Фотографија: Pravdainform.com.ua

 

  • У Кијеву је регистрована правозаштитна организација која ће штитити интересе прогоњених заједница и свештеника УПЦ

Одлука о организовању Свеукрајинског Удружења православних адвоката припада кијевском Братству светог кнеза Владимира.

У Кијеву је регистрована правозаштитна организација „Удружење православних адвоката“, која ће пружати правну подршку прогоњеним заједницама и свештеницима Украјинске Православне Цркве. Ово извештава телеграм-канал организације.

Одлука о стварању Удружења донета је на последњем конгресу Братства светог равноапостолног кнеза Владимира, чији су чланови и адвокати.

После разговора о ситуацији око противзаконите поновне регистрације заједница УПЦ у ПЦУ, као и заплене цркава, кућа свештеника и других безакоња, браћа су закључила да је неопходно да се створи отворено свеукрајинско Удружење православних адвоката, које би пружало подршку прогоњаним заједницама, свештеницима и њиховим породицама.

„Правозаштитна организација је регистрована и започела је своје активности. Сврха стварања је заштита легитимних интереса заједница УПЦ, њихове имовине и чланова. Организатори се надају да ће да  уједине све заинтересоване адвокате из Кијева и других региона Украјине “, – наводи се у изјави правозаштитне  организације.

Да подсетимо, раније је Братство светог кнеза Владимира, основано са благословом Предстојатеља УПЦ 2015. године, заједно са протојерејем Александром Клименком организовало маратон по градовима Украјине „Спасимо породицу – спасимо народ“. У оквиру маратона, свештеник одржава концерте и састанке са верницима чија је главна тема породичне вредности.


ИЗВОР: https://spzh.news/rs/news/77591-dlya-zashhity-vernyh-upc-v-kijeve-zaregistrirovali-sojuz-pravoslavnyh-advokatov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *