У тунелу усред мрака сија звезда петокрака. (Комунистичка песма)

  • Архитекта Бергстром је очигледно био добро упознат са древном езотеријом. Монументални комплекс Пентагон Бергстром је пројектовао у облику петокраке звезде, односно ПЕНТАГРАМА, који сугерише савршене идеје и моћ створену синтезом комплементарних сила.
  • Архитекта је знао да је Петокрака звезда или Пентаграм један од езотеријских знакова који успоставља КОНТРОЛУ И МОЋ НАД ЦЕЛИМ ЧОВЕЧАНСТВОМ.
  • А то је од почетка била жарка жеља, план и циљ свих залагања англо–америчке глобалистичке „елите“.

АУТОР: Драган Р. Млађеновић

СИМБОЛ МОЋИ

У „Речнику мистицизма“ („Dictionary of Mysticism“, ed. Frank Gaynor, New York, 1953, p. 136) можемо сазнати следеће: „Окултисти сматрају звезду петокраку или пентаграм најмоћнијим средством за призивање духова. Када је врх звезде окренут нагоре, то се сматра ДОБРИМ ЗНАКОМ и средством за ПРИЗИВАЊЕ ДОБРИХ ДУХОВА. Када је врх окренут надоле, то је СИМБОЛ ЗЛА (САТАНЕ) и користи се за ПРИЗИВАЊЕ ЗЛИХ СИЛА“.

Гери Џенингс (Gary Jennings) у својој књизи „Црна магија – бела магија“ („Black Magic, White Magic“, The Dial Press Inc., Wisconsin, 1964, p. 51) открива окултистичку тајну: „…најмоћнији и најпоштованији од свих магијских симбола је петокрака звезда или пентаграм – фигура од пет страна и пет углова… Веровало се да када би се ова фигура нацртала са једним углом надоле, да је тада ПЕТОКРАКА ПРЕДСТАВЉАЛА САТАНУ, и да се тако користила ЗА ПРИЗИВАЊЕ ЗЛИХ ДУХОВА“.

У Старом веку у Сумеру и Египту, петокрака звезда је означавала мир и заштиту, и МОЋ НАД ЦЕЛИМ СВЕТОМ. Горњи кут персонификовао је суверена, а остатак – стране света које му се покоравају.

Још од времена Питагорејаца (6. век пре Христа) петокрака звезда је сматрана једним од езотеријских кључева који отварају ПУТ ДО ТАЈНЕ.

Италијански ренесансни геније Леонардо да Винчи (1452–1519) је звезду повезао са људским телом, у којем је врх звезде повучен у главу, а остала четири угла означавају руке и ноге. Назван је `Витрувијански човек` (лат. Homo vitruvianus). У масонском предању Витрувијанус се назива и „пламена звезда“.

ПЕНТАГОН

Министарство одбране и друге важне установе Сједињених америчких држава налазе се у Пентагону, огромном здању грађеном у облику петокраке звезде. Здање се налази близу града Вашингтона у држави Филаделфији. Овај огромни архитектонски комплекс је изграђен за мање од две године: изградња је започета 11. септембра 1941. а завршена 15. јануара 1943. године. Комплекс Пентагона има седам нивоа (спратова): пет изнад и два испод земље.  Пројектовао га је амерички архитекта Џорџ Бергстром (George Bergstrom, 1876–1955), а изградио град Филаделфија.

Архитекта Бергстром је очигледно био добро упознат са древном езотеријом. Монументални комплекс Пентагон Бергстром је пројектовао у облику петокраке звезде, односно ПЕНТАГРАМА, који сугерише савршене идеје и моћ створену синтезом комплементарних сила. Архитекта је знао да је Петокрака звезда или Пентаграм један од езотеријских знакова који успоставља КОНТРОЛУ И МОЋ НАД ЦЕЛИМ ЧОВЕЧАНСТВОМ. А то је од почетка била жарка жеља, план и циљ свих залагања англо–америчке глобалистичке „елите“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *