Транспаренти подршке у Бања Луци

СНП – „Избор је наш“ јутрос је дао подршку Русима у Украјини на начин што је у Бањој Луци поставио велики транспарент „РУСИ УКРАЈИНЕ, СРБИ СУ УЗ ВАС. ТО СЕ ЗОВЕ СЛОБОДА!“ (исписан на српском и руском)

А у току дана ћемо замолити амбасадоре Русије у Србији и БиХ да представницима Народних Република Доњецк и Луганск прослиједе наше отворено писмо подршке.

На такву активност смо се одлучили из увјерења да српски и руски народ имају истог противника. И то оног који покушава срушити темеље на којима опстају та два народа, како би их учинили неслободним и изгубљеним. Снага међусобне подршке, српског и руског народа, одредиће им и исту будућност, која може бити златна.

Слиједи молба амбасадорима и отворено писмо подршке:

Господо амбасадори, молимо Вас да Русима, Вашим сународницима у Украјини пренесете нашу подршку изражену путем отвореног писма и великог транспарента постављеног у Бања Луци 21.2.2022.

Отворено писмо подршке Русима у Украјини

Руси у Украјини, у Доњецкој народној републици и Луганској народној републици, вашим народним представницима,

Част нам је да и на овај скроман начин, ми Срби из Републике Српске, изразимо подршку за све што чините у одбрани вашег идентитета, у одбрани вашег језика, истинских вриједности, у одбрани православља.

Ви се борите против неправедног центра свјетске моћи, истог оног који је ударио и на српски народ у намјери да га подијели, посвађа, раздроби и да му отме Косово и Метохију, тај живи коријен из којег се српски народ напаја животним соковима. Тај неправедни центар моћи намеће народима, људима, да је вјера (конфесија, истинске вриједности) нешто интимно што не смије да изађе изван „четири зида“, а да су осјећања и вриједности LGBT групације нешто чему треба дати подршку и јавни подстрек  па и кроз такозване „параде поноса“.

Изражавамо и дубоко жаљење што наведени центар моћи својом политиком „завади па владај“ понекад успијева да завади браћу (Русе, Украјинце; Православце, Славене), који онда убијају једни друге и при томе мијењају сопствени идентитет.

Та ваша борба ствара и радост због спознаје да је и у функцији стварања праведнијег свјетског друштва и одбране нормалног, слободног човјека. Зато смо на великом транспаренту у Бања Луци написали „РУСИ УКРАЈИНЕ, СРБИ СУ УЗ ВАС! ТО СЕ ЗОВЕ СЛОБОДА!“

Узносећи молитву Богу да буде мир на земљи и добра воља међу људима, братски вас поздрављамо ми Срби из Републике Српске. (крај отвореног писма)

Господо амбасадори, у увјерењу да ће Руска Федерација заштитити своје сународнике у Украјини, срдачно Вас поздрављамо.

 

 

Бања Лука,                                                                  Предсједник СНП – Избор је наш

21.02.2022.                                                                                   Чанковић Дане    

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *