• Међутим, испоставило се да, поред горуће жеље да минимизирају приходе Русије од продаје лоше нафте (а да при том и зарађују), САД и њени сателити сањају да Русију лише њеног главног савезника, тј. Сунца.
  • Чињеница је да ни најмоћнија армија на свету, ни хиљаде војних база, ни добро подмазана штампарија долара не могу спречити неизбежни друштвени хаос и колапс економије САД, као последице глобалног загревања.
  • Према најконзервативнијим проценама стручњака, до 2100. године због врућине, суше и деградације пољопривредног земљишта просечни приход по глави становника у САД ће пасти за најмање трећину, а род ће се значајно смањити, а до 2050. због порастом нивоа мора, десетине милиона Американаца биће принуђене да постану климатске избеглице.
  • Истовремено, климатске промене које су у току погодују Русији.

АУТОР: Кирил Стрелњиков

„Вашингтон пост“ је објавио да је америчка обавештајна заједница узнемирена растућим ризицима од војних сукоба који прете да избију због „климатског инжењеринга”.

Као што смо видели, иза сваког глобалног „покрета“ који промовишу западни медији, увек се крију врло специфични интереси, похлепа и страх. Киклопска кампања против глобалног загревања и за хитан прелазак на економију без угљеника није изузетак. Међутим, испоставило се да, поред горуће жеље да минимизирају приходе Русије од продаје лоше нафте (а да при том и зарађују), САД и њени сателити сањају да Русију лише њеног главног савезника, тј. Сунца.

Чињеница је да ни најмоћнија армија на свету, ни хиљаде војних база, ни добро подмазана штампарија долара не могу спречити неизбежни друштвени хаос и колапс економије САД, као последице глобалног загревања. Према најконзервативнијим проценама стручњака, до 2100. године због врућине, суше и деградације пољопривредног земљишта просечни приход по глави становника у САД ће пасти за најмање трећину, а род ће се значајно смањити, а до 2050. због порастом нивоа мора, десетине милиона Американаца биће принуђене да постану климатске избеглице.

Истовремено, климатске промене које су у току су више него погодују Русији.

Свеприсутни британски научници су тужно израчунали да ће глобално загревање, које Запад толико мрзи, повећати површину ​земља погодног за ефикасну пољопривреду у Русији за скоро пет милиона квадратних километара, захваљујући чему ће Русија до 2028. године контролисати петину светског тржишта житарица и постати главни произвођач хране на планети планети, а просечан приход по глави становника Руса ће до краја века порасти пет пута. Према прорачунима, до 2080. половина Сибира ће постати удобна за живот и пољопривреду, а земље које су тренутно класификоване као ризичне пољопривредне зоне повећаће род за девет пута и више.

Већ сада видимо позитиван утицај глобалног загревања (и, наравно, улагања у домаћу пољопривреду) у Русији. Руски председник Владимир Путин је у својој недавној поруци напоменуо да је само прошле године руска пољопривредна производња показала двоцифрене стопе раста, а жетве житарица су оболеле све рекорде, што је и пре десет до петнаест година изгледало као бајка.

Према научницима, као резултат тога, у не тако далекој будућности, граница оптималног земљишта за становање и обраду ће се померити далеко изван граница Сједињених Држава и Европе – што, наравно, не може а да не брине садашње глобалне хегемоне.

Стога није изненађујуће што је у западну штампу процурила информација да обавештајна заједница САД грозничаво анализира ризике глобалних ратова изазваним спровођењем петогодишњег плана „климатске интервенције“ који је развила Бела кућа, а одобрен од стране Конгреса.

Према овом плану, требало би да хитно развије, тестира и имплементира технологије „управљања сунчевим зрачењем“. Као део ове технологије, требало би да распрши десетине милиона тона специјалних честица у горњим слојевима Земљине атмосфере које могу да формирају џиновско огледало које рефлектује сунчеве зраке. Планирано је да се ова „огледала” поставе над територијама које су највише погођене порастом температура.

У дубинама ЦИА постаје мислећи људи који упозоравају да ће једнострана борба против Сунца врло вероватно довести до неконтролисаних последица и међународних сукоба, о чему сведоче и резултати компјутерских симулација. На пример, климатска интервенција спроведена само у једној земљи југоисточне Азије може радикално да промени хидролошки режим у целом региону и изазове крваве ратове.

Истине ради, напомињемо да неки западни научници стидљиво дижу руке: све треба добро размислити, ма колико се лоше ствари дешавале, јер овако нешто нико никада није урадио, шта ако одједном нешто крене наопако. Али Национални истраживачки савет Америчке академије наука рекао је да „озбиљност потенцијалних ризика од климатских промена надмашује потенцијалне моралне опасности повезане са добро организованим истраживачким програмом“. Другим речима, ако Сједињеним Државама заиста то треба, онда и може.

Русија је 2019. године усвојила национални акциони план за прилагођавање привреде и становништва климатским променама, чији је главни циљ максимално коришћење могућности које нам се отварају и минимизирање ризика који се јављају. Дошло је време да се у њега уведу тачке за супротстављање западним параноидима који су у свом слепилу, похлепи и мржњи одлучили да се такмиче са Сунцем.

Шта ће бити наш одговор – сазнаћемо ускоро. Једно је очигледно: ако је само Сунце на страни Русије, онда је резултат ове нове рунде конфронтације већ сада видљив као ведар дан.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://ria.ru/20230301/amerika-1854944224.html

One thought on “САД ПЛАНИРАЈУ ИНТЕРВЕНЦИЈУ ПРОТИВ РУСИЈЕ – И СУНЦА”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *