УКРАЈИНЦИ СУ БИВШИ РУСИ КОЈИ СУ СЕ ОДРЕКЛИ СВОЈЕ РУСКОСТИ

* Познати експерт за Украјину Ростислав ИШЋЕНКО: „Оружане снаге Русије морају успоставити контролу над целом територијом Украјине јер ће само тако бити могуће њена демилитаризација и денацификација. А биће потребна и деукрајинизација. Јер, где буде остало украјинство – обавезно ће прорастати неонацизам и русофобија

______________________________________________________________

КРЕМЉ је саопштио да специјална операција у Украјини „иде по плану“.

Навео је да је Владимир Путин – још пре почетка операције – наредио да се не иде одмах на заузимање градова, посебно великих јер је желео да се избегну цивилне жртве.

Портпарол Кремља, Дмитриј Песков, нагласио је да ће руска војска успостављати контролу и над великим градовима. И да се неће заустављати.

Московски медији су пренели оцену бившег саветника шефа Пентагона Дагласа Мекгрегора да је Украјина већ изгубила рат.

Исто мисли и познати стручњак за Украјину Ростислав Ишћенко који је већ изнео и своје виђење послератног преуређења Украјине:

„Оружане снаге Русије морају успоставити контролу над целом територијом Украјине јер ће само тако бити могуће њена демилитаризација и денацификација. А биће потребна и деукрајинизација. Јер, где буде остало украјинство – обавезно ће прорастати неонацизам и русофобија“.

Ростислав ИШЋЕНКО

Ишћенко опомиње: „Денацификацијом ће морати да се бави Русија. Што специјална операција буде дуже трајала – то ће та улога Русије бити неминовнија. Неће садашњи Украјинци сами себе ни денацификовати ни деукрјинизовати! Украјинци су бивши Руси који су се одрекли своје рускости. Зато је за њих русофобија услов опстанка и јачања украјинства“.

Он закључује речима: „Украјина је по својој природи русофобска. Зато није само денацификација питање безбедности Русије већ и – деукрајинизација. Обоје су као злоћудни тумор. Увек ће тежити да се шире“.

ИЗВОР: http://fakti.org/quo-vadis-orbi/iscenko-ukrajina-ce-morati-da-bude-i-deukrajinizovana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *