Зеленски и други подобни Украјинци попут њега, који су недавно схватили своје „украјинство“, приступили су питању ликвидације УПЦ МП са „мудром“ поступношћу.

Прво су били застрашујући претреси храмова од стране милитаната СБУ, а антихришћанска психоза је нагло појачана у медијима Коломојског, његовог колеге организатора изложби дегенерисаних „уметности“ Пинчука, Порошенка и других достојних другова.

Затим су уследила председничка антицрквена дела. Међутим, овај процес надгледају владе САД и ЕУ, као и магистри високих звања, чија имена нећете наћи у медијима – то је дало огромну међународну подршку погромским корацима кијевских кловнова.

Говорим конкретно о антихришћанској политици, јер говоримо не само о искорењивању канонског православља, већ и о његовој замени дегенерисаним унијатско-шизматичким сурогатом. Овај сурогат крши не само догме и каноне, већ и најелементарније норме хришћанског морала, подмећући легализацију дроге, отворену пропаганду педерастије, па чак и педофилије као нове „нормалности“ (видети о главном универзитету унијата и о расколницима ПЦУ)

Сви покушаји архијереја УПЦ да се на сергијски начин договоре са богоборским режимом не само да ништа нису дали, него су појачали навалу и бес атеиста, јер су показали своју (архијерејска) слабост. и посејао раздор у УПЦ. Само бескомпромисан и непоколебљив став о одбрани вере значајног дела украјинског свештенства и лаика до сада је делимично обуздао навалу атеиста. Што се тиче званичних представника Руске Федерације, нема правих корака у одбрани УПЦ од њих, иако се успешна трговина са кијевским властима наставља, а неутемељене јавне изјаве Москве о наводној подршци често само помажу да се режим Зеленског брзо обрачуна с УПЦ.

У целини, без икаквог претеривања се може рећи да се у Украјини ради на моделу да се уништи не само посебна канонска Црква, већ читаво светско Православље. Узгред, управо је уз помоћ украјинског питања дошло до расцепа православног света – први пут после хиљаду година! Такође, дуго сам говорио о томе да спроводе пилот пројекат спајања неокатолицизма а ла Ватикан II са масонским „православљем“ код Вартоломеја, а сада само потврђујем своје мишљење.

Аутор: Игор Друз – Источник

Извор: Православље живот вечни

ПРЕУЗЕТО СА: https://borbazaistinu.rs/surogat-umesto-pravoslavlja/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *