У Београду су учестали русофобични поступци, власти не реагују.

У центру Београда освануло је неколико билборда са симболима Србије и Украјине, осмишљених да демонстрирају подршку кијевског режима од стране дела Срба.

Фотографије три различита билборда објавио је 22. фебруара адвокат Чедомир Стојковић, који служи српској прозападној опозицији и одбеглим руским либералима који живе у Београду, јавља дописник ПолитНавигатора.

На фотографији – заставе Србије и Украјине, срце и стиснуте руке у плаво-жутим бојама, праћене паролама: „365 дана солидарности“, „365 дана подршке“ и „365 дана молитве“.

Сам Стојковић није рекао колико је рекламних структура са сличним сликама постављено у Београду, али је признао да оне изражавају мишљење само дела српског друштва.

Како је   пренео ПолитНавигатор, Чедомир Стојковић је заједно са представницима украјинске дијаспоре у Србији и руским либералима који живе у Београду поднео пријаве тужилаштву против амбасадора Русије у Србији Александра Боцан-Харченка, директора Безбедносно-информативне агенције Србије (БИА). , аналог ФСБ) Александар Вулин.

ИЗВОР: https://vaseljenska.net/2023/02/24/u-beogradu-su-ucestali-rusofobicni-postupci-vlasti-ne-reaguju/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *