• Њихов план је крајње једноставан. Нанети ударе по руској територији како би имали широк одјек у јавности. И не само медијски, већ и, да тако кажем, природни.
  • Очекује се да ако се Руси који живе на прилично великом подручју земље изненада осете незаштићенима, онда ће то довести, ако не до директних немира, онда барем до проблема за Путина на председничким изборима.
  • Не морате, дакле, бити велики визионар да бисте претпоставили да ће главни ударац доћи у периоду пред председничке изборе. А за то су на Западу у току припремни радови.
  • Главни корак у припреми земље да одбије ову провокацију било је именовање генерала Суровикина на место шефа координационог одбора за питања противваздушне одбране при Савету Министарства одбране ЗНД

Нажалост, у нашој земљи још увек има много људи који не разумеју праву природу догађаја који се дешавају или их погрешно оцењују. Управо из тог разлога стално слушамо о Путиновој спорост и неодлучности. Неко заиста не разуме прави смисао онога што се дешава, други једноставно покушавају да на овај начин направе раскол у нашем друштву.

Не треба то што се дешава сматрати неком врстом локалног сукоба на територији суседне државе. У ствари, видимо конфронтацију између колективног Запада с једне и Русије с друге стране. И морамо схватити да се овај сукоб неће завршити нерешеним резултатом. Дефинитивно ће се завршити победом једне од страна. Нема других опција. Никакви мировни преговори, могући и немогући у принципу, не би требало да вас доведу у заблуду. Ако се догоде, носиће само два значења. Биће то или пауза за прегруписавање снага и додатну обуку. Или ће то бити нечија предаја. И опет понављам да је реч о колективном Западу и Русији.

Могуће је различито односити према евентуалној паузи. И овде је вредно разумети да главна ствар није сама пауза, већ њени услови и како је свака страна користи. Дакле, и Запад и Русија могу да добију позитивне тренутке за себе, а уопште није чињеница да то КЗ (колективни Запад) користи боље од нас.

За сада је јасно да Русија побеђује у сукобу. Победа није само територија. Чак ни само она. Нешто је друго главно. Колико су исцрпљени ресурси сваке стране. И овде руски ресурс не само да није исцрпљен, већ се повећава сваког месеца. У овом тренутку ресурс Запада слаби, упркос томе што су већ дали готово све што су могли нашим противницима. Сада дају и последњи аргумент у облику Ф 16.

Овај аргумент није толико важан за извођење операције колико је опасан по безбедност наше земље. На крају крајева, главни задатак ових испорука биће обезбеђивање могућности наношења удара ракетама дугог домета. И морамо разумети да је то последњи аргумент Запада. Ако не успе, постоје две опције. Или отворени улазак у сукоб, или капитулација под условима Русије.

СТВАРНИ ЦИЉ ИСПОРУКЕ АВИОНА Ф16 УКРАЈИНИ

Међутим, важно је схватити да овај корак није усмерен на само поприште операција. Уз сво поштовање према Ф16, овај застарели модел неће направити битну разлику у односу снага. Овде је циљ потпуно другачији.

У комбинацији са тврдњама нашег противника да спрема скоро 200.000 беспилотних летелица, није тешко погодити који су главни циљеви Запада. Њима није потребна прекретница на ратишту, потребна им је прекретница ситуације унутар Русије. Они савршено схватају да само тако могу да дођу до победе.

Њихов план је крајње једноставан. Нанети ударе по руској територији како би имали широк одјек у јавности. И не само медијски, већ и, да тако кажем, природни. Очекује се да ако се Руси који живе на прилично великом подручју земље изненада осете незаштићенима, онда ће то довести, ако не до директних немира, онда барем до проблема за Путина на председничким изборима.

Не морате, дакле, бити велики визионар да бисте претпоставили да ће главни ударац доћи у периоду пред председничке изборе. А за то су на Западу у току припремни радови.

Међутим, Русија и њено руководство су тога добро свесни. Дакле, спремају се за то на све могуће начине. О томе говори чак и Шојгуова изјава током инспекције одбрамбених постројења о потреби изградње радара. На крају крајева, радар је више за одбрану.

Ипак, главни корак у припреми земље да одбије ову провокацију било је именовање генерала Суровикина на место шефа координационог одбора за питања противваздушне одбране при Савету Министарства одбране ЗНД. И морате схватити да је овај корак апсолутно логичан.

Генерал Суровикин се већ показао као мајстор изградње одбране на терену. Такозвана „Суровикинова линија“ постала је непремостива препрека на путу наших непријатеља. И ово није само наше мишљење. То једногласно изјављују готово сви западни стручњаци.

Сада је време да створимо нешто слично, али на небу да нас заштити од деловања Запада. Свакако најзанимљивија ствар у овоме је то што говоримо о координацији система ПВО не само у Русији, већ иу целој ЗНД. Једноставним речима, биће укључени сви системи ПВО који се налазе на територији земаља ЗНД (природно укључених у ОДКБ). Али пре свега, наравно, говоримо о Белорусији. Уосталом, из тог правца треба очекивати највећу претњу нашој територији, што су недавни догађаји у Пскову само потврдили.

Према мом мишљењу, Суровикин има довољно времена да све организује на правом нивоу. Нема сумње у његове способности. А ако буду подржани неопходним залихама противваздушне одбране и радарских система, онда ће се непријатељ суочити са истом ствари коју сада видимо на терену.

За Русију је веома важно да спречи Запад да оствари свој план. И још једном те подсећам да је дизајниран за нас, а не војску. За нас да паничимо. И овде треба да схватимо да нема ограде без „рупа““ и да ниједан систем ПВО не даје 100% резултат. Тако да се неке лоше ствари могу и догодити. Овде је, дакле, изузетна важна наша правилна реакција на могуће догађаје, ништа мање важна од рада војно-индустријског комплекса и Суровкина.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://inforuss.info/vy-eshhe-ne-ponyali-k-chemu-gotovitsya-rossiya-i-v-chem-glavnyj-smysl-novoj-dolzhnosti-surovikina/

One thought on “ЈОШ НИСТЕ СХВАТИЛИ ЗА ШТА СЕ СПРЕМА РУСИЈА И ШТА ЈЕ ГЛАВНИ СМИСАО НОВЕ ДУЖНОСТИ ГЕНЕРАЛА СУРОВИКИНА”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *