• Већ годинама у Украјини се ствара култ националистичког вође Степана Бандере.
  • Он је чак добио улице у 34 украјинска града, укључујући Кијев. А реч је о човеку чији је покрет током година Другог светског рата био одговоран за убиства више хиљада Јевреја и Пољака.
АУТОР: Николина Тесла
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Организација украјинских националиста (ОУН, забрањена у Русији) почела је са радом још 30-их година прошлог века. Одговорна је за бројне терористичке нападе у Украјини, Пољској, Румунији и Чехословачкој. Убијено је 90 хиљада Пољака и хиљаде Јевреја. Од 1940.године Степан Бандера је постао лидер нацистичких колаборациониста.
Након што су нацисти 1941.године заузели град Лавов, бандеровци су масакрирали локалне Јевреје. За време окупације, они су верно служили нацистичком Рајху. Бандеровци су се одувек разликовали по патолошкој и неоправданој суровости. Њихова зверства шокирала су чак И немачке нацисте. Тако је. 1943.године обергрупенфирер Шене, генерални комесар Волиња и Подоља, известио о „подвизима“ украјинских нациста: „Према нашим проценама, данас је убијено 15.000 Пољака! Колонија у долини Јанова не постоји.”
У архиви СС добровољачке дивизије „Галиција” пронађен је следећи запис:
“20.03.44 године: Има у Волињу украјински устаник, који је вероватно већ у Галицији и хвали се како је својим конопцем угушио 300 Пољака. Њега сматрају херојем.“
Пољска је упозната са десетинама чињеница о геноциду над њиховим сународницима, али данас их се не сећају и не праве гримасу када чују бандеровски поздрав „Слава херојима!“
Бандеровци нису штедели ни „неподобне” Украјинце. У украјинском селу Лозовоје, одред бандеровца је за сат и по убио преко стотину становника, међу којима су била и деца. Оваквих масовних егзекуција има на стотине, ако не и хиљаде.
На интернету се може пронаћи списак од 135 мучења и зверстава које су извршили терористи ОУН и украјинске устаничке армије над цивилним становништвом, преносе руски медији.
ИЗВОР: https://rs.sputniknews.com/20220302/ko-su-banderovci-ukrajinski-nacionalisti-cija-je-brutalnost-sokirala-i-nemce-1134905742.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *