СПЦ дубоко у канџама Дубоке државе – сви епископи СПЦ у Америци и Канади стали на страну сатаниста

Са великом тугом обавештавамо читаоце ”Борбе за веру” у Отаџбини и расејању, као и целокупну црквену јавност да су СВИ епископи Српских Православних Епархија у САД (нови назив за бивше епархије СПЦ у Америци које су на путу одвајања од Патријаршије) стали на страну сатаниста из Дубоке Америчке државе и подржали кампању масовног истребљења човечанства која се спроводи убризгавањем смртоносних супстанци које се називају вакцине против Ковида 19.

Главни предводник овог сатанског пројекта је верни слуга Америчке Дубоке државе епископ источноамерички Иринеја Добријевић, који је својим званичним декретом под бројем 418. издатог 24 августа ове године, забранио својим свештеницима да било ком вернику и под било каквим условима издају потврду да је вакцинисање смртоносним М-R-N-A вакцинама у супротности са учењима православне вере, да би на тај начин могли да буду изузети од присилне вакцинације:

Добријевић свештеницима налаже да се по питању Ковид вакцина руководе искључиво одлуком Сабора Америчких Канонских Епископа (Assembly of Canonical Orthodox Bishops in USA) који је под председништвом озлоглашеног фанарског Архиепископа Елпидофора издао званичан акт којим се позивају сви православни верници да приме Жиг Звери, тојест смртоносне инекције. Добријевић је један од потписника овог злокобног документа испред СПЦ. Постављамо питање Београдској патријаршији и њеном новом патријарху Порфирију Перићу: ко је Добријевића овластио да у име целе Српске Православне Цркве заступа овакав став? Да ли може један епископ бити члан два Архијерејска Сабора? Да ли је СПЦ на овом континенту под управом  фанариотског архиепископа Елпидофора?

Такозвани „епископ“ источноамерички Иринеј Добријевић

Подсећамо читаоце ”Борбе за веру” да по уставу САД свака особа може да одбије вакцину ако за то постоје јаки лични верски разлози, па чак и у професијама  где је вакцина најчешће обавезна, као например у медицинској струци. Ови верски разлози могу бити искључиво индивидуалне природе, и не морају се поклапати са званичним ставовима неке организоване верске установе.

Епископ Максим, који као што сви знамо више верује у Чарлса Дарвина него у Исуса Христа, је наравно од самог почетка план-демије наредио својим свештеницима да се строго придржавају мера које намећу власти, као и да се не буне против затварања храмова. Оваквим својим ставовима наведени епископи су свесно и промишљено онемогућили верницима СПЦ да на једини правни начин избегну ”змијски ујед” који се назива вакцина.

 

Дарвиниста, екумениста, новотарац и коронаверац Максим Васиљевић

Можда највеће разочарање код свих који прате ова апокалиптичка збивања биће чињеница да је епископ Канадски Митрофан такође међу првима пелцован ђаволским коктелом, па је и он забранио свом свештенству да помогну својој пастви и да им издају потврде против вакцинисања.

 

Коронаверац Митрофан канадски

Иначе Канада сваким даном све више личи на Аустралију – у неким провинцијама је забрањено причешћивање, а велики број протестантских пастора који су одбили да затворе своје храмове су похапшени. Без ковид пропусница се не може у јавни превоз, у позоришта или ресторане. Ковид тиранија поприма неиздржљиве размере – неки свештеници, хвала Богу, одбијају да се повинују овој Митрофановој издајничкој директиви и настављају са издавањем потврда својим парохијанима које им омогућавају да буду изузети од шприцања (барем за сада).

После извесног колебања придружио им се и Лонгин.

Коронаверац Лонгин средњезападноамерички

Последњи у низу оних који су стали на страну ”струке” показао се и епископ Средњезападноамерички Лонгин, који је у својству члана ”Савета Верских Лидера” Чикашког басена потписао апел свим верницима да се што пре вакцинишу. Између осталог, у апелу Верских Лидера Чикага се каже:

”Као људи од вере, позвани смо да штитимо и чувамо достојанство сваког људског бића. Такође смо позвани да говоримо о правима других људи, као и да подсећамо наше суграђане о њиховим одговорностима према друштву. Ова обавеза нас све повезује као чланове људске породице. Свако вакцинисање чини наше друштво јачим и безбеднијим. Наша обавеза према другима наводи нас да апелујемо на свакога да прими вакцину која пружа ефикасну заштиту против вируса”. Оригинал документ можете видети овде: https://www.crlmc.org/covid19vaccinationcall.html

Као што видимо, на самом почетку ”верски лидери” почињу свој апел лицемерно и цинично, јер кажу да се залажу за ”достојанство сваког људског бића”, као и за ”права  других”, занемарујући притом чињеницу да је први и основни предуслов достојанства сваког људског бића управо слобода, као универзално људско право које проистиче од самога Творца, а не од неког људског закона или канона. Ако нема слободе избора да ли ће се неко подвргнути неком медицинском третману или не, онда нема ни говора о достојанству. Важно је истаћи да су потписници овог нечасног апела јеретици различитих миљеа, почев од методиста, епископалаца, баптиста, Јермена, Римокатолика, Мормона, Лутерана, Презвитеријанаца, Украјинских Грко-католика, Унитариста, па све до јеврејских рабина, Муслимана, Будиста и припадника Бахаи сатаниста. Од православних епископа потписници су грчки Митропилит Натанаило, (наравно), епископ Америчке Православне Цркве – Павле и епископ Лонгин испред СПЦ. Заиста еминентно друштво, нема шта!

Некима ће ово откриће бити изненађујуће и разочаравајуће кад је у питању епископ Лонгин, јер је он до сада мање-више игнорисао Ковид мере које су власти наметале, па чак и говорио како се никада неће вакцинисати, али онима који Лонгина поближе знају, ово није никакво изненађење, јер је познато да Лонгин једно мисли, друго ради, а треће говори. А када зазвони телефон у његовој канцеларији и стигне наређење ”одозго”, он га верно и беспоговорно испуњава, заборављајући сва дотадашња обећања.

И тако владика Лонгин, који се можда заиста неће вакцинисати, јер ваља још коју годину у добром здрављу појести јагњећег и прасећег печења и напити се доброг вина, (и још штошта уз то),  лицемерно гура свој народ на жртвовање сатани апелујући да се сви остали вакцинишу, јер сиротиња раја ионако нема разлога да живи.

На велику жалост и несрећу, српски народ, као и већина православних верника у осталим Помесним Православним Црквама, напуштен је од својих пастира, који уместо да живот свој положе за своје стадо, они га бездушно предају гладним вуцима да га растргну и опустоше. Данас апелују да се вакцинишемо, а сутра ће апеловати да се чипујемо, јер и то је за ”наше добро”.

И док у Србији власт по налогу светских сатаниста уводи Ковид пропуснице, Београдска патријаршија мудро ћути. Није добро замерити се властима које редовно шаљу масне напојнице владикама. Луксузне владичанске резиденције захтевају много новца за одржавање, а лимузине са високом кубикажом много троше, па је зато сваки динар добро дошао. Да ли ће ускоро требати Ковид пропусница да би се присутвовало богослужењима? Докле ће Београдска патријаршија немо гледати како светски сатанисти прождиру њено духовно стадо? Који је званични став ове Патријаршије по питању присилне вакцинације? Ово су питања на које још увек нема oдговора, а сумњамо да ће га бити.

А патријаршија „мудро“ ћути…

Народе Српски и Светосавски, немојмо се обесхрабрити и поклекнути пред притисцима. Ако су нас напустили епископи и њима лојални свештеници, није нас напустио Христос, Пресвета Богородица, Св. Сава и сви свети. Они су са нама и они ће нам помоћи. Не дозволимо да нам у наша тела убризгају смртоносни раствор који ће не само нарушити наше телесно здравље, него ће преко дечије крви која су ритуално жртвована сатани приликом прављења вакцина, отворити врата наших душа да се у њих усели ђаво, а онда ћемо прихватити и долазећи Жиг звери. Оставимо ове лажне пастире нека широким путем иду у пропаст, а ми се чврсто држимо уске стазе која води у Живот вечни, јер ко претрпи до краја, тај ће се спасти (Матеј, 10:22)

Милорад,

Дописник ”Борбе за веру”  из Чикага

ИЗВОР: http://borbazaveru.info/content/view/15182/1/

One thought on “Ексклузивно: Детаљан извештај о стању у српским епархијама у Америци”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *