Помаже Бог, читаоци „Борбе за веру“ и  браћо и сестре у Аустрији!

Дужи временски период сведоци смо разних недела и срамотних догађаја у епархији аустријско-швајцарској, али данас је само потврда  у шта смо дуго година сумњали. О томе обавештавамо ширу православну јавност, да је новотарац, секташ и неверник Ћилерџић као члан масонског реда присуствовао једном таквом скупу и тиме озваничио да је припадник истих, где је извесни Зоран примљен у Ред војске и проглашен витезом комадантом овог масонаког реда читај Светог Лазара од Јерусалима.

Расколник са расколником јесте прави опис, Ћилерџић са Дедејићем у масонаком покрету.

Наш Сабор СПЦ овом приликом питамо да ли је  нормално  да један православни Владика учествује и то јавно, без стида и бојазни на оваквим дешавањима? Питамо се којој још организацији или не дај Боже секти припада овај човек? Шта је следеће парада не-поноса? Апелујемо на Његову Светост Патријарха Порфирија и чланове Светог Архијерејског Синода да детаљно преиспита шта све овај човек ради а знамо да не ради на добробит Српске Цркве!  Или су његова „браћа“ толико моћна да му ни Синод ништа не може? Или Синод благосиља учешће Ћилерџића на оваквим скуповима?

…Затим је у цркви Зехау одржана миса, уз присуство свештеника Алојза Шлемера и епископа аустријско-швајцарског Андреја, са пријемом нових чланова у ред Војске гостољубивих Светог Лазара од Јерусалима.

Увод у пријем нових чланова одржао је проф. Паул Венингер, највиши званичник овог реда за Аустрију и Мађарску, наводећи да се у ред примају мушкарци и жене свих хришћанских вера и старости…

Великом инвеституром, церемонијом у католичкој цркви Светог Ивана у будванском Старом граду, почасни конзул Аустрије у Црној Гори Милан Мрваљевић прексиноћ је свечано промовисан у витеза Реда војске гостољубивих Светог Лазара од Јерусалима за Црну Гору.

Обучени у црне тоге са крстовима, носећи заставу реда, са карактеристичним мачем, представници реда Светог Лазара из цијеле Европе окупили су се у Старом граду како би наградили почасне појединце, те у чланство примили још неколико њих.

Ријеч је о вјерској заједници која је у Црној Гори званично регистрована 2007. У Црној Гори установио ју је поглавар ЦПЦ, митрополит Михаило, који је уједно и њен први члан у нашој земљи.

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/304678/milan-mrvaljevic-vitez-reda-vojske-

___________________________

Дакле, Ћилерџића видимо не само на масонском скупу, већ и у истим редовима за расколничком дружином – тзв. „Црногорске православне цркве“ Мираша Дедеића.

Питамо се докле ће се ћутати у злоделима овог човека који свесно деценијама на најмоструознији начин штети СПЦ! Да ли је дошло време да народ устане и да истера ове и овакве секташе из Цркве Христове?

Позивамо Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве у Београду, да већ једном почне решавати енормно нагомилане проблеме у Аустрији који потресају нашу Цркву интензивно задњих 4 године.

И да завршимо са једном мишљу коју често користи Патријарх Српски Порфирие,  питаће нас Господ шта смо ми учинили неком, а не шта је неко учинио нама, према томе драге Владике и Синодалци учините за Цркву и народ шта је најбоље. Са вером у Бога.

Остоја Лукић, Беч

ИЗВОР: http://borbazaveru.info/content/view/14952/1/

One thought on “Тзв. „епископ“ Андреј Ћилерџић на промовисању нових (масонских) „витезова“ (фото)”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *