Док пси (тј. свесни грађани свих земаља) лају, караван (тј. пројекат глобалиста по имену Светска здравствена организација – СЗО) наставља да се креће и шири свој утицај на државе. Од 22. до 28. маја заказана је 75. Светска здравствена скупштина на којој ће се разматрати амандмани за пооштравање Међународних здравствених прописа (МЗП). МЗП је један ригидни међународни уговор којег се морају придржавати све 194 државе чланице СЗО. И даље изгледа релативно благо, али тачке које су припремили истраживачки центри Сједињених Држава и Фондација Била и Мелинде Гејтс (главни спонзори СЗО) претвориће спровођење споразума у ​​право ропство, претњу националној безбедности још увек суверених држава. РИА „Каћуша“, наши истомишљеници, посланици и једноставно разумни људи у Русији већ су дали много аргумената у прилог важности иступања наше земље из СЗО, али авај… на самом врху, овај проблем наставља да се потцењује/не примећује.

Радикалне измене Међународних здравствених прописа могле би озбиљно да промене систем СЗО, претварајући га коначно у опасно оружје у рукама Сједињених Држава и глобалистичког лобија. Спроводе се, као припрељени (скоро усаглашен) у недрима канцеларије Рокфелер фондације – „Споразум о пандемији“, наводно у циљу „борбе против опасних инфекција”. Морамо, међутим, разумети да чланице СЗО једноставно немају право да одбију да се придржавају Међународних здравствених прописа (МЗП), а сада понашање свих влада у случају „глобалних заразних претњи” ризикују да престане да буде суверене.

Данас се МЗП углавном односи на способност СЗО да прима информације, нуди помоћ, даје корисне савете у случају реалне претње. Нови амерички амандмани укључују радикално проширење власти СЗО над државама чланицама, односно:

предлаже се стварање механизма за глобални надзор извршавања МЗПа од стране држава, уз редовно извештавање и слање различитих захтева/препорука државама. Сада сличан механизам – надзорни одбори и „универзални периодични извештаји“ – постоји у УН у области људских права. Сједињене Државе, њени савезници и глобалистички лоби га стално користе да нападају неугодне државе, да их оптужују, врше политички притисак на њих (на пример, у правцу одобравања абортуса и сексуалне перверзије). Сада се исто ствара у области здравља у оквиру СЗО;

– упоредо са увођењем „глобалне здравствене ванредне ситуације“ (како је објављена у вези са „пандемијом” коронавируса), уводе се концепти регионалне „ванредне ситуације” и међуупозорења, што ће додатно проширити моћ и слободу акција СЗО;

СЗО добија право да чешће делује у оквиру МЗП-а једнострано, без консултација са конкретном државом;

– СЗО ће једнострано понудити држави „сарадњу” у борби против болести, у духу „понуде која се не може одбити”. Држава ће бити у обавези да на такав предлог одговори у кратком року (до два дана). Одбијајући „помоћ“, држава ће морати јавно да оправда и објасни своје понашање;

– Од држава ће се тражити да представницима СЗО омогуће приступ објектима на својој територији у случају ризика од болести како би проценили ситуацију на терену. Ако земља одбије такав приступ представницима СЗО, то ће такође морати да се објасни;

друге „погођене“ (читај „заинтересоване“) државе ће моћи активније да учествују у доношењу одлука у односу на сваку државу. На пример, Сједињене Државе, које су „погођене“ било чим, широм планете.

Другим речима, постоје озбиљне могућности политичког притиска на државе и њихове здравствене системе под маском борбе против опасних болести. Притисци за накнадно доношење одлука које су корисне и пожељне за глобалисте, наравно.

Након усвајања амандмана, врло је могућ следећи сценарио. У одређеној држави која се замерила Сједињеним Државама („чиста случајност“!), „изненадно“ избија ко зна шта, личи на нешто опасно. Тренутак за ово – чисто „случајно“ – је веома згодан и користан за Американце. Савремена биотехнологија пружа многе могућности за организовање оваквих „акцидената“, као и стотине лабораторија у колонијалним земљама попут Украјине. И СЗО, наравно, одмах почиње да делује – уз активно учешће Сједињених Држава „погођених“ потенцијалном опасношћу.
Специјални комитет СЗО одмах препоручује држави да предузме мере које су деструктивне по њену економију, политички су или војно опасне за њу. Све ово се представља као „неопходно“ за борбу против болести. Држава је или принуђена да се повинује, или с времена на време тражи понижавајуће изговоре, одбијајући да се придржава препорука. После неколико оваквих изговора, проглашава се претњом по светску биобезбедност, она је „зликовац“ који не жели да заштити свет од страшне претње. Против њега се примењују санкције, па чак и директна инвазија – искључиво у „хуманитарну” сврху да је натерају да „послуша савете лекара” и „заштити свет од болести”.
Ко ће постати власник овог моћног геополитичког оружја није тешко разумети – погледајте само списак спонзора СЗО. То су САД, са њима повезане сателитске земље и приватне фондације „филантропа“ – заљубљеника у универзалну вакцинацију човечанства. Понашање САД и земаља НАТО-а на позадини руске специјалне операције у Украјини, прича о биолошким лабораторијама Пентагона у близини наших западних граница јасно је показало да такве претње треба схватити озбиљно. А СЗО је, између осталог, саопштила да је упозната са радом украјинско-америчких биолошких лабораторија са опасним патогенима.
Ако данас САД на овај начин покушавају да хитно прошире овлашћења СЗО, то значи да им је то потребно за нову рунду геополитичког ратовања. Говоримо, дакле, о озбиљној опасности за Русију. А само гласање наше земље против нових МЗП ништа неће променити, као ни протест против Споразума о пандемији – једноставно ћемо бити „венчани” без нашег учешћа.
У члану 11 прелиминарног плана Водича за пандемију наводи се да ће међународно и национално право које се развило након Другог светског рата радикално променити. Основа таквог права, као што је познато, су суверенитет и интегритет државе и људска права. Укидање свега тога подразумева, између осталог, и обавезну вакцинацију, и одузимање деце од родитеља који имају своје мишљење о „превенцији болести“, као и ускраћивање медицинске помоћи потенцијалним „носиоцима заразе“ који нису отишли ​​на још један „брзи тест“ и други ужаси. Односно, шачица корисника „великог нулирања“ моћи ће са државама и народима без страха и одговорности да ради шта год хоће.
Решење проблема је очигледно – Русија мора одмах да се повуче из СЗО, а о овом презрелом кораку на свим нивоима трубе поједини посланици, сенатори и бројна патриотска заједница на округлим столовима, у апелима властима итд. Петиција руских грађана за излазак из СЗО прикупила је више од 150 000 потписа), али никада није озбиљно схваћена „на врху“.
Са правим геополитичким вектором, Русија је једноставно обавезна да гласно изјави целом свету да активности СЗО под окриљем неокона, као и предстојећи Споразум о пандемији, прете потпуним укидањем Нирнбершког кодекса који забрањује медицинску интервенција без информисаног добровољног пристанка лица. Није случајно што је шеф СЗО Гебрејесус на ванредној седници СЗО у Женеви рекао да „добровољни механизми нису били успешни у борби против пандемије“, а глобалисти одавно сањају да цео свет трансформишу према Кинеском обрасцу – када воља и слобода појединог грађанина не вреде ни гроша, а над људима се може направити било какав експеримент.
Зато још једном позивамо све посланике, функционере, представнике снага безбедности, који одређују политику земље у Председничкој администрацији, одговорна лица да озбиљно размисле. Амерички амандмани на ПЗП су оквирно договорени још у марту, очигледно је да ће бити усвојени. Наша држава има јединствену шансу да целом свету покаже шта је прави суверенитет – за то је потребно што пре напустити платформу дехуманизатора званих СЗО. Пре него што буде касно.
За писања чланка коришћене су анализе правника Павела Парфентијева.
С руског превео Цветин Глоговчанин
ИЗВОР: http://katyusha.org/view?id=18785

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *