Данас, 12.3.2022. год. у Бањој Луци, испред споменика цару Николају II, одржан је скуп подршке братској Русији у организацији удружења „Српско-Руски мост“.

Скупу се обратио и предсједник СНП-а „Избор је наш“, Дане Чанковић, следећим ријечима:

„2014. године догодио се неуставни државни удар. Осам година у Украјини су убијани Руси. У музеју „Анђела“ су фотографије убијене руске дјеце, али за свјетске медије, чији су микрофони пуни демократије, то убијање, није злочин. Такви медији су ружичастим рефлекторима обасјавали НАТО агресије на Републику Српску Крајину, Републику Српску, Србију, Црну Гору, Авганистан, Ирак, Либију, Сирију. Убиство дјеце назвали су „колателарном штетом“, а агресије „Намјерна сила“ 1995, „Милосрдни анђео“ 1999, „Трајна слобода“ 2001, „Ирачка слобода“ 2003, „Одисејева зора“ 2011.

За њих такви ратови нису били зло. Они су наметали демократију и спроводили политику „завади па владај“. Док је Русија дуго чекала како би заштитла своје сународнике у Украјини иако јој је била угрожена национална безбиједност, и то не само класичним војним наоружањем, већ и био-хемијским оружјем. Русија је трпјела, а сада пажљиво спроводи специјалну војну операцију, како би било што мање цивилних жртава. И поред тога хајка је на Русију, коју, нови фашисти и нацисти покушавају представити као највеће свјетско зло. А управо, у овом времену Русија је једина која може повести човјечанство у праведније и часније друштво.

Од истог непријатеља нападнут је свако онај који остварује истинске вриједности, без обзира којем народу припадао. Тај заједнички непријатељ разара историјски значајне народе, покушавајући им одсјећи „коријен живота“. За Србе то је Косово и Метохија, за Русе то је Кијев. То чини и другим народима, како би све свео на поробљеног појединца и како би загосподарио човјечанством и свим свјетским природним богатством.

Варају се они који мисле да су САД имале добру намјеру према српском народу, па су због тога пресудно утицале на потврду Републике Српске у међународном Дејтонском споразуму и доношењу Резолуције 1244. То су урадили само као привремена рјешења, јер су се плашили, да у противном, сукоб неће моћи контролисати. Одмах послије постизања уговора и резолуције, наступио је процес поништавања истих, и то на штету српског народа.

Долазе догађаји који ће дефинисати људско друштво за наредних 50 – 100 година. У будућем времену мораћемо бирати страну. Јесмо ли за Слободу или подчињеност, за нормалност или настраност, за праведну Русију или лажни свијет, за Бога или Антихриста.

За сада, узнесимо молитве Богу да буде мир у Украјини и добра воља међу људима.

Бања Лука,                                                                  Предсједник СНП – Избор је наш

12.03.2022.                                                                                   Чанковић Дане

One thought on “Саопштење за јавност поводом скупа подршке братској Русији”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *