НАГЛАСИО: ПРОЦЕС УЈЕДИЊЕЊА ЈЕ ЗАПОЧЕТ И ТО СЕ ВИШЕ НЕ МОЖЕ ЗАУСТАВИТИ

* „Сви Срби треба да имају и право гласа на изборима у Србији… Сви Хрвати из БиХ имају држављанство Хрватске и нико никада није рекао да су им они изабрали власт без обзира на то што Херцег-Босна гласа за ХДЗ, а не за СДП“

* „Србија која вређа своје држављане који живе у Републици Српској је она друга Србија која сматра да је „Олуја“ била исправна, а једино јој смета јер су протерани Срби дошли у Србију, што виде као ничим заслужену казну. То је она друга Србија која говори да је у Сребреници био геноцид, да је Република Српска геноцидна творевина, а Срби из Републике Српске непотребна сметња на путу евроатланских интеграција“

_______________________________________________________

         СВИ Срби, где год да живе, треба да имају држављанство и право гласа на изборима у Србији, и то је један од корака који ће довести до стварања јединствене српске државе, поручио је оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин.

         Вулин је рекао и да је тужан што је тако мало Срба из Републике Српске искористило своје право да гласа на изборима који опредељују будућност и Србије и Републике Српске.

         – Надам се да ће следећи пут одзив бити значајно већи, баш као што мислим да је грешка што нисмо водили кампању у Републици Српској. Процес уједињења је започет и то се више не може зауставити – истакао је Вулин.

         Вулин је указао да „сви Хрвати из БиХ имају држављанство Хрватске и нико никада није рекао да су им они изабрали власт без обзира на то што Херцег-Босна гласа за ХДЗ, а не за СДП“.

         Према његовим речима, Србија која вређа своје држављане који живе у Републици Српској јесте „Недићева Србија, која је мирно гледала како Козарчане кољу у усташком логору на Старом Сајмишту и није заратила са НДХ због Јасеновца, а сакупљала је обезглављена српска тела када доплутају Савом све до Београда“.

         – То је она друга Србија која сматра да је „Олуја“ била исправна, а једино им смета јер су протерани Срби дошли у Србију, што виде као ничим заслужену казну. То је она друга Србија која говори да је у Сребреници био геноцид, да је Република Српска геноцидна творевина, а Срби из Републике Српске непотребна сметња на путу евроатланских интеграција – рекао је Вулин за „Политику“.

         Вулин је истакао како није чуо „Натовце“ да се буне што се Србима са Косова и Метохије онемогућава гласање јер знају да они неће гласати за НАТО партије које, када их питају о јужној српској покрајини, одговарају да то није тема, иако је за Србе питање Косова тема последњих хиљаду година.

         (Срна)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *