У светлу актуелних догађаја на Блиском истоку, апокалиптичног пада морала и успона отвореног сатанизма, прича о Трећем храму и Антихристу постаје све чешћа.

И многи хришћани се питају како он може преварити скоро цело човечанство, па чак и многе изабране, ако је у Светом Писму и Предању предвиђена обнова Јерусалимског храма, у који ће он ући први?

Тада ће, мисле они, људи одмах схватити ко је ушао баш у овај храм и одбити да му служе. И зато мисле да ће Антихрист измислити нешто сасвим посебно, на пример, приказати себе као најзначајнијег светског конзервативца, очистити свет од многих порока, и само тако ће лукаво заваравати људе. Из истог разлога неки православни хришћани тврде да се Трећи храм наводно уопште неће обнављати, да га нико неће погодити, а Антихрист ће седети у руском храму. Тиме неправедно вређају Русију, у суштини је сликају као најзлокобнију земљу. Често такве верзије не шире људи који су искрени, али заблудели, већ директни непријатељи и провокатори. На пример, познати украјински русофоб политичар, генерал у пензији Григориј Омелченко, написао је да ће Антихрист доћи из Русије.

Али такви људи заборављају у каквом свету живе. Чак и међу руским православним хришћанима многи не верују у Трећи храм, па чак и снажно сумњају у долазак Антихриста. О западном свету, Азији и Африци да и не говоримо – тамо је ипак све немерљиво горе. Уопштено говорећи, у свету су они који знају бар нешто о овоме генерално мали. Штавише, знатан део такозваних хришћана Запада, који су ипак чули за Трећи храм, радује се његовој градњи и донира новац Талмудистима за његову изградњу, а недавно су ови „хришћани“ за њега нашли црвене јунице.

А све то прати ћутање званичних лица Цркве. Сада је све спремно за изградњу Трећег храма, али православни архијереји СВИ ћуте – ја бар нисам чуо ни једну изјаву представника епископата на ову тему.

Критеријуми добра и зла потпуно су побркани у главама људи. Западни свет свом снагом гласа за председнике и премијере који обећавају да ће додатно ојачати државну политику наркоманије, содомизације и абортуса. Исти тај Бајден није ништа крио пред изборе, већ је директно рекао да ће то све ојачати, а пола земље је гласало за њега.

Бајден је, међутим, апеловао и на идеје побољшања благостања грађана – они разумеју овај језик, а тако је скоро свуда. Као што ће масовно, и још активније, духовно деградирани људи масовно гласати за Антихриста, који ће, како се предвиђа, такође почети да се поставља као „сиромах“ и такође ће викати о „миру и безбедности“. Ово ће бити „конзервативна“ маскирна шкољка светског диктатора. Већина људи на свету је, авај, потонула на ниво економских животиња, а таква антихристова „побожност“ је довољна да их потпуно задовољи. Данас више нема потребе за неким посебно лукавим пројектима за заваравање човечанства и довођење глобалног владара на власт. Заваравање људи који користе софистициране технологије већ је било и раније, Антихрист стоји на темељу створеном за њега.

Подсећам на речи Светог Пајсија Светогорца: „Знак да се ближи испуњење пророчанстава биће уништење Омарове џамије у Јерусалиму. Биће уништена да би се обновио Соломонов храм, за који се каже да је стајао на њеном месту. У обновљеном храму, ционисти ће на крају прогласити Антихриста за Месију. Чуо сам да се Јевреји већ спремају да изграде Соломонов храм.”

ИЗВОР: Борба за веру

One thought on “Игор Друз о обнови Трећег храма и Антихристу”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *