ФОТО: Мишо Вујовић

  • Захваљујући масовној прихватљивости разних аномалија као природних норми или нормалности, категорија златног говна постаје веома тражена.
  • Као што економска рецесија изазазива скок цене злата тако морална декаденција обично гованце иницира или инагурише у златно говно.
  • Све што је мрак гушћа видљивост је мања. Све што је већа концентрација овог органског отпада више заудара.
  • Свет постаје велика клоака по којој пливају разна али само светле златна говна.
  • “Једи говна”, је омиљена псовка у Србији.

Пише: Мишо Вујовић

Мало где су говна тако добро позиционирана као у нашим крајевима.

Једино је код нас говно одевено златним руном.

Од брдског, планинског, морског до панонског или равничарског. Од малог тврдог брабоњастог до великог балегастог.

“Виђи ону балегу људску”.

Пекић је писао о златном руну али се нико није усудио да опсервира златно говно у златном руну. А и како би када су златна говна недодирљива. Како институционална тако и незванична. Посебну тежину имају академска, а без премца су генетска говна.

“ Говно од говна”, или архи гованце или говно са педигреом. А у том свету где, како рече Радован Трећи, “говна пливају у мимоходу”, као формације ратне фрегате, до породичне репутације се веома држи. То исто педигрирано говно све док није акредитовано огртањем златног руна, од околине бива презрено. Ди би га као златно говно ти исти обожавали. Прича се понавља када злотном говну истекне мандат или га детронизују. Али тада га уз презрење интезивно још и мрзе, јер су му се до јуче клањали а сада се брчкају у истој јами трчећи за новим носиоцем златног руна.

Допао ми се назив за академско гованце – Жаре брабоњак.

Сетих се приче о жени која је назвала кума лажовом:

“ Лажеш куме”, али се брзо короговала формулишући мисао како би ублажила увреду : “Лажеш златни куме”!

Захваљујући масовној прихватљивости разних аномалија као природних норми или нормалности, категорија златног говна постаје веома тражена.

Као што економска рецесија изазазива скок цене злата тако морална декаденција обично гованце иницира или инагурише у златно говно.

Све што је мрак гушћа видљивост је мања. Све што је већа концентрација овог органског отпада више заудара.

Свет постаје велика клоака по којој пливају разна али само светле златна говна.

“Једи говна”, је омиљена псовка у Србији.

Земунски бандераши су отишли даље:

“ Што си јео говна да сам ја срао да је он нешто кењо”.

Језик златног говна, док се не разгоропади је много софистикованији, јер та врста покушава да се идентификује са титулом коју носи. На ту врсту се лепи народ као муве на говно. А мува је већа у супи од камиле у пустњи тврди Куран, који не познаје нове трендове у којима доминира златно говно у златном руну.

Тумачи сановника тврде да говна у сну представљају напредак и просперитет – још ако се добро умажете, успех је загарантован. Што дебљи нанос шанса за златно руно је већа.

ИЗВОР: ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *