Уништавајући супротност између греха и светости, западна црква погружава се у Содому

АУТОР: Свјатослав КЊАЗЕВ

Француске бискупије Римокатоличке цркве предале су Ватикану „предлоге верника Француске“ уочи великог концила 2023. године. Према мишљењу стручњака, „Римокатоличка црква Француске никада није усвојила тако радикално реформаторски текст“. Документ укључује предлоге за укидање целибата, рукоположење жена и укидање било каквих ограничења за особе „изопштене из хришћанских тајни“, посебно за хомосексуалце.

„Нисмо почели да коригујемо садржај документа који је припремљен као резултат синодалних састанака у бискупијама, ради слушања мишљења и отворености. Последње што желимо је да људи кажу да их нису чули. Није било ништа тајно из поштовања према концилској иницијативи“, прокоментарисао је бискуп Троаски Александар Жоли, који је био задужен за систематизацију предлога.

Документ је изазвао бурну дискусију у француској римокатоличкој јавности на интернету. Неки коментатори су позвали да се не драматизује ситуација, сматрајући преношење неконвенционалних предлога манифестацијом „демократичности“ (?) француских бискупа, али већина сматра да је оно што се догодило позивом на буђење.

Пред нама је мишљење оних које је Ватикан желео да чује. Овим методом идемо право у раскол, ови предлози не долазе од француских римокатолика, већ од конкретних бискупа каријериста“, написао је коментатор под надимком Clovisus.

Француски бискупи током мисе у Лиону

Ове речи имају дубоко значење. Слање „поруке“ од стране француских бискупа са предлозима у одбрану изопачености људске природе никако није први догађај те врсте. Још раније су „активне мањине“ почеле да говоре са својом ЛГБТ проповеђу у римокатоличким црквама Немачке, САД и других западних земаља.

Више од 70 немачких римокатоличких свештеника и око 270 теолога немачког говорног подручја из Аустрије, Швајцарске и Холандије припремили су 2021. године петицију у којој су тражили да се преиспита званичан став Римокатоличке цркве у вези са представницима такозване ЛГБТ заједнице ( лезбејке, хомосексуалци, бисексуалци, трансвестити). Почетком 2022. године, 125 свештеника Римокатоличке цркве у Немачкој организовало је протест у знак подршке хомосексуалности. А у марту 2022., немачки кардинал Рајнхард Маркс отишао је још даље – славио је „квир мису“ и изјаснио се у прилог идеји „инклузије цркве“ (израз позајмљен од сатанисте Шваба). Штавише, признао је да „благосиља“ истополне парове. Он захтева да римокатолицизам престане да сматра хомосексуалност грехом.

Почетком јуна 2022, утицајни римокатолички часопис „Америка“, који издају језуити из Сједињених Држава, објавио је чланак под насловом „Римокатоличкој цркви требају ЛГБТ свеци“, који је написао Џим МакДермот, заменик уредника часописа. Он је критиковао третман ЛГБТ групе као смртни грех и навео да би требало да имају … „свог свеца“.

За верујућег хришћанина, као и за религиозног Јеврејина, као и за сваког нормалног човека, ма које вере он био, ови позиви звуче монструозно. Мојсијев закон кажњавао је хомосексуалне односе смртном казном. Библија каже: „И даше Господ на Содому и Гомору сумпор и огањ од Господа с неба, и сруши ове градове, и сву ову област, и све становнике ових градова, и [све] растиње земље. ”

Свет римокатоличанства је убрзано прешао дуг пут од тренутка када је још 2008. године папа Бенедикт XVI назвао хомосексуалност претњом целом човечанству. А данас се предлаже да се „претња човечанству“ прогласи универзалном нормом. Религијско отпадништво неумитно захвата римокатолички свет.

Погледајмо изблиза какву политику против ЛГБТ перверзија данас води поглавар такозване Свете столице папа Фрациско. Док је још био надбискуп Буенос Ајреса, подржавао је легализацију истополних „партнерстава”. Пошто је постао папа, наставио је да спроводи исти програм.

Римски папа Франциско

„Хомосексуалци имају право да буду у породици. Они су деца Божија и имају право на породицу. Нико не треба да буде искључен или натеран да пати због овога“, изјавио је Фрациско 2020. године, одбацујући Свето писмо.

На позадини пада папског трона у провалију, глас свих искрено верујућих западних хришћана, који су огорчени пркосним одрицањем од вере, био је бивши генерални секретар Ватикана и бивши апостолски нунције у САД, надбискуп Карло Марија Вигано. Он је 2018. написао отворено писмо папи Франциску, у којем је оптужио папу да прикрива педофилију међу највишим римокатоличким јерарсима и тражио оставку поглавара Ватикана.

Од тада храбри архиепископ неуморно разоткрива отпадништво „Свете столице“. Карло Марија Вигано је 2020. рекао да папа гради „паклену пародију на Цркву Христову“, пратећи хомосексуални програм „новог светског поретка“.

Може ли верујући хришћанин да оспори ову коначну пресуду отпадницима?

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://www.fondsk.ru/news/2022/06/28/vatikan-kak-adskaja-parodija-na-cerkov-hristovu-56548.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *