• А, то што овај најновији живот Срба – гурнутих у загрљај са најфришкијим „родом“ без међусобних граница, малтене под истим кровом – нама наша омиљена и надасве пријатељска Америка и западњаци подржавају – е, од тог сазнања ме обузима језа!!!

АУТОР: Милијана Балетић

Да се ја одмах извиним због моје неутољиве знатижеље, али бих некако да ми неко објасни, например из патријаршије – не мора патријарх (мала сам ја за таква захтевања) – како изгледа тај уговор којим је брат Дритан одлучио да Српску православну цркву у Црној Гори – „темељно“ – са сектом – изједначи?!

Ево сам одлучила да ризикујем (неће ми бит први пут) и да у ово опште одушевљење наступом црногорског премијера Дритана Абазовића у Београду – обрнем уз ону ствар – па да ме – и ови „моји“ – разапну, као што то грађанери већ деценијама раде!

Можда је и до мене, али – ја од шока не могу себи доћ, а бих да се у’ватим посла и забележим овај историјски тренутак још једног – убиства и самоубиства – Српске православне цркве и саучесништва у овом најновијем рату против православља!
Долеће нам 29. јуна брат Дритан (ово брат ћу после објаснит) са јоковићима усред Београда и поносан на одлуку коју нам је донео, уздигнуте главе – прегази црвени тепих уз химну и војне почасти. У два дана, од председника до премијера Србије, сви га дочекаше и – сви одушевљени!

Ту лакоћу комуникације, то тапшање по леђима, руковање, те, како он каже „позитивне вибрације“, порука да се превазиђу све несугласице…– ту увежбану ноншаланцију – требало је гледати!

Закључио је да има да се подвуче црта, сад и одма’, и то на оном месту до којег смо стигли, без освртања или, не дај Боже, исправљања било којег „достигнућа“ до којег су мукотрпном борбом дошли у препакивању и фризирању и Црне и црнога јој народа! У будућност има да сложно корачамо – без дотицања заузетог курса који „ради“ посао – како би јој, темељно, променио целу прошлост, не би ли се заметнуо траг истини?!

Патријаршију – где га и српски патријарх свечано дочека – као посластицу је оставио за крај.

Е, а онда неколико главних порука и – ону најглавнију, историјску – саопшти нам угошћен на највишем нивоу – у студију државне РТС!

На новинарско питање: „Хоћете ли потписати Темељни уговор и са Црногорском православном црквом?“ Дритан, к’о из топа, види се да је градиво провежбано и утврђено: „Потписаћемо га. Они су изразили, они су изразили, жељу, формирали су свој правни тим. Добио сам и писмо од њихове стране, да би они жељели да се, да се састану са представницима владе. Они су исто регистровани у нашем Министарству правде и ми морамо да имамо једнак третман“?! Новинар наставља: „О томе нисте причали сада са представницима српским, са патријархом, рецимо – то није била тема?“ Дритан ти се ту само настави: „То није била тема, то није била тема. Али ви морате да знате да ми у регистар имамо, имамо десетине вјерских заједница. Ми имамо и не можемо да, и не можемо нешто, знате како, и патријарх је то нагласио на, на прес конференцији, а то је, то је, само интерпретирам правило, рек’о је да се не тражи ни више ни мање него што имају други. Право које тражите за себе дајте и другима.“

Ту нам раздрагани Дритан, кроз извежбану ноншаланцију – тачно одрађено по брифингу и – спаковано по рецепту за засењивање простоте – исприча како је он у тој својој „ширини“ обухватио и давање истих права и потписивање истог уговора и то – и те како „темељног“ – и са новоскладатељном Црногорском православном црквом – пројектом за разбијање исконске Српске православне цркве!!!
Она реченица – у сврху преваре изговорена – „право које имате за себе дајте и другима“, требало је да нам објасни како је право да сачувате оно ваше што сте створали и чували вековима – једнако са правом инсталираног преваранта који је смислио како да вам све то отме?! Те због тога има и он да се у државни тефтер упише – равноправно – како би вам дисао за вратом – и снагом државе дошао до циља?!

Сад, ко су то „они“ о којима нам је причао да имају право, а који су: „изразили жељу… формирали правни тим… написали ми писмо… захтијевају да се сретну са представницима Владе“ и – имају исто право да потпишу Темељни уговор као СПЦ?!

Иза тога „они“ стоји, заправо, секта коју су поброзица Славко Перовић и рашчињени свештеник Америчке православне цркве и љубитељ хомосексуалних враголија Антоније Абрамовић основали 1993. године, а као НВО је 2000. и регистрована у полицији на Цетињу!

Е – брат Дритан – каже како ће великодушно потписати исти „темељни“ уговор и са светосавском Христовом црквом и са – оним – што основаше сабрани из друштва противприроднога блуда, ем са Брозом, ем они што преферирају осталу мушкадију?!

И, нека што основаше – ово – што зову црква, но је и именоваше да изгледа к’о да је права! Једна реч је од праве дели – како би се незнавен мирне душе за њу уватио! Та крађа имена је сами почетак – основ! Под њим се слажу остале лупештине: имовина, светиње и цела историја Српске православне цркве – старе у Црној Гори онолико колико и она сама!

Уосталом што не пљачка и присвајање СПЦ, под преименовањем у ЦПЦ, кад су скоро цео народ покрали, преименовали и присвојили! Некада су сви били Срби, а после наредбе у Брозовом Уставу ’48. сви постали Црногорци?! Али, има ту понешто што је било и жилавије, па је тако, на пример, српски језик преживео Броза – међутим, комуњаре Миљенка Перовића, Аднана Чиргића, Мила и остале – није мога’ – поста црногорски?! И нека то, него је данас и Његош и Горски вијенац, и Свети Петар Цетињски и сви од Црнојевића, Балшића до Немање, родоначелника српске лозе Немањића, који је у Подгорици рођен и рођени му брат Мирослав са све Мирослављевим јеванђељем – сви су Брозови Црногорци и све је црногорско?! И Свети Василије Острошки из херцеговачкога Тврдоша, слава му и милост, има да буде Брозов и у његову матичну књигу уписан?!

А она замуцкивања брата Дритана – док је „темељним“ уговором изједначавао цркву и секту и ватања паузе док се не нађе права реч која покрива превару, а да све изгледа онако безазлено, добронамерно, легално и легитимно, треба човеку опростити, јер – фрка је! То је тај највећи залогај – и главни – који је, ем њему на срцу, ем западњачким газдама које помно прате свога, тренутно најомиљенијег пулена наших простора?!

А до ове наше братске – и крвне – везе, коју рекох да ћу објаснит, дођосмо наватавањем новонастале родбине преко – однедавно проглашеног за брата албанског премијера Едија Раме – који је, узгред речено, сад „јако бизи“ – око довлачења западњачке окупационе чизме на Балкан и прављења највеће НАТО-базе у луци Драч на Јадрану!!!

Тако да су сад те наше „братске“ везе чиста логика – ако је Рама Дританов брат, а јесте, који му даје на поклон кључеве од града Тиране и државни авион да заједно лете у посету Кијеву, како би здруженим снагама подржали Володимира, званог Зеленски, па онда наизменично ишли у подршку своме брату шиптаристанскоме премијеру Куртију, који нам је преко своје браће – који су наша браћа – сад и Курти брат! Тако ти ми – мало добровољно, мало под принудом – заопи*асмо широк круг и ојачасмо се браћом?!

Е, то су нам „браћа“ – и то крвљу везана – коју су нам, откад знамо за њих, до дан данас – на КосМету проливали!

Са браћом, како и доликује – и како је наређено – има да се живи у заједничкој новоисцртаној мапи „Отвореног Балкана“ – све док Србима остане само оно што „браћа“ не буду више желела да нам отму?!

А, то што овај најновији живот Срба – гурнутих у загрљај са најфришкијим „родом“ без међусобних граница, малтене под истим кровом – нама наша омиљена и надасве пријатељска Америка и западњаци подржавају – е, од тог сазнања ме обузима језа!!!

И са „браћом“ Хрватима смо тако живели – ма, браво!
Од осталих порука које нам је брат Дритан саопштио, ту је и она која се директно наслања на ову „темељну“ македонизацију СПЦ у Црној Гори! На питање новинара, која се сада песма у Црној Гори пева, рече како је званично Црној укинуо ону њену хиљадугодишњу: „Нас и Руса 200 милиона…“! Уместо те, нову јој је „углазбио“, која се зове: „Нас и Европљана 501 милион“ – и од сада, па до потопа, има њу да певају?! Голи Оток за прекршиоце наредбе софистицираног Дритановог ува, засад, помиња’ није!

Када се са пажњом поређа изложено – та „нова песма“ – која је ону стару прогласила за покојну – директно се наслања на главну поруку из посете: дробљење, уништавање, секташење и унијаћење исконске православне Црне Горе! Раскидањем са оним што је била – калемљењем на њен православни корен римокатоличанства и протестантизма – гурају је у западно хришћанство – без којега нема песме, „нас и Европљана 501 милион“ ?!

Е, то је та очигледна русофобија која је, у суштини – православофобија и славенофобија, тј. – украјинизација Црне Горе!!!

Наравно – све ово, без тамошњих јоковића – не би могло!
То је исти „репертоар“ који су западњаци – и то вековима – „глазбили“ и Украјини!

А, резултат – ево сад видимо – идентитетска располућеност и са самом собом сукобљена Украјина! Вишестолетњим унијаћењем – стигли су дотле да, кад не би имали чиме другим, и зубима би клали оне са којима су некада у истој утроби једне мајке створени! На сву „срећу“ – не морају зубима – захваљујући њиховим створитељима, који их обасипају најсавременијим помагалима за међусобно уништење, и то – до последњег у новоскладатељном украјинском народу – уз, нажалост, велике жртве недужних?!
И, ево до чега дођосмо – вишевековна западњачка „складба“ на многим местима жање своје резултате!

Али – ако све ово већ виде обични смртници, као што сам и сама – тешко да онда не знају и не виде они којима је предата у заштиту и поверена на чување Српска православна црква! Па бих, за почетак, да ми онај део где Дритан цитира српског патријарха: „рек’о је да се не тражи ни више ни мање него што имају други“ – неко из патријаршије, на пример објасни! Ево не мора патријарх, мала сам ја за такво захтевање, али – да ли се то „што имају други“ – то „други“ односи и на ту МУП-овску секту ЦПЦ – како нам то брат Дритан усред Београда истумачи, одлучан – не толико да СПЦ обесправи, колико да је понизи – изједначавајући је и спуштајући на такав статус у Црној Гори?!

ИЗВОР: https://www.in4s.net/makedonizacija-spc-i-u-crnoj-gori/

One thought on “Македонизација СПЦ и у Црној Гори”
  1. Поштована Балетићка,
    хоћу да похвалим јако смислен и пријеко потребан текст Србима! Свим Србима на планети Земљи.
    Било би добро, што чешће да пишете на ову тему. Надам се да ГОСПОДИНУ професору З. Милошевићу неће уследити блокаде због овог отвореног прозора у етар, окренутог МАЈЦИ РУСИЈИ!
    За ово у Македонији, што је урадио господин Перић у име СПЦ, ријеч срамота је блага ријеч,
    тако да Ваш текст, Србима, ојађеним, долази као мотка пружена утопњенику!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *