ОКУПИЛО СЕ МАЊЕ ОД 5.000 ЉУДИ, ОРГАНИЗАТОРИ МАХАЛИ СА 30.000

* Бранислав БОРЕНОВИЋ: „Нема прекрајања изборне воље грађана. Треба отворити све вреће и утврдити истину

* Јелена ТРИВИЋ: Трајаће ова борба. Ја немам право да будем уморна и да одустанем. Немам право да се повучем и нећу им се повући!

* Небојша ВУКАНОВИЋ Обратио се и Кристијану Шмиту зато што је рекао да су на изборима биле само мање неправилности: Иди у Немачку! Аусвајс! За правду ћу се борити блокадом путева, ауто-путева, ако треба. Спреман сам и на 30 дана затвора

___________________________________________________

УЈЕДИЊЕНА опозиција, која је покушала да свог кандидата за председника Републике Српске Јелену Тривић прогласи за победника пре завршетка бројања гласова, синоћ је учинила нови покушај да је прогласи за своју „Светлану Тихановску“.

(Тихановска је била председнички кандидат снага преко којих су Американци, Британцки, Пољаци и Литванци покушали да у белорусији изведу обојену револуцију против Александра Лукашенка).

На постизборном протесту у центру Бањалуке – у Парку Младен Стојановић – окупила је, међутим, мање од 5000. својих присталица.

„Отпораш“ Бранислав Бореновић

Потом је формирала колона која је мирно прошла до Трга Крајине, где су се окупљенима обратили опозициони лидери.

На протесту су, поред саме Тривић, били и председници СДС Мирко Шаровић, ПДП Бранислав Бореновић.

Многи учесници протеста демонстративно су уздизали „отпорашке песнице“, укључујући и Тривић и Бореновића.

Говорници су ударали у исту жицу: Тривић је изборни победник, али је покрадена – не одустајемо.

Бореновић је рекао да „треба издржати у правној и демократској борби до коначног циља“

– Нема прекрајања изборне воље грађана. Треба отворити све вреће и утврдити истину – нагласио је.

И наставио: „Хајде да цела Српска каже да је председник Републике Српске Тривић Јелена! Дошли су наши пријатељи из целе Српске. Велика захвалност народној полицији која је издржала притисак и није забранила овај скуп !“

Узевши реч, Тривић је поручила „да крађу никада признати неће“:

– Нисам покрадена ја већ народ Републике Српске. Захваљујем се свима који су изашли да бране уставни поредак Српске. Трајаће ова борба. Ја немам право да будем уморна и да одустанем. Немам право да се повучем и нећу им се повући!“

Навела је да су она и њен изборни штаб „поднели низ пријава због изборне крађе“, а да је синоћно окупљање „чин слободне воље грађана“.

Додала је да ће „искористити сваку могућност у доказивању истине“.

– Живела Република Српска – узвикнула је Тривић.

Заменик председника СДС Милан Радовић рекао је:

– Овде се брани воља народа. Желим да им поручим да смо прошетали јер нико не може зауставити народ и борбу за правду – рекао је Радовић.

Председник Листе За правду и ред Небојша Вукановић нагласио је да никада неће издати подршку народа.

Обратио се и Кристијану Шмиту који је рекао да су на изборима биле само мање неправилности.

– Иди у Немачку! Аусвајс! – поручио је.

Рекао је и да ће се „за правду борити блокадом путева, ауто-путева, ако треба“.

– Раније сам рекао да сам спреман 13 дана бити у притвору. Сада вам кажем, можете ми дати 30 дана притвора, али ме нећете зауставити. Нека буде борба непрестана – поручио је Вукановић.

Присутнима су се обратили и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, члан Председништва СДС Милан Миличевић, градоначелник Бањалуке и председник бањалучког Градског одбора ПДП Драшко Станивуковић, те посланик СДС-а у Народној скупштини Српске Дарко Бабаљ.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је током одржавања скупа да, према проценама, скупу присуствује око 2.500 учесника, а Бореновић је рекао да их је 30.000.

Председник СДС Мирко Шаровић, Бранислав Бореновић и Јелена Тривић Централној изборној комисији (ЦИК) БиХ су предали захтев за поновно бројање гласова за предсједника Српске.

У трци за председника Републике Српске, на основу 97,28% одсто обрађених бирачких места води кандидат СНСД Милорад Додик са освојених 287.662 гласа, односно 48.18 одсто. Јелена Тривић освојила је 259.326 гласа или 43.43 одсто.

ИЗВОР: http://fakti.org/srpska/od-trivic-prave-tihanovsku-otporaske-pesnice-na-protestu-opozicije-u-banjaluci

One thought on “Од Тривић праве Тихановску: Отпорашке песнице на протесту опозиције у Бањалуци”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *