Олигарси се вредно припремају за смак света. Француска је у пламену. Владајућа елита и њени централни амерички медији покушавају да то прећуте. Богати у САД желе све више да експлоатишу раднике, али ризик од гнева обичних мушкараца и жена је њихов највећи страх. Зато покушавају да пронађу начине да избегну гиљотину. Владајућа класа зна да долази социјална нестабилност, узрокована комбинацијом климатске кризе, банкрота банака, капиталистичке неједнакости у касној фази која убија душу и неминовног колапса петродолара.

Шта се догађа? Замислите само: када сте на броду или у згради и видите пацове како трче, мислите да иза тога стоји неко страшно срање јер они први трче. Видиш пацове како трче, и ти бежиш са њима! Па пацови нашег друштва су већ почели да беже. Најбогатији од богатих беже! Богати пацови се пењу на планине или се крију у подземним бункерима.

Пре свега, плаше се пада петродолара. САД су могле да доминирају највећим делом света, око једног века, јер су свакој земљи били потребни долари за куповину нафте. Петродоларски систем је омогућио САД да штампају готово бесконачне количине долара. И штампали су колико су хтели. Трилион долара годишње за рат? Лако! Користи од трилиона долара за нафтне корпорације? Лако! Четири трилиона долара за банковну превару усред пандемије? Покажите џепове! То није довело до катастрофалне инфлације, јер је у иностранству увек постојала потражња за доларима. Када би било која друга држава штампала толико новца, пропала би.

Петродолари су дали САД огромну моћ, али медији о томе радије ћуте. Сећате се колико често чујете реч „петродолар“ у мејнстрим америчким медијима? Мање је присутна од било које друге речи! Ово је капитализам. Реч „петродолар“ нема чак ни у енглеској верзији Википедије, која има идиотске чланке попут „Чудовишта против ванземаљаца: Мутант бундеве из свемира“. О петродолару се ништа не пише, али о барону Густаву Ројтерхолму, који је 1792. године био регент Шведске, написано је много смећа!

Зашто нормални људи немају право да знају за петродолар? Јер главна снага САД је и њихова главна слабост. Чим људи почну да сумњају у петродолар, они ће схватити истину. САД одржавају своју доминацију све док свет купује и продаје одвратне количине фосилних горива за доларе. Не можете о томе отворено говорити у САД. Зато САД не могу ништа да ураде у вези са нафтним олигарсима. Бајден би радије умро него да каже ма и једну реч о њима.
Сада, када земље попут Кине, Русије и Бразила купују и продају фосилна горива за независне валуте, привреда петродолара је на ивици колапса. Осим тога, неке земље озбиљно схватају климатску кризу и покушавају да не користе нафте. То значи да би долар могао да пропадне у наредним годинама. Чињеница је да је владајућа класа то већ схватила и почела да се припрема. Нада се да ће му нагомилане милијарде помоћи да побегне од стварности.
Превод Наука и култура
ИЗВОР: HOW THE RICH ARE PREPPING FOR END TIMES, AND WHY, Lee Camp, Mintpress News, popularresistance.org, April 1, 2023.

One thought on “БОГАТИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА СМАК СВЕТА”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *