Развожајев: икона светог Ушакова је чудом преживела напад Оружаних снага Украјине на штаб флоте у Севастопољу

Икона адмирала Фјодора Ушакова, која се налазила у седишту Црноморске флоте у Севастопољу, неким чудом је остала неоштећена, иако су, недавно, Оружане снаге Украјине извеле ракетни напад на град, објавио је у свом Телеграм-каналу гувернер Севастопоља Михаил Развожајев.

Он је појаснио да је дрвени оквир потпуно изгорео приликом ракетирања, али је лик самог светитеља остао неоштећен.

„Ви и ја смо били сведоци правог чуда!“ – написао је градоначелник.

Развожајев је, уз поруку, објавио фотографију иконе након пожара. Гувернер је подсетио да Фјодор Ушаков није изгубио ниједну битку у свом животу и да кроз векове патронизује Севастопољ, дајући „наду у нову победу“.

Такође је напоменуо да ће се на дан сећања на адмирала, празнује се 15. октобра, планира литија са чудотворном иконом. Иконка ће се носити по периферији Севастопоља.

Како је пренео ИА „Регнум“, украјинске оружане снаге напале су штаб Црноморске флоте у Севастопољу, 22. септембра. При тиме пет ракета је оборено.

Као резултат напада, ниједан цивилни објекат у граду није оштећен. Међутим, у згради штаба Црноморске флоте избио је пожар који је угашен.

Михаил Развожајев је обавестио да су нека склоништа у Севастопољу била током напада затворена. Он је наредио да се сви такви објекти провере.

После напада на штаб флоте, становници Севастопоља организовали су флеш моб певајући градску химну. Снимали су спотове и постављали их на друштвене мреже.

С руског превео З. М.

ИЗВОР: https://regnum.ru/news/3835004?utm_campaign=regnum&utm_term=top_news_of_hour

One thought on “У СЕВАСТОПОЉУ СУ ПОСВЕДОЧИЛИ О ЧУДУ СА ИКОНОМ ТОКОМ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА ШТАБ ФЛОТЕ”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *