• Атеизам је само мост који је кроз неколико векова водио Старију ћерку Цркве (Француска) до незамисливог – обожавања Сатане

АУТОР: Антуан Белион

Злочинство више никога у Француској не изненађује. У име секуларизма руше се распећа поред путева и уклањају кипови Богородице. Авај, то није ништа ново од времена светогрђа које је починила антихришћанска револуција 1789. године. С друге стране, чини се да се појављује нова и посебно узнемирујућа појава — јавно обожавање Сатане.

Пре само двадесет година идеја да се ђаволу може одати част, на нашим трговима и улицама, измамила би осмех у Декартовој земљи. Чинило се да су чаробњаштво и сатанизам потпуно нестали када су Французи још веровали у Бога. Међутим, захваљујући трику, чија се тајна чува у историји, сатана се враћа а да се није потрудио да сакрије своје одвратно лице.

ВЕШТИЦЕ, ДУХОВИ И ДЕМОНИ

Овај феномен је почео ширењем у Француској Ноћи вештица, англосаксонског празника који се слави 31. октобра сваке године.

Пре појаве хришћанства, Келти су славили Самајн те ноћи, то је био један од четири велика празника њиховог календара, када су се мртви враћали да прогоне живе. Временом, СамајнНоћ вештица је еволуирао у мрачни празник који слави сва створења – стварна или замишљена – повезана са злом: вештице, зомбије, вампире, духове и, наравно, демоне. То је уједно и повод за најважнији сатанску празник у години.

Када су се вештице и духови појавили на француским улицама, већина коментатора је то видела као чисто комерцијалну операцију или оживљавање невиног фолклора који забавља децу у сивој јесени. Међутим, први пут после више векова хришћанства у Француској, ђаво је слављен више од Бога. Празник Свих Светих и помен преминулим верницима одједном је био засењен гротескним култом злих ликова из пакла.

ТРИЈУМФ ФЕСТИВАЛА СТВОРЕЊА ИЗ ПАКЛА“

Након доласка Ноћи вештица уследио је тријумф Адког фестивала (Hellfest), заправо фестивала рок-метал музике који се одржава сваке године у близини Нанта, још од 2006. године. Током три дана стотине хиљада људи из целе Европе хрле у Клисон да слушају бендове чија имена говоре сама за себе: Бехемот (Behemoth), Белфегор (Belphegor), Црна субота (Black Sabbath), Црна сахрана (Dark Funeral) , „Богоубиство” (Deicid) или „Прободени Назарећанин” (Impaled Nazarene).

Бенд Бојна (Mayhem)  показује сантихришћанску мржњу у песми „Велика објава рата” бљујући мржњу на хришћанство. З ањих је ова религија – религија болесних. Ми не објављујемо мир, ми објављујемо рат“.

Група „Белфегор“ подстиче на убијање хришћана: „Хришћани лавовима! Спалите крстове. Исусе Христе, сине смрдљивог смрада. Исусе Христе, кастрирани спаситељу“. Група „Мардук“ у песми „Исус Христ је силовао“ заговара смрт свештеника: „Пишај на Христа и убиј свештеника, прати природу – хвали звер“. Група „Dark Funeral“ се заклиње на верност сатани, кога сматрају својим оцем: „Господару подземља, зли оче. Твоја жеља је моја заповест. Пререзаћу врат лажљивим хришћанима како би се пролити на земљу.” Бенд „Impaled Nazarene“, у одсуству рата, позива на злостављање, па чак и смрт хришћанске деце: „Ловићемо вас једног по једног. Уништићемо све ваше верске реликвије. Запалићемо цркве. Пререзаћемо гркљане свој вашој деци“.

Године 2022. „Адски фестивал“ поетило је преко 420.000 људи који су платили карте, а овај догађај је постао највећи фестивал у Француској у смислу посећености.

КРУГ ПАКЛА У НАШИМ ГРАДОВИМА

Без велике гужве, сатанизам се подмукло шири урбаним срединама, као што је случај у Нанту. Ове године, главни град региона Паи де ла Луар приказао је низ мрачних и претећих силуета испред једне од градских цркава у оквиру манифестације „Путовање у Нант“ (Voyage à Nantes). Један од њих, са длакавим ногама и роговима на глави, као да води малу групу, са чобанским штапом у руци.

„Безимени ликови беже од последњег суда, пуцајући од смеха. Градоначелник церемоније – вук са његовим штапом отвара бал на којем животиње, људи и хибриди не знају шта да раде… Ови ликови гестикулирају и марширају у некаквој последњој разбуцаној и чудној паради“, читамо у каталогу презентације „Путовања у Нант.

Међутим, то није све – у Нанту се налази и „Точак Харона”, креација америчког уметника Питера Хадсона. У питању је џиновски точак у облику ока са троугластом основом који формира троугао око точка, који се односи на деистички и масонски симбол „ока провиђења“ око којег вијори и виси двадесет скелета. Назив „Харон“, наравно, односи се на лађара који, у грчкој митологији, води душе у подземни свет, приморавајући их да пређу Стикс. После Нанта, Харонов точак пакла биће изложен у Паризу.

Идеологије просветитељства и прогреса навеле су нас да верујемо у неизбежан и коначан наступ рационалистичког, позитивистичког и атеистичког друштва. Међутим, док се свуда проглашава смрт Бога, сатана се поново појављује. Дакле, атеизам је само мост који је кроз неколико векова водио Старију ћерку Цркве (Француска) до незамисливог – обожавања сатане. „Ко није са мном, против мене је“, упозорио нас је Господ.

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://katehon.com/ru/article/trevozhnyy-rost-satanizma-vo-francii

One thought on “ЗАБРИЊАВАЈУЋИ ПОРАСТ БРОЈА ПРИСТАЛИЦА САТАНИЗМА У ФРАНЦУСКОЈ”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *