оштовани читаоци, будући да је Старац Пајсије прорицао да ће Трећи светски рат почети кад Турска нападне Грчку и затим се умеша Русија на страни Грчке, пошто је донета одлука Турака да затворе Босфор за руске војне бродове, нашли смо ово пророчанство о томе… С нами Бог! Пресвјатаја Богородице, спаси нас!…

Старац је рекао: „Гледај, после провокације Турака, Руси ће се спустити до Мореуза (Босфора) Не због тога да би помогли нама. Они имају своје, друге интересе. Али ће нам они, и без своје жеље и намере, помоћи. Онда ће Турци покушати да заштите Мореуз од упада, јер они имају стратешки значај. Тада ће се заједно ту наћи и флоте других земаља. Истовремено, они (Руси) неће повући назад војну силу, која је већ заузела туђе територије. Онда ће власти других земаља Европе, нарочито Енглеске, Француске, Италије и других, биће их 6-7 из ЕУ, видети да Русија заузима туђе територије, и рећи ће: „А шта нама фали да се умешамо, да и ми откинемо који комад за себе?“. И сви ће они потрчати за лављим пленом. Ето тако ће европљани да уђу у тај период рата.

 

…Једном сам отишао старцу са једим другом, а тамо је већ била група од петоро момака. Тада сам питао старца, како он види догађаје по питању наших односа са Турском.

– „Оче“, питао сам ја, „ми смо из Александруполија. Хоће ли и код нас бити опасно“?

Он је одговорио:

– „Види, Турци неће ући у Александруполи. Само ће направити провокацију у приобалним водама. Код нас ће бити глад. Грчка ће гладовати. А како ће се та „претња“ продужити неки дужи период времена, неколико месеци, говорићемо „хлепчић“ а не „хлеб“.

Затим сам га питао: „Старче, а како да схватим то да смо ми већ дошли до рата?“

Он ми је одговорио: „Када чујете на телевизији да говоре о миљама, о приширењу приобалне зоне са 6 на 12 миља, после тога ће доћи рат. То јест рат ће бити продужетак тих разговора.“

Ја сам поново питао: „А које земље ће учествовати у томе?“

Старац је рекао: „Гледај, после провокације Турака, Руси ће се спустити до Мореуза (Босфора, прим.прев.) Не због тога да би помогли нама. Они имају своје, друге интересе. Али ће нам они, и без своје жеље и намере, помоћи.

Онда ће Турци покушати да заштите Мореуз од упада, јер они имају стратешки значај. Тада ће се заједно ту наћи и флоте других земаља. Истовремено, они (Руси) неће повући назад војну силу, која је већ заузела туђе територије.

Онда ће власти других земаља Европе, нарочито Енглеске, Француске, Италије и других, биће их 6-7 из ЕУ, видети да Русија заузима туђе територије, и рећи ће: „А шта нама фали да се умешамо, да и ми откинемо који комад за себе?“.

И сви ће они потрчати за лављим пленом. Ето тако ће европљани да уђу у тај период рата.

Тада сам га ја поново питао: „А шта ћемо ми радити у том тренутку? Хоће ли грчка армија учествовати у том рату?“

– „Не“, рекао је старац. „Влада ће одлућити да не шаље армију нити флоту. Само ће на границама појачати присуство. И те ће бити велики благослов, јер ће донети одлуку да не учествују у томе. Зато што ће онај, ко буде учествовао у том рату – пропасти…“

Тада ће се, од великог страха, јако пуно народа у Грчкој вратити Цркви, обратиће се Богу, покајати се. И пошто ће бити покајања народа, са Грцима неће бити велике несреће. Господ ће пожалити Грчку, смиловаће се на њен народ, зато што ће се народ вратити у цркву, вратиће се монаштву и почеће да се моле. И биће крштено много Турака.

– „Старче“, питао см га, „ а Град (Цариград, прим.прев.), хоће ли нам га вратити?“

– „Вратиће нам га али не зато што хоће, већ зато што ће такво решење потпуно одговарати њиховим интересима. У таквом тренутку ће га и узети. Све што сам ти сада рекао немој никоме говорити зато што ће те сматрати лудим. Зато што сада нико здраво не размишља и још није време да се то зна. Каније ћеш схватити.“

Овај разговор са старцем је био 1991. године, ја сам тада служио војску.

Извор: „Старец Паисий Святогорец. 1924-1994. Свидетельства паломников.“ второе издание, стр. 434.

http://likorg.ru/post/starec-paisiy-kogda-uslyshite-po-televizoru-razgovory-o-12-morskih-milyah-prigotovtes

Грчки извор: https://kostasxan.blogspot.gr/2012/10/12.html

Грчка намерава да прошири територијалне воде до 12 миља

АТИНА, 20. октобар 2018.

Министарство спољних послова Грчке је припремило пројекте указа председника о постепеном проширењу територијалних вода те земље до 12 миља, почеће са западних острва, саопштио је бивши министар Никос Коциас на церемонији предаје послова МСП премијеру Алексису Ципрасу.

Коциас је неколико дана раније дао оставку на место министра спољњих послова, премијер Грчке, Алексис Ципрас је изјавио да ће сам водити то министарство да би завршио процес ратификације Преспанског договора са БЈР Македонијом.

© РИА Новости / Ирина Нехорошкина

„Наша спољња политика затвара 120-то годишње питање и отвара и реализује проширење суверенитета државе. Он се простире од Отони (острва у Јонском мору) до Антикитире. Он се проширује са 6 на 12 миља. Први пут после тога како смо добили Додеканеска острва. Одговарајући председнички укази су готови.“, рекао је Коциас.

По његовим речима, проширење зоне ће бити постепено и почеће од Јонских острва а затим ће доћи до Крита.

Како је приметио Коциас, то одговара међународном праву. Ципрас је изјавио да ће тај посао бити продужен.

Сада територијалне воде Грчке обухватају 6 миља а ваздушно пространство 10 миља.

Турска је изјавила да ће проширење територијалних вода до 12 бити Casus belli (формални повод за почетак рата). Ипак, у садашњој фази се оно не тиче острва Егејског мора.

ПРОРОЧАНСТВА СТАРЦА ПАЈСИЈА: Русија ће разорити Турску, заузети Цариград и избити на Персијски залив.

Турска војска ће се развити, па ће постати и агресивна да ће у једном тренутку изаћи са тврдњом да некa суседна Грчка острва припадају њима док сви народи добро знају да је то потпуно погрешно и без основе. Када турска флота отпочне са опкољавањем неких грчких острва и зађе шест миља, нажалост, биће потпуно уништена. Али то неће бити урађено од нас. То ће бити почетак краја…

Кад се Руси спусте у Мореуз (Босфор и Дарданели), онда ће друге европске државе рећи: „Зашто и ми да не одемо тамо?“ Запад ће тражити од Русије да изведе војску оданде. Русија ће одбити и онда ће против ње почети да сакупљају војску. Почеће Светски рат и Руси ће имати велике губитке. Ми ћемо посматрати кланицу, градови ће постати рушевине.

Биће рат између Турске и Русије. Прво ће Турцити мислити да они побеђују али то ће за њих постати катастрофа. Руси ће победити и узети Константинопољ. Турска ће се распасти. Томе ће помоћи сами њени савезници. У храму Свете Софије ће поново бити православно богослужење. Константинопољ ћемо узети назад али не ми сами. Зато што је већина наше омладине пала, ми нисмо способни за тако нешто. Али, ипак ће Бог тако устројити да други узму Град и да нам га дају.

Турска ће се распасти и државе, које ће одлучивати о светској политици, ће Константинопољ дати нама. Они ће то урадити, не зато што нас воле, већ зато што ће Господ устројити све тако да њима одговара да Константинопољ буде грчки. Деловаће духовни закони. Турци ће морати да плате за оно што су чинили, они ће гинути јер су узели ту земљу без Божијег благослова. Њихов крај је већ близу. Недуго пре Размене становништва (из Мале Азије у Грчку), свети Арсеније је говорио: „Ми ћемо изгубити нашу отаџбину али ћемо је поново добити“.

Данас због Турака Европљани стварају независне државе са муслиманским становништвом (Босну и Херцеговину). Али ја видим да ће они у будућности деликатно поделити и саму Турску: устаће Курди и Јермени а Европљани ће тражити признање независности и права тих народа на самоопредељење. Они ће тада рећи Турској: „Ми смо вам раније учинили, сада на исти начин независност треба да добију и Курди и Јермени“. Тако ће „благородно“ поделити Турску на делове.

Средњи исток ће постати арена сукоба и чак ће и Кинези прећи реку Еуфрат. Они ће доћи са армијом од 200.000.000 (двеста милиона) људи до Јерусалима. Русија ће наставити рат и после пропасти Турске и зауставиће ту војску под Јерусалимом.

Светом увек управља Реч Божија, њиме не управљају ни американци, нити европљани. Они могу да владају на кратко. Бог им дозвољава да би казнили сами себе. Десиће се догађаји, који ће потрести народе. То већ неће бити Други долазак, али људи ће се вратити вери и молиће да им се говори о Христу.

Турској ће бити најтеже. Од Турске популације једна трећина вратиће се тамо одакле су потекли у дубину Турске, једна трећина ће бити поштеђена јер ће постати хришћани и последња једна трећина нажалост изгинуће у том рату.

Турска ће се разделити на три – четири дела. Ми (Грци) узећемо нашу земљу, земља која је у прошлости била наша, Јермени ће узети своје, а Курди, такође, ће узети своје. Курдски проблем је у току. То ће бити урађено, не сада, али ускоро, када ова генерација политичара у Турској поднесе оставку и земљом завлада нова генерација.

Турска ће извршити још један напад и то само на Грчку, али Грчка неће уопште имати губитке. Оно са чиме ћемо се суочити је глад за неколико месеци. Дакле, покушајте да набавите мали комад земљишта и на њему нешто узгајате, тако да се можете носити са тим тешким периодом, поручио је старац Пајсије грчком народу.

Грчка влада ће донети одлуку да не шаље снаге. Наша (грчка) војскa остаће само на граници. И то ће бити велики благослов да нећемо да шаљемо војску јер свака земља која буде имала учешће у том рату претрпеће велике ће губитке.

Када Турска буде почела воде Еуфрата да користи за наводњавање, биће знак да је дошло време за тај велики рат.

Коментар: Иначе, Турска је већ почела да користи воде Еуфрата за наводњавање.

ИЗВОР: https://православнапородица.орг.срб/index.php/ctenie/2523-ostvaruje-se-prorocanstvo-starca-pajsija-o-3-svetskom-ratu-2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *