• Основна идеја тзв. “теоретичара завере“ је да светом влада мала ( у сржи антихришћанска) клика банкара и мегакапиталиста, чији је циљ да довека остану на грбачи потчињених, претварајући их у безгласне робове.
  • Томе су се плаћеници истих тих банкара и мегакапиталиста, од квазинаучника до тобожњих новинара, деценијама ругали (као што рече Мајкл Паренти, израз “теорија завере“ има за циљ да озбиљна истраживања са озборја наше свести уклони ругањем).
  • И, наравно, бацали прашину у очи људима лаковерним у лаж, а тешковерним кад је у питању истина. Па ипак, истина мора да се открије, кад – тад.

АУТОР: Владимир Димитријевић

Наравно, ово су знали сви који ОЗБИЉНО прате свет у последњих двеста година.  Читамо, рецимо, „Писма из Италије“ Љубе Ненадовића, који описује, између осталог, Његошев сусрет са бароном Ротшилдом, који кнеза и песника јуначке Црне Горе пита – кује ли новац. Његош му, са висине свог сиротињског племства, одговара да би их он радо ковао кад би се могли ковати од камења. Данас Његоша нема, а Ротшилди и даље кују своје лажне новце, и воде свет у пропаст. Уосталом, ни сами „завереници“нису крили шта раде – ко је хтео да зна, могао је.

МИ, ТЕОРЕТИЧАРИ ЗАВЕРЕ

Један од њихових гласноговорника, њуејџер Морис Стронг, деценијски активиста Светског економског форума у Давосу ( после саветник Владе НР Кине ), још 1990. године је дао интервју Данијелу Вуду, новинару канадског листа“West“. Рекао му је да би желео да напише футуристички роман о наредном десетлећу. Тема романа би био глобални привредни колапс, који би брзао уједињење човечанства у глобалну државу, а који би био изазван договором врхунских светских бизнисмена. Сваке године се састаје Светски економски форум у Давосу; ово место било би место радње романа. Стронг је Вуду рекао:“Шта ако се мања група светских вођа удружи у тајно друштво да би изазвала колапс светске привреде? Фебруар је, они су у Давосу. То нису терористи. То су светски вођи“.

Дакле, Стронг је, још пре тридесет две године, Вуду рекао да би то био глобални државни удар. Очито је да он о томе није говорио као потенцијални романописац.

Тако смо, корак по корак, дошли до глобалног државног удара.

И то по сценарију из Давоса. То се сада зове „Велики ресет“, и објављује га њушка живог мртваца Клауса Шваба, у јавност истуреног кловна Светског економског форума, иза кога стоје много озбиљнији ђавопоклоници, маскирани у банкаре и бизнисмене.

ОЛГА ЧЕТВЕРИКОВА ЈЕ СВЕ НАЈАВИЛА

Године 2011, Олга Четверикова је „Геополитици“ дала интервју у коме је најавила „тоталну дестабилизацију“ планете, коју покреће секта лихвара.

Тада је рекла, између осталога: “Зашто још често ту класу називамо и „сектом”, а саме лихваре „жрецима” религије новца? Крајњи циљ те класе је освајање духовне власти над човечанством, док новац и финансијску власт они сматрају само средством. Изумевши најпре камату, а затим кредитни новац који представља новац „од ваздуха”, и чијом се емисијом и бави Федерални систем резерви САД, светски лихвари помоћу њега претварају цело човечанство у своје дужнике, који им плаћају дугове својим реалним, националним богатствима. Како је говорио један од директора Банке Енглеске лорд Џ. Стемп, дозвољавајући банкарима да стварају „новац ни из чега”, ми плаћамо своје властитио ропство. На тај начин, главни резултат кредитног новца постала је „дужничка економија”, у којој се све нације налазе у стању хроничних дужника. Да би се вратили дугови, прави се нови новац, то јест, нови дугови који повећавају и новчану масу и своту дугова. На крају, дужници су све државе – ето сада „спасавају” Грчку, али највећи дужник су саме САД. Њихове сумарне обавезе (у виду чисто финансијских и социјалних обавеза и обавеза према деривативима америчких банака) достигле су 315 трилиона долара, што премашује новчане активе земље седам пута! Раст дугова јесте реалан узрок савремене финансијске кризе и тај проблем је немогуће решити у оквиру датог капиталистичког система, али светски банкари прећуткују ту чињеницу и настављају да упумпавају у економију нове кредите, пошто је њихов циљ да наставе обезбеђивање потражње за доларским новчаницама (кредитни новац), којим они још увек имају могућност да купују реална богатства света. Када та богатства буду покупована и сконцентрисана у њиховим рукама, као и власт, они ће се одрећи доларских новчаница и од самог новца као таквог, који им једноставно неће бити више потребан.“

Четверикова је навела изјаву Чарлса Ненера, некадашњег главног аналитичара Голдман Сакс банке, „да ће 2012. започети светски рат који ће довести до краха свих финансијских тржишта света”.

КО СУ ЖРЕЦИ ГЛОБАЛИЗМА 

Жреци глобализма се не заустављају. Адријан Салбучи, аргентински истраживач истине о наци-глобализму, о томе је, такође у „Геополитици“, рекао: “Глобална, приватна структура моћи није никаква конспиративна теорија. Све ове организације имају своја имена: Савет за спољне послове, група Билдерберг, Краљевски институт за међународне послове, Трилатерална комисија, Тависток институт, Aмерички институт за предузетништво (The American Enterprise Institute), Aмеричко-израелски комитет за опште послове (The American Israel Public Affairs Committee, AIPAC). Они имају имена, адресе и све што је потребно за идентификацију, али начин њиховог рада је такав – будући да се ради о приватним компанијама – да оне немају обавезу да јавности представе све оно чиме се баве, већ само оно што заједнички одлуче /да ће се објавити/, процењујући значај тог сазнања за реализацију сопствених интереса у будућности. Верујем да никада нећемо сазнати ко је на врху пирамиде. Можда се ради о броју дванаест, а можда и о двадесет један оних који чине групу веома интелигентних људи. Интуитивно бих могао да претпоставим ко припада овој групи, но не верујем да ћемо то заиста са сигурношћу икада знати.“

Салбучи види центре будуће антихристове државе: “Технологија омогућава да није нужно да светска влада има један главни град одакле би се управљало. Мислим да ће бити неколико главних градова: војни главни град у Вашингтону, као војни планетарни град; финансијски центар ће, по свему судећи, бити Њујорк; политички центар, у коме ће се доносити политичке одлуке, биће Лондон зато што је он одувек то и био и ви у Лондону имате пет центара империјалног искуства; религијски центар ће бити у Риму, где Ватикан жели да за себе резервише улогу креатора светлосне религије долазеће светске владе Новог светског поретка. Пети центар ће бити Јерусалим, у коме ће покушати да крунишу краља света, што је сан илумината током многих векова, и што је разлог из којег Израелци желе поново да изграде трећи Соломонов храм, а да би то урадили, морали би да се отарасе две муслиманске џамије.“
Док гори Блиски Исток, вреди се сетити.

КРЕНУЛИ РЕДОМ 

Она је најавила период крвавих ратова и несрећа, који смо гледали од „Арапског пролећа“ наовамо: рушење Блиског Истока ( слом Либије, рат у Сирији ), необуздани тероризам у Европи и свету ( „фолс флег“ операције у име ислама ), коронократија, рат НАТО пакта против Русије путем Украјине, а сад ево и израелско – палестинског крвопролића. Пауза која је начињена у доба Доналда Трампа завршена је, и несреће се настављају. Трамп је уклоњен, сенилни Бајден доведен – краја лудилу ни на видику.

И овде је узрок крвава квазиекономија сатаниста маскираних у банкаре. Четверикова нас је упозоравала: “Сва та савремена свеопшта либерална глобализација управо и јесте начин формирања сталне потражње за кредитним новцем. Последње достигнуће у тој области постали су деривативи – најновија класа виртуелних актива, с којима се капитализам коначно претворио у „економију казина” у коме је реални сектор осуђен на смрт. У истом циљу се изазива нестабилност финансијских тржишта, која омогућава да се прави велики новац на колебањима девизних курсева и каматних стопа. Ради тога се организују и кризе, које разарају ову или ону економију, и које омогућавају светским финансијским тајкунима да откупљују обезвређене активе реалног и банкарског сектора. То јест – новац прави разарања на којима се прави нови новац. За сада се светска финансијска пирамида, која је изграђена на песку, налази под контролом банкарске врхушке, али она је крајње непостојана и то може довести, у одређеном тренутку, до распада целокупног финансијског и политичког система Запада. У оваквим приликама, финансијске елите су кренуле на убрзавање одговарајућих процеса.“

„Што чиниш, чини брже“, рекао је Господ Исус Христос Јуди. Никог другог није пожурио. Само Јуду. Зато време убрзава.

РЕД ИЗ ХАОСА 

Стара масонска девиза, са заставе тридесет трећег степена масонерије, „Ред из хаоса“, остварује се на наше очи: “Кризу која је започела 2008. године, и која се сада налази у латентном стању, али у одређеном тренутку може опет прећи у акутну фазу, они су искористили за почетак стварања органа наднационалне контроле, који у стварности представљају институције „светске владе”. Сви водећи идеолози мондијалистичких снага (Жак Атали, Хенри Кисинџер и други) почели су отворено да тврде да ће без органа светске контроле свет потонути у хаос, али, како показује реалност, ствар стоји другачије – светска закулиса сама ствара потресе различите врсте, социјалне немире, кризе и ратове, како би оправдала концентрацију власти у својим рукама. „Двадесеторица”, „Билдербершка група” и остале структуре, које више нису структуре из сенке, отворено играју улогу оперативних штабова који примењују одлуке које је донео узак круг посвећених финансијера, док се националне и међунационалне институције све више обесмишљавају или, чак и отворено, демонстративно игноришу. У тај процес је активно укључен и Ватикан, чији је задатак да обезбеди сакрализацију власти „светске владе”. Управо је ових дана његовим устима била изражена идеја о неопходности стварања светске Централне банке и наднационалних политичких институција, пошто националне институције нису у стању да изађу на крај са кризом.“ Праве хаос, а онда нуде свој ред.

БУДУЋНОСТ ГЛОБАЛНЕ РЕЛИГИЈЕ 

Те, 2011, Олга Четверикова је овако описала данашње дане: “Ствар је у томе што, изгледа, светско лихварство улази у последњу етапу своје перманентне светске револуције, у којој оно планира да заврши концентрацију у својим рукама и националних богатстава, и власти над човечанством. Ради тога је неопходан светски хаос, или свеопшти грађански рат, чија се жаришта праве сада у различитим деловима света. Као што смо више пута указивали, тотална дестабилизација је потребна да би се свет приморао да добровољно прихвати власт наднационалног „арбитра” који ће све довести у ред. При томе се, паралелно са социјално-економском и политичком дестабилизацијом, убрзаним темпом ствара и „идејна утемељеност нове власти – светска глобална религија чији је задатак да обезбеди интелектуалну, психолошку и моралну контролу над свим народима. Језгро те глобалне религије је иста та „религија новца”, која је фактички прилагодила себи све традиционалне конфесије, укључујући и католицизам, и која не представља ништа друго до систем древног окултно-паганског гледања, повезаног са клањањем „златном телету”. Зато се и у обраћању човечанству сада користи искључиво окултно-мистична симболика. Очигледно је да исту такву улогу игра и стално помињање 2012. године као године катастрофа, као некакве апокалиптичне границе која се, тобоже, помиње у древним езотеријским учењима. Могуће је да управо ове године светска закулиса припрема свеопшти финансијски „крах”, ради спасења и „преображења” свог банкарског система, који ће упоредо са дубоким социјалним и политичким катаклизмама, а могуће је и са климатским катаклизмама (присетимо се ХААРП оружја), као и побунама и ратовима, створити одговарајуће услове у којима је и планирано да буду пуштене у рад наднационалне финансијске, религиозне, политичке, казнене и војне институције које се сада већ стварају, и за чије прихватање ће човечанство ће психолошки већ бити спремно.“

Године 2012. то се није десило, али је сценарио на отварању Олимпијских игара у Лондону све приказао: сатанистички данс макабр је, између осталог, најављивао пандемију нечега што ће, почетком треће деценије 21. века, постати коронократија.

ВИДИ СЕ КО ВЛАДА

Четверикова је указала на потајну објаву слике света подвлашћеног луциферијанским лихварима: “С једне стране, сасвим недавно су швајцарски научници из циришког Института технологије уз помоћ компјутерских истраживања открили постојање моћног „језгра” од 147 транснационалних компанија, које контролишу велики део светске економије, и финансијског система, а посебно 90 процената актива у банкарском сектору (међу њима су Барклејс, Џ. П. Морган Чејс, УБС АГ, Мерил Линч, Голдман Сакс, и друге). То јест, нама су већ отворено представили језгро „светске владе”. С друге стране, почетком јесени се у западним земљама шири протестни покрет „Заузми Волстрит” који има, очигледно, наручени, а не стихијски карактер. Већ је утврђено да се тај „антибанкарски” покрет финансира, кроз различите подметнуте компаније, од стране Џорџа Сороша (ротшилдовски клан), компанија које су спонзори Барака Обаме, који већ одавно иступа против сиромаштва и незапослености, што у предвечерје избора треба да му обезбеди позитиван имиџ. Али, узимајући у обзир да Џорџ Сорош представља најкрупнији спекулативни материјал против којег је управо усмерен антибанкарски покрет, може се претпоставити да се у крилу финансијског „језгра” припрема дубока реформа. Она треба да ослободи од опасних токсичних актива, и омогући му да се обнови под новом фирмом главног борца против финансијске спекулације. За сада је тешко рећи какав ће реалан облик потримити та револуција. Међутим, хтела бих да истакнем следеће: у складу са сада распрострањеним учењем „Бхагавад Гите”, нови спаситељ света треба да се роди 8. јула 2012. године, када треба да почне ново рачунање времена, и чији је задатак да почне трансформацију човечанства.“
Крв која се лије сведочи о томе.

Свети Јован Шангајски је опомињао: „Пред крај земаљског живота у њему ће бити пометње, ратови, међусобни сукоби и земљотреси. Људи ће умирати од страха, умираће од ишчекивања невоља. То неће бити живот, неће бити радост живота, већ мучно стање отпадања од живота. Али то неће бити само отпадање од живота, него и од вере, и Син Човечији, дошавши – хоће ли наћи веру на земљи? Људи ће постати горди и незахвални, одрицаће Закон Божији: заједно са отпадањем од живота биће и нестанак моралног живота. Биће помањкање добра и нарастање зла“.

Сада се сатана више ни не крије. Има га свуда, од Холивуда до законодавства западних земаља усталих против Христа.

РАТ ПРОТИВ ПРАВОСЛАВЉА 

Најавила је Олга Четверикова и рат против православног хришћанства: “У условима стварања јединствене светске религије, православље остаје једина духовна снага која се супротставља стварању антихришћанског глобалног поретка. Зато су мондијалистичке снаге сада усмерене на то да униште православље путем његовог разбијања и изопачавања, које се врши под маском модернизације. Главну улогу у том процесу игра константинопољски патријарх Вартоломеј, познати екумениста, паписта и атлантиста, који се залаже за свеобухватну „обнову” православних цркава. Посматрајући себе као видљивог поглавара православља, он тежи да достигне да тај положај признају друге цркве, како би их ставио под своју контролу. То је могуће само у условима рушења канонско-правног поретка православља, чему и тежи Константинопољ, подстичући раскол помесних цркава. Што је више ситних аутокефалних цркава, то му је лакше да им наметне своју власт и добије сагласност за екуменску „перестројку”. Већ одавно он води активну тајну делатност у одвајању Украјинске православне цркве, Московске патријаршије од Руске православне цркве, исти напори се у последње време предузимају према Белоруском егзархату. Тако да се све то остварује у оквиру стратегије постизања примата над другим православним црквама.“

И ево НАТО Јуде, цариградског издајника Вартоломеја, који је забио нож у леђа Руској Православној Цркви, управо на Украјини, признајући нехиротонисане и безблагодатне битанге за епископе. Тако се, између осталог, осветио за пропаст лажног сабора на Криту, одржаног 2016, а који нису подржале Антиохијска, Бугарска, Грузијска и Руска Црква.

ЛАЖНИ САБОР НА КРИТУ

О том „сабору безбожника“ Четверикова је рекла, пет година пре но што је почео: “Став већине православних верника у Русији о припремању Васељенског сабора је недвосмислено негативан.
Ми га посматрамо као главно средство уједињења православних цркава под вођством Константинопољске патријаршије, у циљу њиховог „реформисања” и уклапања у нови светски поредак. Сама питања која су понуђена на разматрање на сабору говоре да је његов циљ секуларизација и либерализација црквеног живота, која ће довести до рушења канонског поретка православне цркве – реч је о учвршћивању екуменизма, увођењу новог календара, другог брака свештенства, скраћивању и ублажавању постова, и тако даље. Затим, сабор треба да потврди вођство Константинопољске патријаршије у православљу у својству наднационалне структуре која оваплоћује општецрквено јединство. На том плану, разматрање питања повезаних са јурисдикцијом православних заједница и статуса аутокефалија неопходно је за прихватање таквог модела хијерархије наших цркава, у којем у знатној мери опада значај њихове националне самосталности, а православне заједнице ван њихових националних граница уопште ће бити уједињене под вођством Константинопоља. Многи наши православни богослови сматрају да припремани „Свети Васељенски сабор” и јесте управо онај отпаднички „осми сабор” на који су упозоравали наши свети оци, међу којима је био и преподобни Кукша Одески (+1964), који је пророковао: „Последња времена настају. Ускоро ће бити екуменски сабор под називом ‘Свети’, али то ће бити управо онај ‘осми сабор’ који ће бити сабор безбожника. На њему ће се све вере ујединити у једну. Затим ће бити укинути сви постови, монаштво ће бити потпуно уништено, епископи ће бити ожењени. Нови календар ће бити уведен у Васељенској цркви. Будите будни. Трудите се да посећујете Божије храмове све док су они још наши. Ускоро се тамо неће моћи ићи, све ће се променити… Молим вас, стојте у православној вери до краја ваших дана, и спасавајте се!”“
Ипак, скуп на Криту је пропао и разголитио „вартоломејштину“ и цариградског квазиархијераја као глобалног Смердјакова.

Одлучан да се освети за неуспех своје реформе, НАТО Јуда, Вартоломеј, ударио је на Руску Православну Цркву. И наставиће да разара православно хришћанство, приводећи своје послушнике папи и Ватикану.

УЛОГА ВАТИКАНА У ПРОПАСТИ ХРИШЋАНСТВА 

Четверикова је објаснила и улогу Ватикана у свему што се пред нашим очима збива:“Сада се пак, укратко може рећи следеће: на плану верског учења, Ватикан је већ одавно прешао на позиције јудео-хришћанства, признавши да Јудејци остају богоизабрани народ, да Стари завет остаје на снази, да римокатолици заједно са Јудејцима верују у истог Бога, па их чак обједињује и очекивање месије. У том смислу, било какво зближавање са Ватиканом није само опасно.

Tалмудски јудаизам посматра католичку цркву као главно оруђе „разбијања” православља и зато се екуменски савез са Ватиканом може посматрати као почетак распадања истинске правослане вере. Што се тиче Ватикана као финансијске и политичке институције, ту је он верни присталица и савезник финансијских корпорација, које га користе да би придале „сакрални” карактер својим мондијалистичким плановима и „освештале” власт истог оног „златног телета” које стоји у центру глобалне религије у формирању. Што се тиче критике Римокатоличке цркве, треба рећи да је она усмерена против оних реалних испољавања хришћанских начела којима остају верни правоверни римокатолици које њихово врховно руководство често издаје. Најупадљивије се то испољило у односу Ватикана према хришћанима Истока, који су се нашли у крајње тешком положају у вези са јачањем власти радикалног исламизма, фактички подржаног од стране ватиканског руководства.“

Римски папа Фрањо је живи доказ потпуне пропасти римокатолицизма. Он је, како јасно кажу западни медији, ових дана званично поручио да се етичко учење римокатолицизма, кад је у питању „нестандардна сексуална оријентација“, постепено мења:“Из тог разлога, пасторална разборитост мора на одговарајући начин разлучити постоје ли облици благослова, које тражи једна или више особа, а који не преносе погрешно схваћање брака“, написао је. „Јер када се тражи благослов, изражава се молба за помоћ од Бога, молба да можемо живјети боље, повјерење у оца који нам може помоћи да живимо боље.“

То, отприлике, значи – можда не може брак, али могу „истополна партнерства“. С неким, каквим – таквим, испод жита, „благословом“.

ЧЕТВЕРИКОВА О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ 

Четверикова је, 2011. године, јасно рекла шта се дешава са Светом Земљом свих Срба: “Узимајући у обзир да је све оно што се догађа на Косову и Метохији део укупне стратегије децентрализације и дезинтеграције националних држава, чији је циљ слабљење, а касније и уништење државног суверенитета, ситуација се може променити само заједничким напорима свих државотворно мислећих грађана света. У садашњој етапи треба чинити оно што је у нашој моћи – а то је разјашњење ситуације, то је информисање широке јавности која често није у току догађаја, зато што је лишена истинитих информација; то је, најзад, испољавање реалне, а не декларативне солидарности и узајамне помоћи. Ствар је у томе што велики део медија, које финансира увек иста секта лихвара, показује поражавајућу поткупљивост и нечовечност. Сви смо се у то уверили на примеру Либије. Према томе, наш задатак је оснивање и подржавање наших властитих информативних средстава, која ће нас ујединити у јединствену целину, тако да осетимо да нисмо сами, да нас има много, да смо заједно, да смо јаки и слободни, и што је најважније – ако смо за истину, са нама ће бити Бог.“

С нама је Бог, а не са непријатељима човечанства. Са нама је и победа.

ПОБЕДА КОЈА НАС ЧЕКА

Господ наш Исус Христос је „смрћу смрт згазио“, како певамо за време васкршњег славља. Христова смрт је, по изузетно дубокој мисли из литургије св. Василија Великог „животворна“. Смрти, где ти је жалац? Пакле, где ти је победа? – узвикује апостол Павле (1 Кор. 15, 55). А жалац смрти је грех (1 Кор. 15, 56), то јест, отуђеност. Ишчупавши жалац греха Својом крсном смрћу, Христос је уништио смрт као отуђење човека од Бога, као одвојеност од Живота. Богу хвала који нам даде победу кроз Господа нашега Исуса Христа (1 Кор. 15, 57). Ради тога се и догодило очовечење Христа, Његово распеће и васкрсење. Зато на Божанственој литургији благодаримо Господу ради „свега што се за нас збило: крста, гроба, тридневног васкрсења, узласка на небеса, седења с десне стране (Бога Оца), и другог и славног доласка“ (из Литургије св. Јована Златоуста).

Када то имамо у виду, иако нам је тешко и крв и сузе лијемо због историје у којој нам се кезе њушке узвихореног зла, ипак знамо: победа је у Богу и људима Његовима. То нам је нада, којој се свештеник, на крају Литургије, обраћа речима:“Слава Теби, Христе Боже, Надо наша, слава Теби“.

УПУТНИЦЕ (8.10.2023. године ):
infoport.co/olga-cetverikova-totalna-destabilizacija/
www.slobodnaevropa.org/a/papa-franjo-crkva-istospolne-zajednice-lgbt/32620603.html

Извор: Правда

One thought on “Рат за нови поредак или како је Олга Четверикова све предвидела”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *