Хришћани који иду редовни у Цркву су сада постали фашисти и терористи

На Западу, хришћанини који иду у цркву се доживљава као „веома лоше особе“, пише колумниста „ВТ Пипер-а“. Чак и Савет УН за људска права то одобрава. Ствар је у томе што су хришћанске вредности супротне агенди ЛГБТ заједнице.

Шта бисте рекли када би вас замолили да наведете једно учење која представља највећу претњу по живот, слободу и просперитет човечанства?

Мислите ли да је то марксизам, чији је ход кроз историју иза себе оставио 100 милиона лешева мушкараца, жена и деце?

Да ли мислите да је то социјализам Трећег рајха, због којег је огроман број Јевреја страдао у „радним логорима“ као што су Аушвиц, Берген-Белзен, Дахау и Бухенвалд?

Или бисте можда рекли да је то радикални ислам са његовом крвожудношћу оличеном у Боко Хараму**, Ал Каиди*, Абу Сајјафу** и талибанима**?

Неки од вас ће можда додати да таква учења вреди тражити много ближе кући, односно у Сједињеним Државама, и да ће указати на бесрамну радикалну мржњу и насиље које долази од представника Кју Клукс Клана, покрета „Црни животи су важни“ , „Антифа” и „Аријевско братство”.

Који потез ће бити на врху ваше листе? Које организације бисте назвали најопаснијим на свету? Која учења и филозофије, по вашем мишљењу, треба пажљиво пратити због очигледне претње људском животу и просперитету?

Сада, ако мислите да је ово само хипотетички или формални академски спор, сматрајте да је наше више руководство у Уједињеним нацијама већ одговорило на ово питање. А учење коју су прогласили најопаснијим за човечанство – начин исповедања вере и понашања, који се, са њихове тачке гледишта, мора ућуткати и зауставити, јер угрожава светски мир, јесте библијско хришћанство.

Мислите да претерујем? Па, препоручујем вам да прочитате чланак који је Шерил К. Чами објавила у „Вашингтон Тајмсу“ прошле седмице. „На предстојећем 53. заседању Савета УН за људска права“, пише новинар, „организација се спрема да објави извештај о „очигледним противречностима“ између агенде ЛГБТК заједнице и верских учења. У свом чланку, Чамли се позива на информације објављене на званичном сајту УН: „Независни стручњак за заштиту од насиља и дискриминације на основу сексуалне оријентације и родног идентитета (…) ће разјаснити како спречити насиље над појединцима који себе називају члановима ЛГБТК заједнице“.

А ко ће бити на самом врху ове „експертске“ листе крајњих екстремиста? На ово УН одговарају овако: „Независни стручњак за сексуалну оријентацију и родни идентитет испитаће правни, политички и етички однос између права људи различитих сексуалних оријентација и родних идентитета и права сваке особе на слободу вероисповести. и веровања.У нашем извештају анализирамо већ успостављене и нове дискурсе који доприносе настанку очигледних противречности између права на слободу вероисповести и вероисповести и права на слободу од насиља и дискриминације“.

Ако нешто не разумете, још једном бих објаснио следеће: ови паметни људи који су на врху власти, говоре вам да ако сте оцрковљени хришћанин који верује у све што пише у Светом Писму, онда си ти веома лоша особа. По њиховом мишљењу, ви представљате једну од највећих претњи решености међународне заједнице да дефиницију људског идентитета сведе на ништа друго до збир људских склоности и жеља.

Другим речима, ако верујете да нико од нас није рођен „као што јесмо“, и да се свако од нас заиста може „наново родити“ ако научи да се контролише и почне да следи заповести нашег Господа, а не свој либидо , ти си слеп, фанатик, мрзитељ, расиста, хомофоб и потенцијални извор насиља и дискриминације над целим људским родом.

Пре него што одлучите да је ово само обмањујућа реторика која долази од неповезане елите из Уједињених нација, подсетићу вас на неколико недавних догађаја.

Полиција Аустралије саопштила је прошле недеље да су „представници хришћанске фундаменталистичке вероисповести зване премиленијализам“ одговорни за акт домаћег тероризма који је недавно почињен у овој земљи. Очигледно, веровање да ће се Христос вратити на земљу и владати хиљаду година чини вас претњом светском миру.

Преселимо се из Аустралије у срце Америке, где се одиграла прича о Џејкобу Керсију (Jacob Kersey), официру-полицајцу из државе Џорџије, који је недавно био приморан да поднесе оставку након што је на друштвеним мрежама поделио своја „шокантна“ хришћанска уверења. Каква су то страшна уверења која су угрозила све слободољубиве Американце, питате се. Ево шта је Керси написао у свом посту на друштвеним мрежама: „Бог је створио брак. Брак је слика односа Христа и Цркве. Зато и не постоји истополни брак.“

Вреди памтити и твит посланикце Александре Окасио-Кортез (Alexandria Ocasio-Cortez), дат после Супербоула у којем је оптужила групу хришћана који су потрошили огромне количине новца на рекламе о Хриту да „представљају фашизам као нешто безопасно“.

Ако сте склони да све наведено одбаците као тинејџерско бунцање бармена- миленијалца или шачице дементних Аустралијанаца који злоупотребљавају реторику УН, завршићу своју колумну речима Мартина Ајлса (Martyn Iles): „Живимо у свету кловнова. У Старом Риму, власти су за све своје невоље окривљавале хришћанство, јер су га или мрзеле, или једноставно нису ништа знале о њему. Претпостављам да се историја може поновити.“

Аутор: Еверет Пајпер (Everett Piper)

* террористичка организација забрањена у РФ

** организација се налази под санкцијами ОУН због тероризма

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://inosmi.ru/20230226/khristianstvo-260803626.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *