ПРОКЛЕО ЕКУМЕНИСТЕ, НОВОТАРЦЕ, ВАКЦИНАШЕ, ПАПУ, ЏАСТИНА ВЕЛБИЈА, ФАНАРСКОГ ЛАЖНОГ ПАТРИЈАРХА, УКРАЈИНСКЕ РАСКОЛНИКЕ, МАСОНЕ, САЈЕНТОЛОГЕ, ОКУЛТИСТЕ, АФИРМАТОРЕ СОДОМИЈЕ…

Из Грчке стижу извештаји да је 5. марта 2023. године, у Недељу победе Православља, као одговор на теолошке проблеме и изазове нашег времена, протојереј Ангелос Ангелакопулос допунио традиционални текст Синодика, који се чита у Недељу победе Православља, новим анатемама.

Ова пракса није нова, јер од давнина је био обичај да се Синодик прилагођава локалним условима, посебно да се мењају имена царева или лица која су била изопштена из Цркве.

Ево неких од анатема које су се чуле:

„Папи римском, јересиарху, названом Патријархом старог Рима, који канонски није такав и отпалом од Цркве, Фрањи I, и онима који ступају у општење са њим – анатема!

Јересиарху верске парасинагоге англиканства Џастину Велбију и онима који ступају са њим у општње – анатема!

Отрицатељима  и хулитељима Свесвете, Јединосушне, Нераздељиве и Животворне Тројице јеврејским рабинима, исламистима, анонимним ауторима „Друштва Куле стражаре, Библије и тумачења“ и члановима секте „Јеховиних сведока“ – анатема!

Протестантском „Светском савету цркава“, тачније „јереси“ – анатема!

Они који објављују и проповедају јерес да је сваки васељенски патријарх „први без равних” – анатема!

Такозваном „Томосу о аутокефалности“, који је Васељенска патријаршија доделила новој расколничко-јеретичкој лажној цркви Украјине –  анатема!

Новој расколничко-јеретичкој псеудоцркви Украјине на челу са расколничким и јеретичким лажним митрополитом кијевским и све Украјине Епифанијем Думенком, његовим лажним сабором и свима који су са њима у заједници било заједничким молитвама, било саслуживањем и заједничком Чашом, или помињем у диптисима – анатема!

Нечестивом и мрском саслужењу на острву Тасосу и заједничком причешћу екумениста Фанара и Грчке са јеретицима-расколницима – анатема!

Они који тврде да је сваки  епископ – јеретик и који подржава екуменизам лик Христов, ум Христов и чувар православног Предања, и да се кроз њега изражава воља Божија и Цркве – анатема!

Такозване „вакцине“, за чију производњу се користе ћелијске линије – производи убијања беба, генетске информације протеина корона вируса, наночестице и графен, микрочипови, луцифераза и које имају за циљ мутацију генетског материјала, електронска контрола, печаћење људи и трансхуманизам – анатема!

Теозофији, сајентологији и окултизму – анатема!

Масонству, масонским ложама, масонским и парамасонским редовима и организацијама које су они основали – анатема!

Онима који оправдавају најтеже грехе, срамну и безбожну страст хомосексуализма, и тврде да Свето Писмо греши када осуђује телесни однос хомосексуалаца као грех, и каже да се Бог наводно „предомислио“ и да више не сматра телесни однос хомосексуалаца грешним – анатема!

Грађанском браку, споразум о ванбрачној заједници, хомосексуалном браку, усвајању деце од стране хомосексуалаца, абортусима и промени пола –анатема!

Онима који промовишу заједничко прослављање Васкрса између православних и латинских јеретика –анатема!

Свакоме ко уводи новотарије које искривљују црквено предање и учење, као и списе светих и вазда незаборавних Отаца, или их промовише – анатема!

ИЗВОР: http://borbazaveru.info/content/view/17212/1/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *