Studenti FPN-a / Ilustracija, Foto: Shutterstock, Nenad Kostić

НА ФАКУЛТЕТУ политичких наука у Београду 16. марта одржаће се дебата, којом ова академска установа представља тзв. Косово као државу.

Са колегама са приштинског Филозофског факултета, професори ФПН разговараће о стручној и академској сарадњи.

Сама тема разговора, као и сарадња никоме није спорна, али боде очи чињеница да један државни факултет делује супротно политици државе која га је основала и која га финасира.

О овим тема ће причати професори из Београда

  • религија и политика у постконфликтном Косову
  • поређење левице на Косову и Србије из феминистичке перспективе
  • интеграција уз одбацивање улоге српских организација цивилног друштва на Косову

Међу учесницима и првим говорницима биће и декан овог факултета Драган Симић.

Поред њега најављена су обраћања и истраживање још неколико професора са ФПН.

Дејан Милетић, директор Националне канцеларије за јавну управу у изјаву за Републику, признаје да је шокиран скандалозним потезом ФПН:

– То је крајње неопрезан потез који може да шкоди држави с обзиром на то да је у директној супротности са Уставом. Морају да одговарају због овога!

Додаје да је сама најава скупа скандал.

– Послали су поруку да делују самостално и аутономно. Преузели су на себе одговорност и улогу да су они ти који треба да кажу шта да се ради. Јако ружна слика. Посебно је жалосна то што је реч о институцији која је посвећена политичким наукама – закључује Милетић.

(Република)

ПРЕУЗЕТО СА: https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/1210922/skandal-fakultet-politickih-nauka-priznaje-laznu-drzavu-organizuju-debatu-kojoj-govoriti-dekan-foto

One thought on “СКАНДАЛ – ФАКУЛТЕТ ПОЛИТИЧКИХ НАУКА ПРИЗНАЈЕ ЛАЖНУ ДРЖАВУ: Организују дебату на којој ће говорити и декан (ФОТО)”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *