И овакво прекомпоновање Украјине има своје присталице

ВОЛОДИН: ЗЕЛЕНСКИ ЈЕ СА СВОЈИМ ЉУДИМА ПОБЕГАО ИЗ КИЈЕВА У ЛАВОВ

* Амерички аналитичар Марк ЕПИСКОПОС: Бајденов тим потпуно озбиљно рачуна на препакивање Украјине које би задовољило све стране у геополитичком сукобу. Западна Украјина, према плану америчких стратега, треба да оде под протекторат Европске уније, да буде у европској зони утицаја. Источна, централна и јужна Украјина би се, у овом или оном облику, придружиле Русији

* У руском делу интернета се увелико лицитира ко ће бити украјински „прелазни премијер“. Помињу се бивши премијер Украјине Николај АЗАРОВ, бивши заменик председника Врховне раде и бивши председник парламента Новоросије Олег ЦАРЈОВ, лидер Опозиционе платформе За живот Виктор МЕДВЕДЧУК (којег режим Зеленског већ месецима држи у кућном притвору), политичари Јевгениј ММУРАЈЕВ, Јуриј БОЈКО и бизнисмен Вадим НОВИНСКИ

* Познати московски публициста Јегор ХОЛМОГОРОВ упозорава да организовање „проруских“ влада у Украјини нема никаквог смисла: „Свака украјинска влада ће бити антируска. Украјини је потребна је ликвидациона управа. Сам концепт Украјине је антируски“

______________________________________________________

ПРЕДСЕДНИК Државне думе Вјачеслав Володин изјавио је да је Владимир Зеленски напустио Кијев и отишао у Лавов.

„Он ни јуче није био у главном граду Украјине. Заједно са својом пратњом побегао је у Лавов, где су он и његови помоћници добили место за живот. То тврде и посланици Врховне раде, који су покушали да се састану са шефом државе у Кијеву, али су били позвани у Лавов, где је Зеленски наводно под заштитом тамошњих неонациста“.

Зеленски је јуче објавио видео-снимак у којем наводи да се он, премијер Украјине Денис Шмигал, као и шеф председничке канцеларије Андреј Јермак, налазе у Кијеву.

Неизбежно питање – зашто Лавов? – најдиректније је повезано са пребацивањем америчке амбасаде у тај западноукрајински град.

Политички аналитичар из САД Марк Епископос тврди да је одлазак америчких дипломата из Кијева део „великог америчког плана за распарчавање Украјине“.

Епископос указује да је скандал око Бајденовог саветника за националну безбедност Џејка Саливана умногоме утицао на поделу Украјине.

Саливан је главни актер преваре Демократске партије са оптужбама на рачун Русије и Доналда Трампа, то јест манипулације са фантомским мешањем Москве и Владимира Путина у председничке изборе у САД одржане 2016-те.

Николај Азаров

Епископос наглашава: „Тај скандал би могао задати тежак ударац Бајдену и целој Демократској партији, па је Белој кући хитно био потребан шок у источној Европи да би скренула пажњу. Бајденов тим потпуно озбиљно рачуна на неку врсту препакивања Украјине, која би задовољила све стране у том геополитичком сукобу. Западна Украјина, према плану америчких стратега, треба да оде под протекторат Европске уније, да буде у европској зони утицаја. Истовремено, источна, централна и јужна Украјина би се, у овом или оном облику, придружиле Русији“.

Према његовим речима,Вашингтон, који није спреман ни на какав сукоб са Русијом, нада се да ће договорити распарчавање Украјине:

„Према плану САД, Ивано-Франкивск, Лавов и Луцк могу завршити у западној сфери утицаја. Кијев и Централна Украјина постају тампон зона или иду под протекторат Русије, као и исток и југ. Вашингтон жели да распарчавање Украјине буде изведено рукама Русије.

У руском делу интернета већ је, иначе, почело лицитирање: ко ће бити нови „прелазни премијер Украјине“.

Помињу се бивши премијер Украјине Николај Азаров, бивши заменик председника Врховне раде и бивши председник парламента Новоросије Олег Царјов, лидер Опозиционе платформе За живот Виктор Медведчук (којег режим Зеленског већ месецима држи у кућном притвору), политичари Јевгениј Мурајев, Јуриј Бојко и бизнисмен Вадим Новински.

Симптоматично је да је познати московски публициста Јегор Холмогоров упозорио да организовање „проруских“ влада у Украјини нема никаквог смисла:

„Свака украјинска влада ће бити антируска. Украјини је потребна је ликвидациона управа. Сам концепт Украјине је антируски“.

ИЗВОР: http://fakti.org/quo-vadis-orbi/episkopos-u-bajdenov-%C5%A1lan-se-uklapa-prelazak-pod-kontrolu-rusije-istoka-centra-i-juga-ukrajine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *