Једна од великих недостатака Запада као освајача Свијета је тежња да међу различите људе и културе уведе једнообразност у свему. А то је веома тешко постићи у овако шареноликом свијету. Мора се доста ствари елиминисати и потиснути да би се постигла униформност глобалног народа.Сама чињеница да постоји мушки и женски пол и увијек ће постојати, говори да је немогуће постићи истовјетност људи.

Да би се људи укалупили у један модел потребно је направити корекције у менталитететима народа и нација. Менталитет је поједностављено речено систем размишљања утиснут у генетику. Човјек на основу свог размишљања чини дјела која када се довољно често раде прелазе у навику, а навика се укодирава у генетски ланац. Уписивање кода се врши емоцијама. Што јача емоција, то бржи и дуготрајнији упис.

Овако настаје менталитет одређене групе људи која живи заједно на неком поднебљу и дијели исту судбину. Тој групи се онда рађа потомство са већ уграђеним моделом понашања.

Главна одлика неког народа је језик којим говори, јер је језик у ствари само гласовно артикулисан систем размишљања. Главно чуло којим људи усвајају знања и уче је вид, мада није пресудно. Чуло слуха зна да убиједи чуло вида да нешто није добро видјело.

Да би се неком народу или нацији промијенио менталитет, потребно је утицати на размишљање. Свједоци смо огромног медијског притиска и атака реклама, постера, транспарената, банера , парола, фото и видео монтажа, а све у циљу прекодиравања људи у правцу разбијања постојећих менталитета, тј. кодова и кодирања у правцу интереса манипулатора.

Нама по југославенском простору, вишевјековно традиционално бијелој раси се жели наметнути модел неких других нација, како би нам било нормално да имамо међу нама и других раса. Не би то био проблем када би се то радило на начин како су то радили комунисти у СССР-у, што се види на овом постеру. Братство и јединство међу расама, али такво да је нама бијелац на првом мјесту, а остали да нас слиједе.

Али, то се не ради тако. Нас под нашим поднебљем прекодиравају тако да  нас навикавају да смо у другом плану, да нисмо ми ти који би требали бити сами себи на првом мјесту, него су то друге расе које никада овде нису биле присутне.

Можда неке и јесу биле присутне, о чему свједочи овај средњовјековни грб Босне на којем се виде главе друге расе у прилично незавидном положају.

Људи обратите пажњу на медијске подвале, будите свјесни да их много око нас и веома су софистициране. Утичу на свијет постепено и подмукло. За неко вријеме ћете примјетити да вам неке неке немогуће и нежељене ствари које до тада нисте ни у могли замислити да ће да се десе, бити нормалне и дешаваће се свугдје око вас. Да се ово неби десило, не смијемо се опустити и препустити масовним хипнозама и зомбирањима.

 

Обраћајте пажњу на рекламе и њихову симболику, не дајте да вас манипулишу и преваре, ријетке су рекламе или пароле које су вама у интересу, оне су увијек у интересу манипулатора. На овој реклами у Сарајеву нам је у први план гурнут неко ко није наш, а наш је у позадини у равни са такође неким страним. 2:1 воде странци против нас, на нашем терену. Није ово добро овако да нам се укодирава.

Како постоји могућност да би неки надобудни НВО-овци могли да прогласе овај текст расиситичким, нека се прво одговоре зашто нама натурају расистичке рекламе гдје се туђа раса ставља у надређени положај у односу на нашу?

Душко Бошковић

One thought on “Једна од метода прекодиравања нашег ума”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *