• Међутим, све док се српски народ и Српска православна црква јединствено и с правом буду противили да папа ступи на територију Србије, па чак и на онај њен део, који је тренутно окупирао НАТО пакт, долазак папе ће бити немогућ. Са необоривим аргументима и, једноставно, немогућ.

АУТОР: Матија Чалић

Ватикан званично не признаје независност Косова и Метохије, али његово деловање на терену је другачије од званичног става. Римокатоличка црква се (историја је сведок) прилично агресивно односила према Србима, од католичења до убистава и прогона. У НДХ се радило на томе да се трећина покатоличи, трећина протера и трећина поубија у концетрационим логорима. У Хабзбуршкој монархији, Срби су били под сталним притиском Римокатоличке цркве и непрестано се радило на томе да се Срби прихвате унијаћење и покатоличавање.

Ватикан је у непрекидној офанзиви за потпуно опседање Балканског полуострва и то, насилним католичењем у немирним временима, и преко екуменистичко-унијатских покрета у мирним временима.

Међу Србима и Грцима дубоко је укорењена православна вера, те је једини „улаз“ на Балкан Ватикану био преко Шиптара. У време комунистичког диктатора Енвера Хоџе религија је била забрањена, а као држава, Албанија је била веома затворена, што је Ватикану само послужило да крене у офанзиву, након отварања Албаније, јер за разлику од Срба и Грка, религија код генерација рођених у време комунизма, није била дубоко укорењена. Данас у Албанији живи око 30% хришћана, већина су Православци, највећим делом припадници грчке националне мањине, а тренд преласка у католичанство је велики. Албански премијер Еди Рама је католик. На једном наступу на Универзитету Колумбија, Рамуш Харадинај каже да не зна зашто је муслиман, када је његова породица одувек раније била католичка.

На Косову и Метохији је, такође, забележен пораст преласка у католичанство, а по сведочењу мештана, разлог за то је “посао” – велики капитал који Шиптари католици зарађују од продаје наркотика, улажу у легалне послове у Европи, а нарочито у Италији и Швајцарској. Тако да, због бољег пословног статуса, прелазе у католичанство. И у Великој Британији већ дуго доминирају читавом лепезом нелегалних послова, за које је Уjедињено краљевство, наравно, све време знало, али тек сада се спомиње велика опасност од шиптарске мафије и организованог криминала. Али, Англиканска црква је ионако под Ватиканом.

Иако се тврди да се већина Шиптара на Косову и Метохији изјашњавају као муслимани, није ретка појава да у местима и подручјима где нема ниједног католика никне катедрала, а врхунац свега је и највећа Римокатоличка катедрала на Балкану и једна од већих у Европи, катедрала Мајке Терезе у Приштини – у последње време су актуелне и оптужбе хуманитарних организација на рачун фондације мајке Терезе – тврди се да се ова фондасија бавила трговином децом.

Колико је пројекат католичења Шиптара на Косову и Метохији озбиљан, говори и чињеница да се у Призрену налази и средња језуитска школа Игнацио Лојола, коју одликује озбиљна дисциплина ђака и ношење униформи кроз град. У Призрену живи око 1500 Шиптара католика, а њихов главни свештеник долази из Албаније или директно из Ватикана са одређеним мандатом за боравак у Призрену.

Независно Косово и Метохија је западни пројекат од великог значаја, али творцима те независности и контролорима Шиптара не иде у прилог то што су они племенски организовани, па племенске вође имају већи ауторитет од властодржаца, па је и један од главних разлога католичења управо да би их лакше устројили. Можда би се могло рећи и да је сукоб између Тачија и Харадинаја заснован на верској основи: Хашим Тачи као најјачи муслимански политичар треба да се пошаље у историју и отвори пут за нове агенте Ватикана. Вероватно је тачно и то, да иза њиховог аплицирања за УНЕСКО стоји покушај да највеће српске православне светиње из средњег века на крају заврше у рукама Ватикана.

Као и раније кроз историју, Ватикану на путу освајања Балкана стоје Срби, који због тога непрестано страдају од језуитског мача. И овог пута је то тако – овог пута, Косово и Метохија је нови пројекат Ватикана, као што је у Другом светском рату то била НДХ.

Мештани Косова и Метохије сведоче да су баш Шиптари католици били много бруталнији, а то није ни чудо јер је један од најкрвавијих терориста управо Рамуш Харадинај. Такође је вредно помена и то да садашњи папа Франциско долази из Језуитског реда, а Харадинај је у мају ове године код папе у Ватикану имао приватну аудијенцију, те можемо очекивати и најаву папине посете окупираном делу Србије, на коме Ватикан жели да створи свој нови протекторат.

Међутим, све док се српски народ и Српска православна црква јединствено и с правом буду противили да папа ступи на територију Србије, па чак и на онај њен део, који је тренутно окупирао НАТО пакт, долазак папе ће бити немогућ. Са необоривим аргументима и, једноставно, немогућ.

ИЗВОР: https://www.geopolitika.ru/sr/article/srbija-ponovo-remeti-planove-vatikana-na-balkanu

One thought on “Србија поново ремети планове Ватикана на Балкану”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *