• Активиста попут Грете, позивају на радикалне мере у тако важним областима као што су економија и људско здравље:„Забранити све, затворити све!“
  • Ово „смрди“ на некакав „еколошки фашизам“!
  • Бајден је назвао развој „зелене енергије“, борбом за животну средину и исти тај „Климатски манифест“ (The Biden Plan for a Clean Energy Revolution and Environmental Justice) приоритетном области у наредне четири године његовог председавања, а сама климатска агенда, можда чак и деценијама, биће главна тема и инструмент америчке спољне политике
  • Аналогно са рејтингом људских права, амерички Стејт департмент имаће задатак да „припреми нови Извештај о глобалним климатским променама како би се земље позвале на одговорност због неусаглашености или ће их приморати да извештавају о поштовању обавеза из Париског споразума, што подразумева и друге кораке који подривају глобална климатска решења“
  • Можемо и морамо понудити свету и човечанству нашу идеологију, која може бити привлачна већини. Ово може бити наш, руски „еколошки комунизам“

 

„Мало мржње прочишћава доброту“, Жил Ренар, француски писац

 

АУТОР: Михаил Дишљук, инжењер, публициста

Тема манипулације уз употребу синтагме „словенски фашизам“, учинило ми се да постоји потреба да се разјасни могућност практичног метода проширења „руског национализма“ у корист Русије и целог света.

Наш руски народ има изузетно велики захтев према схватању „једнакости“. Много деценија совјетска идеологија је активно пропагирана „у масама“. Овако схватање „једнакости“ успешно је пропагиран и у другим земљама, што је био отворен изазов и „противтежа“ при постојању два пола: капитализма и комунизма. Чак и из ових формулација је јасно да нисмо завршили „свој посао“: нисмо завршили доградњу комунизма!

Русија је била „полигон за спровођење и испитивање у пракси идеологије „класичног комунизма“, са свим фазама, све до фазе „развијеног социјализма“, због које су СССР и читав европски „комунистички блок“ престали да постоје. Победу над овим блоком и даље славе Англосаксонци!

Али азијска верзија идеологије комунизма није нестала! Велика прослава стоте годишњице Кинеске комунистичке партије то је недавно потврдила! Развој кинеске економије током последњих 30 година истовремено шокира, радује и плаши цео свет! Да, и Вијетнам се полако, без гласне „чаршије“ развија и јача под заставама Комунистичке партије.

То значи да проблем није у самој теорији комунизма, већ у његовој форми за одређене фазе развоја човечанства!

Чак је и чувени дипломата Хенри Кисинџер рекао да се у 96. години разочарао у идеје капитализма и да за највећи грех Сједињених Држава сматра „систематско уништавање једине праведне светске државе – Совјетског Савеза“.

Према Кисинџеру, на ову мисао га је подстакло понашање његових властитих унука.

Савремени људи имају све, а истовремено немају ништа. Ништа нас не радује, нисмо баш срећни. Совјетска особа могла је искрено да се радује тако једноставним стварима као што су фармерке, тоалетни папир или сирова димљена кобасица, и зато је живела пуним плућима. Искварили смо овај свет, отворивши му врата у овај свет у коме су животињски закони капитализма били скривени иза блиставог мамца обиља“, рекао је.

Дипломата је нагласио да му је требало много година да схвати да срећа није у свакодневном благостању.

Ми смо имали само секс, а они љубав. Ми смо имали само новац, а они искрену људску благодарност. И тако у свему. Тешко ме је назвати љубитељем социјализма, ја сам западњак са западњачким размишљањем, али верујем да је са Совјетским Савезом заиста рођена нова особа, могло би се рећи – homo soveticus. Овај човек је био за степен више од нас и жао ми је што смо уништили овај извор. Можда је ово наш највећи злочин“, закључио је (цитати узети из отворених извора).

Неочекивано! Али тако је то некако …

Запад је, под управом Бајдена, већ покренуо стратегију дефинисања земаља према критеријуму „пријатељ–непријатељ“. Препознајете њихову „вредности“, њихову надмоћ и власт у свим вашим унутрашњим и спољним пословима –ти си „свој“! Можете да будете на неки начин „своји“ и ако према теби Запад има „себичне интересе“, попут Саудијске Арабије, на пример.

Може ли се Русија по овим критеријумима препознати као „своја“? НЕ! И НЕ!

Бајден је назвао развој „зелене енергије“, борбу за животну средину и исти тај „Климатски манифест“ (The Biden Plan for a Clean Energy Revolution and Environmental Justice) приоритетним областима у наредне четири године његовог председавања, а сама климатска агенда, можда чак и деценијама, биће главна тема и инструмент америчке спољне политике.

„Еколошки комунизам“

Аналогно са рејтингом људских права, амерички Стејт департмент имаће задатак да „припреми нови Извештај о глобалним климатским променама како би се земље позвале на одговорност због неусаглашености или ће их приморати да извештавају о поштовању обавеза из Париског споразума, што подразумева и друге кораке који подривају глобална климатска решења“ (пише Валентин Уваров, члан Комитета за управљање природом и екологију ТОО Руске Федерације).

Имате право да погађате само једном: хоће ли Русија бити на овој листи? То је оно …

Да подсетим да је Грета Тумберг, шведска активисткиња, на форуму у Давосу инвестиције у развој и производњу нафте назвала лудилом. Чак је и немачка канцеларка Ангела Меркел у штрајковима за заштиту животне средине, под паролама Грете Тумберг, видела „неку врсту мешања споља“.

Чудно, али управо поменути покрети идеолога западног света потичу појаву нове идеологије, термин који се одавно шири друштвеним мрежама: то је „еколошки комунизам“.

Наше националне вредности, као што су традиционални однос између мушкарца и жене, породични законик, пријатељство народа, интернационализам, нетрпељивост према угњетавању било кога из било ког претпостављеног разлога, оданост датој речи и могу постати основа, основа за развој идеологије „еколошког комунизма“!

Морамо постати ГЛАВНИ, „пионири“ у промоцији ове идеологије широм света. И не треба се плашити буке наших спољних и унутрашњих непријатеља да ће сам појам „комунизам“ у нечему ускратити нашу земљу Русију … Али, у ствари, шта ће јој одузети што још увек имамо, а и они ће нам понешто вратити? Државну заставу на Олимпијским играма у Јапану? Сутра ће признати нашу вакцину? Примораће украјинско руководство да оконча грађански рат? Хоће ли санкције бити укинуте, а Крим признат? Да ли ће престати да шире примитивну русофобију широм света? Престати да се мешају у унутрашње ствари наше земље и земаља постсовјетског простора, где су НАШИ „национални интереси“? НИШТА СЕ ОД ТОГА НЕЋЕ ДОГОДИТИ! И зашто се онда плашити? Саме речи „комунизам“, која у преводу са латинског значи „заједничко“, „друштвено“?

Знамо и, то на основу искуства „на својој кожи“, које су предности и недостаци комунистичке идеологије. Било је више плусева. Ми то и сада видимо у развоју и наметању свету такозваних „западних вредности“. Међутим, сада говоримо о нечем другом, о идеологији ЗА ЧОВЕКА!

Можемо и морамо понудити свету и човечанству нашу идеологију, која може бити привлачна већини. Ово може бити наш, руски „еколошки комунизам“, а

његове компоненте („еколошког комунизма“) могу бити:

1.Екологија производње

У погледу екологије производње то значи: смањење потрошње, а самим тим и производње робе широке потрошње, као што су телевизори, фрижидери, други електрични уређаји, тј. производи дугог трајања. На рачун продужетка трајања гаранције, може се постићи смањење потрошње енергије за њихову производњу. Ово је контура, „семе“ за научно утемељени одговор на све позиве активиста попут Грете, који позивају на радикалне мере у тако важним областима као што су економија, људско здравље „забранити све, затворити све!“. Ово „смрди“ на некакав „еколошки фашизам“!

                                                                     Грета Тунберг: забранити све, затворити све!

 

  1. Екологија природе

Пројект програма „Индустрија сирка Русије“, чији сам један од покретача, може постати пробој за светску економију! Ево само неколико „ставова“ из овог програма:

пољопривредна култура сирак је биљка отпорна на сушу. Реч је о клими. Иначе, ово је веома потцењена култура у Русији, а од 2010. Бил Гејтс се „заљубио у њу“!

Један хектар засејаног шећерног сирка упија угљен-диоксид (ау, Грета!) три пута више од једног хектара шуме широког листа;

– сирак је пољопривредна култура без отпада у производњи (зато програм каже „индустрија сирка“!);

приликом сетве једног хектара шећерног сирка на пролеће, по посебној технологији, следећег пролећа састав овог тла показаће да је нађубрен са 100 тона стајњака. Ово је велико откриће за рад на угарним, индустријским, осиромашеним, радијационим земљиштима.

Све ово ми, руски произвођача сирка – иноватори, имамо, међутим, нама је, на жалост, отежано да „допремо“ до оних који то оцењују.

  1. Социјална екологија, екологија „људске душе“

Што се тиче „душе“, овде нам нема премца: сетимо се Достојевског, Толстоја, Шолохова и многих, многих других руских, совјетских класика. Васпитање „новог човека“, према обрасцима совјетског образовања, са нагласком на нашим, руским „људским вредностима“, уз максимални пренос ових вредности у цео свет.

Тако ћемо ми на њихов „еколошки фашизам“ одговорити нашим „еколошким комунизмом“!

 

П.С.

Наслов „Неговање мржње“ реакција је на причу Михаила Шолохова „Наука мржње“, објављену 22. јуна 1942. Дозволите вам да вам пренесем одломак:

„И научили смо да се боримо за стварно, као и да мрзимо и да волимо. На таквом камену као што је рат, сва чула су савршено брушена. Чини се да се љубав и мржња не могу ставити раме уз раме, знате како се каже: „Не можете упрегнути коња и дрхтаву срну у једна кола“, али овде су упрегнути и добро вуку! Заиста мрзим фашисте због свега што су учинили мојој отаџбини и мени лично, а истовремено волим свој народ свим срцем и не желим да пати под фашистичким јармом. То је оно што мене и све нас тера да се боримо с таквом жестином, та два осећања, отелотворена у акцији, довешће до наше победе. А ако се љубав према отаџбини чува у нашим срцима,а чуваће се докле год та срца куцају, онда мржњу увек носимо на врховима бајонета. Извините ако је ово замршено речено, али мислим да је тако – завршио је поручник Герасимов и први пут током нашег познанства насмешио се једноставним и слатким, детињастим осмехом.

Да вас подсетим на датум када су ови редови написани? 22. јуна 1942! Када се рат завршио? То је то! 1945. године! И каква је вера у ПОБЕДУ била! У СВОЈУ ПОБЕДУ!

Ова прича садржи оно што свет и даље назива „руским карактером“, али сви знамо да овде, у Русији, „Руси“ нису они по националности, већ по „духу“! Запад ово НЕ РАЗУМЕ!

Морамо у себи гајити мржњу према ономе што нам у Русији не одговара, што нас спречава да изградимо свој живот и животе нама драгих људи: до безакоња локалних елита, политичара који су „ужасно далеко од народа“ (В. И. Лењин), мрзети покушаје да нас „преваре за новац“ и „бла бла“ са било које стране нашег, руског, људског друштва: спољне или унутрашње. Морамо мрзети покушаје оживљавања фашизма у нама блиској и драгој нам Украјини.

Они, нацисти из Украјине и други напредни „супермени“ балтичких држава, других европских земаља са израженом русофобијом, требало би да знају да смо ми НАЦИЈА ПОБЕДНИКА! Победа ће бити наша! Бог је са нама!

 С руског превео Зоран Милошевић

One thought on “НЕГОВАЊЕ МРЖЊЕ: на њихов „еколошки фашизам“ одговорити нашим „еколошким комунизмом“!”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *