Aмбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченкo

„Ових дана, односно 17. марта обележили смо годишњицу једне од најтрагичнијих страница у историји Србије – погрома над косовским Србима 2004. године.

 Заправо на мартовски погром и дивљање Албанаца, који су палили Богородицу Љевишку и све српско на Косову и Метохији, подсећа нас оно што се сада дешава у Украјини, ти светогрдни покушаји кијевске гарнитуре да отме канонској Украјинској православној цркви Кијево-Печерску лавру, једну од највећих православних светиња, која је од кључног значаја за духовни и културни идентитет свих православних верника.

 Тужно је видети како неонацистички режим, оглушивши се о обраћања и молбе монаштва Кијево-Печерске лавре, наставља свој „крсташки рат“ против православља, чији је врхунац био разбојнички упад у лавру украјинских „безбедњака“ крајем прошле године и садашњи покушаји пљачкања ове обитељи.

 Још је тужније видети како се наставља злочиначко игнорисање збивања око Кијево-Печерске лавре од стране такозване међународне јавности, која већ више година гледа кроз прсте на шиканирање и прогањање православног свештенства у Украјини, терор над парохијанима и наметање расколничког политичког пројекта „православна црква Украјине“, осмишљеног на Западу како би се разбило јединство православља.“

Каже се у званичном сопшењу Његове Екселенције, амбасадора РФ у Београду, господина Александра Боцан Харченка, после обележавања годишњице Српког погрома на Косову и Метохији и уочи 24-годишњице НАТО агресије на СРЈ, коју српски народ никада неће заборавити. Сличну судбину са тешким последицама за свеукупно православље, данас доживљава руски народ и највеће православне светиње у Украјини. Кијево-пачарска Лавра  је МАЈКА Православне Русије, Белорусије, Украјине.

  1. март 2023. године

  

Никољски манастир

Фотографије –  Биљана Живковић

Из порушеног Никољског манастира у Доњецку и са Косова и Метохије, порушено здање Богословије у Призрену и порушен манастир св. Архангели код Призрена, уништена српска села у НАТО бомбардовању

One thought on “НАСТАВЉА СЕ КРСТАШКИ РАТ ПРОТИВ ПРАВОСЛАВЉА!”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *