• Непријатна статистика смрти од коронавируса у САД наводи медицинске власти Сједињених Држава на заиста смешне изговоре

АУТОР: Институт међународних политичких и економских стратегија (РУССТРАТ), Москва

Број умрлих од корона вируса у Сједињеним Државама за мање од једанаест месеци 2021. премашио је број умрлих за целу прошлу годину. То се десило упркос присуству у земљи неколико „доказаних“ вакцинација, високом нивоу вакцинације становништва, софистицираним методама социјалног дистанцирања и тоталној промоцији имунизације.

Овако непријатна статистика доводи у сумњу ефикасност западних вакцина и протокола лечења, приморавајући медицинске ауторитете у Сједињеним Државама и светске медије да се правдају.

Међутим, они увек имају при руци неколико „оклопних” аргумената зашто са новим таласима вакцинације динамика морталитета у „најнапреднијој земљи света” и даље оставља много да се жели боље и ко је крив.

Ако бројеви не лажу…

 Према најновијим подацима Универзитета Џонс Хопкинс, број становника САД који су умрли од нове инфекције вирусом корона до јутра 26. новембра 2021. износио је 775.797 људи. Од 1. јануара ове године, ова цифра је износила 353.948 људи.

Тако је 2021. од Ковида умрло 421.849 Американаца, што је скоро 68 хиљада више него годину дана раније. Са таквим трендом, јаз ће се до краја године повећати за још око 35-40 хиљада живота и јасно је да ће премашити 100 хиљада људи.

Друге методе бројања, као што је она америчког Центра за контролу и превенцију болести (ЦДЦ), која приказује 365.126 жртава КОВИД-19 међу Американцима 2020. године, не мењају много општу слику.

Истовремено, ниво вакцинације становништва у Сједињеним Државама до сада је достигао ниво од 59,1% (делимична – 69,7%, а „бустер – трећу дозу је примило“ – 19,1%), приближавајући се прагу имунитета стада, о којем лекари говоре, тако дуго. И то не рачунајући оне који су се опоравили природним имунитетом, којих је у Америци највише на планети – скоро 48 милиона случајева инфекције.

Напомињемо да је кампања масовне вакцинације почела у Сједињеним Државама на самом крају 2020. године, 13. децембра, а до 1. јануара испоручено је само 5,69 милиона доза. Односно, ову годину, током које су Американци примили чак 452,7 милиона доза, треба сматрати „узорном вакцинацијом”.

Велика је, дакле, разлика. Упркос три врсте популаризованих вакцина: од Pfizer-BioNTech, Moderna и J&J/Janssen. Тако је упркос одобреној вакцинацији деце од 5 година. Тако је упркос бесомучној промоцији бустер доза (треће и четврте – прим. прев.), који су, по речима шефа америчког Националног института за алергије и инфективне болести Ентонија Фаучија, сада предодређене да постану „саставни део заштите“ становништва. Да не помињемо мегатоне друге вакциналне пропаганде која већ више од годину дана пљушти из свих оруђа Америке.

Шта објашњава овај парадокс?

Ванредни морталитет

Амерички лекари и штампа наводе неколико разлога за суморне рекорде из 2021. У суштини, они се своде на два главна аргумента: „Погрешно смо израчунали“ и „Треба нам још више доза“.

2020. је била кратка година у смислу Ковида“, тврде они. – Тада је пандемија тек почињала, број умрлих је озбиљно порастао тек у априлу. Дакле, нема шта да се пореди тих неколико месеци са „дугом“ 2021. годином“.

Чињенички, главни – и рекордни током прошле године – пораст смртних случајева у Америци забележен је у априлу 2020. – +61.428. Тада није било вакцина, није било базе знања, није било доказаних протокола лечења, заиста није било праксе затварања – ништа. Али ова цифра изгледа неуверљиво у поређењу са стопом смртности у Сједињеним Државама након почетка вакцинације: у децембру 2020. (+80.569 људи), јануару 2021. (рекорд свих времена +96.236 људи) и фебруару 2021. (+65.328 људи) .

Штавише, релативно скорашња статистика морталитета за септембар 2021 (+58.782) у Сједињеним Државама само мало заостаје за прошлогодишњим априлом. Мада су до ове јесени на време стигле и вакцине и протоколи, а објављен је и огроман број чланака у научним часописима.

Једноставно је, у 2020. нису сви умрли узети у обзир! – парирају амерички званичници. – Није било довољно тестова, није било довољно знања … „

То је истина. Међутим, неурачунате смрти могу се рачунати на различите начине. Графикон са портала ourworldindata.org приказује укупан број умрлих у Сједињеним Државама током 2020 – 2021. године. Дакле, за целу прошлу годину износио је 435 хиљада људи. А за првих девет месеци ове године – 386 хиљада. Интересантно је, да је 10. октобра 2021. ово рачунање прекинуто и никада није настављено – што је веома значајно.

Ево још илустративнијег поређења графикона са портала usmortality.com, који показује повећање тужних показатеља у односу на прошлу годину. И он се, такође, завршава са октобром 2021. године.

Што се тиче другог аргумента власти САД, који се своди на паролу „Убризгајмо више!“ он, суштински, кривицу за умирање људи од Ковида пребацује на њих саме, те врло мало на медије. Рецимо, апатично америчко друштво се из неког разлога разочарало у кампању која је лагала људе да вакцине спречавају ширење КЦОВИД-19.

Е сад, кажу, да су одмах објаснили становништву да вакцинације помажу само у тешким случајевима болести – онда би ствари кренуле на боље! Американци би као један потрчали да се вакцинишу, па опет и опет, сваких шест месеци, почев од беба и завршавајући са веома старим, стотине милиона доза појачавача сваког месеца – вирус би се повукао!.. До појаве новог соја.

Аргументговори сам за себе. Па можда је у питању нешто сасвим друго? Повећање броја смртних случајева од Ковида 2021. у Сједињеним Државама се подударило са увођењем вакцина не само по времену? „О не, ово је завера и теорија завере, ово је лаж и непријатељска пропаганда, ово је једноставно немогуће!

Или, ипак, јесте могуће?

С руског превео Зоран Милошевић

ИЗВОР: https://russtrat.ru/comments/30-noyabrya-2021-0010-7349

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *