Одржало се на нивоу Свијета гласање поводом величања нацизма и новонацизма. Побиједила је правда, нацизам и нацизмоидне појаве су осуђене од већине држава, биле оне суверене или под НАТО окупацијом.

Да се подсјетимо да нацизам није исто што и фашизам иако то двоје често поистовјећују и бркају. Нацизам је њемачки изум, за разлику од фашизма који је италијански изум, и Нијемци су под Хитлеровом влашћу, демократски изабраном, били промотери те појаве која се састојала од величања њемачке нације на штету других нација у смислу да њихова надраса има преимућство у свему над осталим народима и нацијама, а нарочито права на сав могући животни простор, природне ресурсе, људе и њихове душе које се морају освојити у једном „блицкригу“. У том процесу се вршила унификација сљедбеника нацизма по свим нивоима, од наметања свима истог система вриједности, начина размишљања, изгледа појединца и понашања. Нацизам је у ствари клонирање замишљеног идеалног представника човјека по вољи неке групе људи.

Нацизам који је кренуо у освајање свијета је изазвао реакцију, појаву комунистичке интернационале која је била скуп различитости за разлику од нациста који су били униформни и јединствени у наступу и понашању. Само име интернационала говори да се ради о савезу нација, а не о једној нацији и једноумљу. Нацизам је једноумље и скуп истости, а не разноврсности.

Знамо ко је добио рат, нацизам је привремено уништен, али не и коначно. Због тога се и десило ово гласање, нацизам се повампирио, васкрснуо је. Има људи који су склони једноумљу и увијек ће да их буде, тако да је тај процес вјечан, док је људи на планети. Борба је непрестана.

Оно што је интересантно је да су све бивше југославенске републике (БЈР) све редом гласале против осуде нацизма и новонацизма осим Србије. Мада је у односу на све БЈР, Србија показала на гласању већи степен суверености у односу на остале БЈР, не може баш да се похвали својом суздржаношћу, пошто се оваква суздржаност Србије по овом питању може тумачити више као глас против осуде, него као неутралан. Србија се препала да се њено гласање за осуду може схватити као подршка Руској Федерацији и Русима као носиоцима побједа и над нацизмом и над фашизмом.

Иначе је све логично, на власти су свугдје потомци оних који су изгубили у другом свјетском рату. Ово сам дознао на тежи начин радећи у једном удружењу са предзнаком „српско“, гдје су ми онако у шали рекли да смо ми (партизани) довољно дуго владали, па је сада мало на њих ред (четнике).

Срби никада неће бити јединствени осим ако се пређемо на нацизам који ће да искоријени неистомишљенике и различите.

Тако вам је то.

Душко Бошковић

One thought on “УМОВАЊЕ НАД РЕЗУЛТАТИМА ГЛАСАЊА: нацизам и нацизмоидне појаве су осуђене од већине држава!”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *