• Медијски гледано, проблем Украјине је наметнут као наводно новонастали проблем двије равноправне, суверене, сасвим случајно, двије сусједне државе УН-а

Пише: др Кинжал Иљин

Зашто се ниоткуда, до сада, транспарентно није чула истина, једина могућа историјска чињеница: Путин има право да рјешава проблем Украјине, јер је то унутар-руски проблем!?

Он јесте прије специјалне војне акције објашњавао како је настајала држава Украјина као Лењинов, антируски пројекат, али није довољно јасно поручио поништитељима Јалте да Русија никада није смјела ни могла да стане иза распада СССР-а, ако је већ стала иза уједињена, до, у том тренутку, прије 40-так година, наци-фашистичке Њемачке! Медијски гледано, проблем Украјине је наметнут као наводно новонастали проблем двије равноправне, суверене, сасвим случајно, двије сусједне државе УН-а.

Зар није наступио јединствен тренутак када треба проблематизовати оно фамозно „право на самоопредјељење до отцјепљења“ које је досљедно наметнуто, чувано и сачувано само у зони интереса Источне Јалте, а у зони Западног државопоклоничког унитаризма се рачуна као најгора јерес, отпадништво и рад против уставног поретка, рецимо, УСА, УК, Аустралије, Шпаније, Њемачке, Италије!!!! Шта је са њиховим републикама, покрајинама, регијама… Њихово самоопредјељење постоји само у теорији.

Мора ли Црна Гора партнерски, досљедно, принципијелно и одговорно да испоштује политику, интересе и одлуке сјеверноатлантског партнера, а ниједном не рећи да ли је и у једном тренутку, званична Црна Гора принципијелно испоштовала демократско начело да међународно важне одлуке једне државе морају да кореспондирају са слободном вољом, убјеђењима, идејама, осјећањима и визијама већине њених грађана?!

Свједочимо сада да у Сјеверноатлантском савезу имате једну државицу која ни по чему не може бити искрена, досљедна и традициоанална савезница сјеверноатлантизму, јер она је Крајина јужног православља, јадранска, топломорска, медитеранска, човјекољубива, часнољубива, државица која је кроз цијелу своју историју водила искључиво одбрамбене ратове и куле стражаре подизала искључиво на видиковцима својих рубова, а не на туђим континентима и у пријестоницама туђих држава, како чини Сјеверноатлантски савез!

„Црногорци, што је то?/ Бонапарта питао је/Је л’ истина-Племе зло/ Не плаши се силе моје“? Је ли споменик Пушкину наспрам споменика краљу Николи, у дворишту Скупштине, оптерећујући атавизам?

Они који данас бране грађанима Црне Горе да имају своје мишљење о Јалти, о Горбачову, „перестројци“, Јељцину и начину на који је распарчана Југославија и СССР, заправо бране истини да дође на дневни ред! А истина, историјска истина је на дневном реду! Украјински проблем је унутрашњи проблем Русије, као што је Косово унутрашњи проблем Србије, и као што су Босна, Хрватска и Словенија биле унутрашњи проблеми Југославије!

То што је Русија смогла снаге да ствари покуша да врати на почетак, више није питање њених војних аспирација, већ потреба да одбрани оно што је њено, а што јој је отето пузећим државним ударима, плишаним револуцијама, неолибералним капитализмом и разним другим глобалним преварама планетарног села које је требало да има само једног кмета, па још злог!

Зашто се још увијек оглушује ЕУ и НАТО на позиве и запомагања Зеленског, неозбиљног комичара који је довео до највеће трагедије у словенском свијету?

Оглушују се јер знају историјску истину да је Украјина унутрашњи проблем Русије, а Русија ипак није Србија илити Црна Гора, нити је Путин балкански пиончић и послушник.

Колико год биле „јефтине“ антиратне рекламе које немилице плаћа пропагандна велесила, ипак ће НАТО морати мало да се одмакне од Москве! Неће бити да док Руси ударају на Русе и Словени на Словене, да трећи душебрижник жали!! Прије ће бити да је нешто грдно заметнуо и шићари!

У хладној Јакутији, грију ме приче мојих предака о топлокрвној, јединородној и једновјерној браћи са Југа!

ИЗВОР: https://www.in4s.net/ukrajina-je-unutrasnji-problem-rusije/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *