ФОТО: © Sputnik / Стефан Ђурић

Нови скуп подршке Русији у Београду одржан је испред Споменика цару Николају II Романову, у Улици краља Милана, а окупљени су се потом упутили ка Амбасади Русије.

Чуле су се и химне Русије и Србије, а окупљени скандирају: „Србин и Рус, браћа заувек!“, „Косово је срце Србије“, „Русијо, ми те волимо“ и „Ура!“.

Носе фотографије руског председника Владимира Путина и симбол „Z“, попут оног на борбеним возилима руске војске.

На путу ка Амбасади Русије, учесници скупа су застали код Амбасаде Белорусије и скандирали: „Белорусија“, „Лукашенко“, „Извините ви за санкције“, као и „Срби, Руси, Белоруси“.

Прилазећи Амбасади Русије, певали су „Каћушу“, уз повике „Живео Путин. Живео Лукашенко“ и „Прича се, прича, Руси долазе“.

На повике „Владимир Путин“ и „Срби и Руси, браћа заувек“ испред Амбасаде Русије, неко је са прозора зграде Амбасаде узвратио одговором: „Спасиба!“

Тања Илић, пензионерка, која је дошла да подржи Путина и цео руски народ, рекла је да је за скуп чула само на Спутњику.

„После чланка о ауто-колони упорно сам пратила да бих видела да ли ће скуп бити организован. Обрадовала сам се када сам сазнала да ће бити, а и да нико није дошао, рекла сам: ‘Ја ћу доћи лично да донесем цвет руском цару’“, изјавила је она за Спутњик.
Ивана и Дарко Ђокић дошли су с децом да подрже Русију и, како су истакли, уче децу како треба.

„Вечито су нам неке уцене за вратом, а неко ко нас не уцењује и ко нам је увек био пријатељ и брат — то је Русија. Овај споменик је доказ томе. Жао ми је и Украјинаца, изманипулисани део становништва и руководство допустили су да се НАТО преигра, да доноси те системе с брзим деловањем близу граница Русије. Жао ми је свих жртава, посебно невиних, као и оних у Донбасу. Све их треба поменути, не само селективно“, казали су за Спутњик Ђокићи.

Окупљање испред Споменика цару Николају II је најављено пре шест дана, када је у Београду одржана ауто-колона подршке Русији поводом дешавања у Украјини.

Из возила, која су у суботу увече прошла улицама у центру престонице, вијориле су се заставе Русије, Белорусије, ДНР и Србије. На аутомобилима су се налазиле ознаке „Z“.

Након вожње централним београдским улицама, учесници су се и тада упутили ка амбасадама Русије и Белорусије, исказујући подршку напорима руског и белоруског народа и руководства за денацификацију Украјине.

ИЗВОР: rs.sputniknews.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *