• Роман првенац Весне Нешић Недић „Бели град“ биће представљен у суботу 21. октобра у 18 часова на Београдском сајму књига на штанду ИК Чигоја (https://cigoja.rs/).
  • Главна јунакиња романа је Баша, млада жена удата за вођу племена, високоситуирана у друштву. Несугласице између супружника почињу да расту када Баша упознаје тајанственог путника током проласка каравана кроз село, од кога дознаје причу о Белом граду и његовој давно изгубљеној љубави. Она одлучује да напусти село и крене у потрагу за тајанственим градом. Препустите се овој узбудљивој епској авантури и откријте да ли ће Баша пронаћи свој мир и срећу у Белом граду.

АУТОР: Марина Булатовић

Фото: Приватна архива

Роман првенац Весне Нешић Недић „Бели град“ биће представљен у суботу 21. октобра у 18 часова на Београдском сајму књига на штанду ИК Чигоја (https://cigoja.rs/).
Главна јунакиња романа је Баша, млада жена удата за вођу племена, високоситуирана у друштву. Несугласице између супружника почињу да расту када Баша упознаје тајанственог путника током проласка каравана кроз село, од кога дознаје причу о Белом граду и његовој давно изгубљеној љубави. Она одлучује да напусти село и крене у потрагу за тајанственим градом. Препустите се овој узбудљивој епској авантури и откријте да ли ће Баша пронаћи свој мир и срећу у Белом граду.

Ова књига пружа не само незаборавно путовање и мистичну атмосферу, већ истражује важност везе између мајке и кћерке, као и различите облике љубави који се јављају током путовања, тему мушко-женске, као и једнополне љубави, истичући различите облике повезаности. Узбудљива прича открива и снажну поруку о значају преношења прича из прошлости. „Бели град“ је неодољиво путовање које спаја магичну митологију, љубав и откриће сопственог пута.

После сајма, књига ће бити доступна за онлајн куповину преко издавача, ИК Чигоја, као и у бројним популарним књижарама. Ван Србије књига се може наручити преко веб сајта: vesnanedic.com

О ауторки романа Бели град

Роман „Бели град“ је први роман Весне Недић (девојачко Нешић). Рођена је у Београду где је живела до 1999. када је емигрирала у Канаду. Са породицом сада живи у Торонту.

Весна је по професији дипломирани грађевински инжењер. Али од ране младости писање јој је било хоби, као и новинарство. У току студентских дана била је уредница студентског гласила на Грађевинском факултету у Београду. Повремено је радила на Студију Б и писала за Политикин Забавник.

По доласку у Канаду повремено пише за Новине у Торонту. Године 2014. објављује збирку прича На крају света и друге приче (At the End of the World and other stories), двојезично на српском и енглеском, које по ауторкиним речима представљају омаж њеном детињству.

Весна Недић 2014. оснива српско-канадски часопис САН-SAN magazine (sanmagazine.ca), који има мисију да допринесе очувању српске културе, језика и идентитета у дијаспори. Током година остаје у улози главне и одговорне уреднице овог часописа, а као новинарка обрађује интригантне интелектуалне теме из савременог живота и света. Часопис САН излази у Торонту сезонски, на свака три месеца, у штампаном и дигиталном издању.

О књизи „Бели град“

„Овај роман је изаткан нитима људске душе, осећања и снова. Кроз роман се преплићу споне између давне прошлости, садашњости и будућности а ауторка се поиграва са причом која се одвија у времену пре нове ере и аналогијама из данашњег времена, као што су друштвени односи, еманципација жена, ЛГБТ, живот у имиграцији, итд. Читаоци из савременог доба доживљавају рефлексију кроз ову причу смештену у античко доба што је био и један од ауторкиних циљева“ – рекао је Бојан Марковић, доц. др на Учитељском факултету  у Београду.

One thought on “Роман „Бели град“, Весне Нешић Недић”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *