Вук Драшковић

Додаје да осјећа стид због свега што СПЦ говори и ради

Радо виђен гост сваке неофашистичке телевизије, па звала се она и Градска телевизија, свакако је Вук Драшковић.

Посебно инспирисан амбијентом и антисрпском атмосфером, Драшковић се усредсредио на Српску православну цркву, за коју је рекао да проповиједа мржњу и неистине.

Драшковић каже да је црквени врх је потпуно одступио од своје духовне функције и бави се стварима којима не би требало – прекрајањем граница, школски програмима и сексуалном оријентацијом људи.

– Нарочито ме плаши што патријарх највеће православне цркве, у тренутку када војска Владимира Путина креће да убија и руши Украјину, благосиља тај злочин и говори да је то борба против зла, против сотоне – казао је Драшковић.

Додаје да осјећа стид због свега што СПЦ говори и ради, као да није имао већ због чега да се стиди, Вук Драшковић, човјек који је промијенио стотину идеологија, само да испуни шта му интересу жуди.

Та организација је, каже, доживјела највећи пад од када постоји, а посљедице су ужасне.

– У тој последњој деценији XX века нико из СПЦ, са врха њеног, није никада осудио ниједан злочин нанет руком неког Србина, није пустио сузу ни за једним убијеним дететом, а само у Сарајеву са оних брда гранатама је убијено више од 1.000 деце. Нема, нема ни једне једине осуде. Имали смо нешто сасвим друго – да свештеници узимају оружје, да благосиљају злочине – истиче Драшковић.

Почетком деведесетих чинило му се да су Црногорци, који у храмове улазе са капом на глави и цигаретом у устима, обезбожени, али данас, наглашава, мисли другачије.

– Мислим да су тада ‘обезбожени’ били много више хришћани, много бољи људи него сада када су постали жртве изманипулисане од стране попова који никада од тада нису проповедали ни утеху, него само мржњи и само зло и само заваду – рекао је Драшковић.

Црква је, сматра, највећи манипулатор и, како истиче, “тешко нама ако се она одметне на страну која проповеда зло и несрећу јер је њихова ријеч јача од сваке друге ријечи”

– Ауторитет њиховим наопаким речима даје представа да они су тобоже заступници Бога, да говоре у име Бога. И онда навуку ону одежду на себе, поклопе се оним ћупом, оном митром као да су краљеви, цареви, владике, и народ у тој њиховој одежди види нешто што та одежда није – оцијенио је Драшковић.

Када би владике, које у свештеничким одеждама говоре да су Црногорци пасји накот, да ће нестати као печурке послије кише и да је Црна Гора мала Украјина, скинули митру и мантију и обријали браду, па на пазарни дан то поновили у било ком црногорском граду, били би, сматра Драшковић, засути камењем.

Вала, и од Вука Драшковића ако је, много је.

ИЗВОР: https://www.in4s.net/vuk-brankovic-draskovic-spc-brani-zlocince-i-propovijeda-zlo/

One thought on “ОГЛАСИО СЕ ЗЛИ ВУК (ДРАШКОВИЋ): СПЦ брани злочинце и проповеда зло!”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *