ФОТО: Tanjug/S. MILJEVIĆ

  • Најпре позивамо др Кона да повуче свој безумни предлог о одвајању вакцинисане и невакцинисане деце и одустане од сличних позива: раздвајање, по било којој основи, карактеристика је других држава и народа

Поводом срамног предлога др Предрага Кона о раздвајању (сегрегацији) вакцинисане и невакцинисане деце старије од 12 година, понављамо део Апела Влади Србије против обавезне вакцинације (објављеног 4. децембра 2020. године на „Стању ствари“):

Нарочито би било недопустиво, осим што би било правно неосновано, принудно вакцинисање деце, какво је најављивао бивши министар просвете, јер би водило до њиховог двоструког трауматизовања. Прво зато што би се они морали насилно одвојити од родитеља и друго зато што би их тада неки страни људи који би добили привремено старатељство над њима, насилно убадали иглом.

Исто вреди и за избацивање деце из школе која нису вакцинисана. И такви акти би сигурно водили трауматизовању деце јер би били везани са физичком забраном деци да уђу у објекат школе, или, још горе, њиховим физичким избацивањем напоље, ако уопште успеју да у њу уђу.

Ови закључци посебно добијају на тежини ако смо свесни да се суочавамо са болешћу о којој толико мало знамо да сваки озбиљан стручњак тешко може да гарантује постојање неке њене карактеристике. Само једна њена карактеристика је сигурна: она ће постати ендемска болест и ми ћемо морати да научимо да живимо са њом.

Позивамо др Кона да повуче свој безумни предлог и одустане од сличних позива на сегрегацију: раздвајање, по било којој основи, карактеристика је других држава и народа. Ако он то не учини, позивамо Владу Србије – пре него се др Кон досети и „трака у боји“ за невакцинисане – да обузда машту и страсти свог намештеника. У случају да закаже и Влада Србије, подсећамо институције – ако их у Срба још има – да и роб није био дискриминисан већ слободан кад ступи на тло Србије. На крају остаје порука владике Рада слободномислећим појединцима: „Нада нема право ни у кога до у Бога и у своје руке“!

ИЗВОР: https://stanjestvari.com/2021/08/06/zaustavite-dr-kona/

5 thoughts on “Позив Влади Србије: Зауставите др Кона, заштитите децу од сегрегације!”
  1. СМАТРАМ ДА ЈЕ ЦЕО ,,КРИЗНИ ШТАВ,, ИЛИ ПОТПУНО НЕСТРУЧАН ИЛИ ЗЛОНАМЕРАН. ШТО СЕ ТИЧЕ ДР КОНА И ДРУГИХ ЕПИДЕМОЛОГА ОНИ НЕ ЗНАЈУ МЕДИЦИНУ ИЛИ РАДЕ ЗА ФАРМАКОМАФНИЈЕ. ВАКЦИНИСАЊЕ И ОД ВАЈАЊЕ ДЕЦЕ КЕ ЗЛОЧИН ЈЕР НИ ЈЕДНА ВАКЦИНА НИЈЕ МЕДИЦИНСКИ ИСПИТАНА ПОШТО СЕ ПРИЈАВЉУЈЕ СВЕ ВЕЋИ БРОЈ СМРТНИХ СЛУЧАЈЕВА И ПОНОВНОГ РАЗБОЉЕВАЊА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *