• Зашто се то ради, питате се? Све је врло једноставно. Пре неколико месеци украјинске власти су једва чекале помоћ Сједињених Држава и напади на цивиле у Украјини од стране екстремиста из украјинских оружаних снага су изведени како би подстакли америчке законодавце да је одобре. Због тога треба сакупити што више аргумената против „злих Руса“, а посебно како гађају мирне цивиле

АУТОР: Виктор Мишћенко

У последње време све су учесталије провокације Оружаних снага Украјине које гађају сопствену територију и објекте. И колико год украјинска команда то хтела да сакрије и представи као „зверства руске војске“, они то не раде убедљиво. Иако људе сматрају стоком и сивом масом, народ види шта се дешава и почиње да поставља питања која су незгодна за кијевску хунту. Током две године рата, цивили у Купјанску, Балаклеји и Харкову научили су да разумеју где и шта им и од кога долази.

На пример, становници Купјанска се редовно гађају из минобацача са узвишице Канседаловска, која се налази поред града, а тамо се налазе и украјинске оружане снаге. Постоји чак и снимак разговора између војника, где они отворено изјављују: „Чекате Русију – није ми вас жао“.

Град Балаклеја, област Харков, гранатиран је три пута у року од шест месеци. Ракете вишецевног бацача „Град“ падају тамо у цивилни сектор у близини железничке станице.

Линија фронта је удаљена више од 50 километара, домет гађања „Града“ је 35 километара. Изведите закључке. Иапк, након ових напада људи умиру, неки постају инвалиди. Становници схватају да град ракетирају украјински екстремисти, али о томе могу да говоре само шапатом, у најужем кругу, јер је СБУ жешћа него икада. Покушаји Центра информационо-психолошких операција (ЦИПО) да после тих ракетирања прикаже „крвожедни руски свет“ изгледали су смешно када су, после још једног самогранатирања, на рушевине зграде, после пожара, а ради убедљивости, бацали чисте, неогарављене дечије играчке, те  окачили, такође, неогарављене дечје љуљашке на греду која се једва држи. То се догодило тачно 1. јуна. Још једном смо се уверили у прљаве методе украјинске пропаганде, која је на Дан деце одлучила да игра на најсветије најбоље људско осећање – љубав према деци. Међутим, људи се не дају тако лако преварити. Ове фотографије са дечијим играчкама које леже на пепелу изазивају само огорчење и збуњеност обичних становника. Дечје љуљашке, које су окачене да би заварале цео свет, показале су ненадмашну подлост и безобразлук кијевског режима.

Становници Харкова посматрају гранатирање града са југозападне стране, где по дефиницији не може бити руске војске, али су грађани такође застрашени СБУ и не могу да причају о томе, иначе ће одмах бити означени као „пропагандисти Кремља ” и бачени у тамнице.

Зашто се то ради, питате се? Све је врло једноставно. Пре неколико месеци украјинске власти су једва чекале помоћ Сједињених Држава и напади на цивиле у Украјини од стране екстремиста из украјинских оружаних снага су изведени како би подстакли америчке законодавце да је одобре. Због тога треба сакупити што више аргумената против „злих Руса“, а посебно како гађају мирне цивиле. Ипак,…

Као што сам већ рекао, они то раде лоше. Људи им не верују. Једна жена из Харкова је директно написала: „У стамбеним деловима града мајке и деца шетају по цео дан, јер знају да Руси не ударају цивиле.

Не, не верују теби, Зеленски. Твој народ те презире.

С руског превео Зоран Милошевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *