• Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик напустио је седницу након што су Комшић и Џаферовић одбили расправу о заузимању става Председништва БиХ о ситуацији у Украјини

Председништво БиХ без обавештавања српског члана Председништва Милорада Додика увело је санкције Руској Федерацији.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик напустио је седницу након што су Комшић и Џаферовић одбили расправу о заузимању става Председништва БиХ о ситуацији у Украјини.

Додик је у обраћању новинарима изјавио да је тражио да БиХ заузме неутралан став о питању Украјине, али су друга два члана предсједништва БиХ били против тога.

Он је истакао да је против свих предложених тачака дневног реда, те најавио и могуће покретање механизма заштите виталног националног интереса ако друга два члна Председништва злоупотребе његово одсуство.

Додик је подсетио да је Председништво БиХ задужено за спољну политику, те да о ситуацији у Украјини једино Председништво може заузети одређене ставове.

То није министарство, а поготово нису амбасадори, то је подвала коју покушавају муслимани овде у Сарајеву да подвале. Ради се о циничном покушају да се обезвреде, понизе ставови и читав српски народ. Дакле, апсолутно смешно изгледа позивање на једну изјаву из 2014. године, односно саопштење које није ни одлука Председништва, које каже да се поштује територијални интегритет Украјине, те се злоупотребљава до мере да се позива на ту одлуку у данашњој ситуацији“, рекао је он, преноси АТВ из Бањалуке.

ИЗВОР: https://www.in4s.net/ustavni-puc-u-bih-uveli-sankcije-rusiji-a-nisu-ni-obavijestili-dodika/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *