ФОТО: Никола и Млађан Јановић са оцем Бошком на протесту против устоличења митрополита Јоаникија

Озбиљно нарушавање мултиетничког и мултиконфесионалног склада у Црној Гори

Невиђене опструкције организације обреда устоличења митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија од стране Ђукановићевих „комита“ одјекнуле су у домаћој и широј јавности.

Увођење државе Црне Горе у ванредно стање потпомогнуто је диверзантским активностима ДПС гериле која је насртала на Манастир, полицијске кордоне и све оне које је означила као непријатеље Црне Горе.

Моралну и сваку другу подршку давали су истакнути ДПС функционери. Међу њима су, нажалост, били и римокатолици и муслимани, што читаву ситуацију ставља у један посве другачији проблем.

Тако је породица Јановић, предвођена Бошком Јановићем и његовим синовима Николом и Млађеном, као истакнутим спортистима, упркос чињеници да је ријеч о особама римокатоличке вјероисповијести, дала „несебичан“ допринос и вјетар у леђа још једној Ђукановићевој игри.

Подсјетимо, Никола Јановић је бивши министар спорта у Влади Црне Горе и актуелни посланик у Скупштини Црне Горе и координатор ДПС-а у Тивту.

Његов рођени брат, Млађан Јановић, налази се на мјесту предсједника УО ватерполо клуба Приморац за шта прима мјесечну надокнаду у висини од 1500 евра. Занимљиво је да млађи Јановић прима накнаду кроз национално признање тзв. националну пензију као освајач златне европске и сребрне свјетске медаље.

Њихов отац, Бошко Јановић, који се такође налази на фотографији, је поморски капетан и ради у Луци Котор.

Међутим, нису ово једини случајеви гдје су се наши суграђани римокатоличке вјероисповијести неоправдано мијешали у унутрашње ствари Српске православне цркве.

Подсјетићемо, которска јавност је данима препричавала учешће њихових суграђана друге конфесије у варварском покушају да се спријечи православни црквени обред.

Необјашњиво понашање групе которских Хрвата, у овом случају „оснажених“ лидерским присуством истовјерне породице Јановић, свакако да би требало да забрине цијелокупну јавност, јер је ријеч о озбиљном покушају нарушавања мултиетничког и мултиконфесионалног склада у Црној Гори.

Такође, учешће у пређашњој скаредној манифестацији противправног отпора основним људским и вјерским правима православног становништваа Црне Горе, пружили су и наши суграђани исламске вјероисповијести који су, исто тако, били организовани од стране посрнулог Ђукановићевог режима у којекакве „комитске батаљоне“.

ИЗВОР: https://www.in4s.net/nepravedno-zaboravljeni-rimokatolici-janovici-protiv-ustolicenja-srpskog-pravoslavnog-mitropolita/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *