслимани, што Индонезију чини земљом са највећим бројем муслимана у свијету. Индонежани пажљиво прате руску специјалну операцију на територији Украјине. И навијају… за Русе!

АУТОР: Герман Сладујев

Толико, да је чак и SNN у Индонезији принуђен да на својим каналима приказује снимке о херојским Чеченима-кадировцима. Потпуно саосјећање са Русијом и Чеченима, и потпуно игнорисање украјинских и западних медијских манипулација. Милиони прегледа, лајкова и усхићених коментара!

А постоји још и ТВ канал „Ал Џазира“. Он је на арапском језику и извјештава широм арапског свијета. А то је врло, врло велики свијет, јер арапским језиком говоре не само у Саудијској Арабији, него и у многим земљама Сјеверне Африке и Блиског Истока. На свом јутјуб каналу тај свеарапски медиј такође објављује видео снимке специјалне руске операције у Украјини. И такође – са стране руске војске, нарочито о чеченским јединицима. Милиони прегледа, лајкова и усхићених коментара!

И људи пишу, на арапском: Нека вам Алах помогне, хероји! Чеченија и Русија боре се на Алаховом путу! Нека вам Алах подари побједу над америчким сатанистима! Путин и Кадиров штите нас од сатаниста! Браћо, осветите се за муслимане убијене у Ираку и Авганистану! Ми се за вас молимо! Уништите Зеленског и његову банду!

Рекло би се да нико у муслиманском свијету није прихватио причу о томе да је агресивна Русија напала на независну Украјину и покушава да је окупира, док се слободољубиви Украјинци херојски супротстављају. Арапи и други муслимани због нечега мисле да се Русија у Украјини бори против Америке и Европе, против читавог антиисламског свијета, чији су Украјинци обични услужни сервис. И веома, веома желе да Русија коначно побиједи сву ту сатанистичку нечист.

А Украјина се толико трудила да читавој планети објасни: ми се боримо за европске вриједности, за западњачки начин живота итд. А шта су те вриједности са муслиманске тачке гледишта? „Шарли Ебдо“ и скаредне карикатуре на тему пророка Мухамеда. Испоставља се да се Украјина бори за геј-параде, против џамија и хиџаба, за могућност да се некажњено вријеђају Алах и његов Пророк. Даље Украјина каже: ми страшно волимо Америку и веома смо поносни што је наш предсједник Јеврејин. То значи: бомбардовати и убијати Палестинце и друге Арапе. Све је схваћено, прочитано са усана: Украјина – то су нацисти, сатанисти, непријатељи Ислама, и још ционисти.

А ко је с друге стране? С друге стране генијални агитатори из тима чеченског лидера Кадирова показују читавом свијету брадате муслимане који пет пута дневно обављају намаз, хорски понављају Алаху Акбар (и још: Ахмат – сила!) и боре се против шејтана. Моћне чеченске јединице постројавају се на позадини величанствених џамија у Грозном или неустрашиво ратују у Маријупољу: кад посматраш такав призор душа почиње да трепери као сребрна струна, чак и ако ниси ни Чечен ни муслиман.

Рамзан Кадиров, који се показао као невјероватно мудар и харизматичан вођа, јасно и теолошки беспрекорно објашњава (и његова ријеч се преводи на све језике): 1) У Русији је Ислам под пуном заштитом државе, нико у Русији не смије да се усуди на исмијавање Пророка, јер би био кажњен по строгим руским законима; зато је Русија дом муслимана и муслимани су зато обавезни да штите Русију и да се боре за Русију; 2) Украјином владају нацисти, хомосексуалци и непријатељи Алаха; 3) ја сам (каже Рамзан) плакао од немоћи и очајања кад сам гледао како шејтани вријеђају нашег Пророка и нашег Свевишњег Алаха, и Алах ми је пружио прилику да се потпуно законито борим на његовом путу и да казним његове непријатеље; 4) зато је учешће у овој специјалној операцији на страни Русије наш свети рат! Ахмат – сила! Алаху Акбар!

Чеченске старешине и муле у потпуности подржавају Рамзанове идеје, а њихова саопштења такође се преводе на све језике.

Наравно, исламски терористи Русију сматрају својим непријатељем, али муслимански мејнстрим воли Кадирова и воли Русију. Чак и са авганистанским талибанима, од којих су, губећи шлемове, наврат-нанос побјегли амерички војници, Русија успоставља дипломатске односе – решење није баш једноставно, али је у тренутној ситуацији логично.

Као што рекох, муслимана је у свијету много. Они не живе само у муслиманским земљама, него свуда. Муслиманске земље контролишу много нафте, гаса, драгоцјених руда и других богатстава. Чак и оне које су наводно амерички „савезници“, потајно мрзе Америку. Сви они желе да Америка негдје коначно изгуби. И сви разумију да ни Европа нема никакав субјективитет, а да не говоримо о Украјини. Сви схватају да је ово сукоб Америке и Русије.

Дакле, муслимански свијет нас посматра, држи за нас палчеве, моли са за нас, жели нашу побједу и спреман је да нам помогне. Неопходно је само пронаћи правилне форме узајамног дејствовања.

Наш Кадиров је у том смислу веома користан. Његова Чеченија која блиста раскошним џамијама – то је наш излог према муслиманском свијету. А учешће Кадирова и његових бораца у специјалној руској операцији – то је бљесак и врхунац планетарне агитаторске кампање. Пратећи прозападне и проамеричке канале ми падамо у депресију и мислимо да је „читав свијет против нас“. Али баците поглед на муслиманске канале: тамо је Кадиров супер стар, Чеченци и остали Руси – хероји, Путин јунак, а Американци с европејцима и њиховим украјинским слугама – сатанисти.

Све је то, наравно, веома упрошћено. Али таква је пропаганда, тако она функционише.

А осим муслимана постоји још и Латинска Америка, гдје такође не вјерују Вашингтону. Постоји и Индија, која традиционално сумњичи англосаксе за превару. И постоји Кина, која је сама за себе, али никако није за Америку.

Углавном, читав незападни свијет, већи дио планете посматра нас и навија за нас. Хајде, рођени, не посустајте! Ту, у Украјини, ми можемо сломити кичму америчкој хегемонији, и онда ће се све даље распадати: и власт долара, и НАТО, и свјетски империјализам, и криптоколонијализам. Ми се не боримо против Украјине, чак не ни за Украјину, него за читав свијет, за његову будућност. Хоћемо ли сви имати „Шарли Ебдо“ и Гвантанамо, или ће се родити слободни савези народа: евроазијских, афричких, америчких… свих оних који поштују традицију и културу, чувају свој идентитет и служе вишим циљевима, а не хировима рептилоидне елите и њеном капиталу.

Извор: Искра

One thought on “Ево зашто је Кадиров постао херој за муслимане широм света (а у БиХ?)”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *