• Следећу Брозову изјаву забележио је Анте Мештровић (р. 1930. у Загребу), син славног југословенског и хрватског вајара Ивана Мештровића (1883–1962). Током једне посете САД-у почетком шездесетих година прошлога века Тито се сусрео са познатим вајаром Иваном Мештровићем и хрватском емиграцијом. 
  • Зашто се Ви не вратите у Југославију?, пита Тито Ивана Мештровића.
  • Бојим се Срба!, одговара вајар.
  • Немојте се бојати Срба! Ја сам их уништио тако да за педесет година неће знати ко су, а за сто година неће постојати!, одговарио је Тито испијајући ко зна који виски по реду“.

АУТОР:  Драган Р. Млађеновић

Јосип Броз (1892–1980), познат по шифрованом имену Тито, био је, од 1945. до смрти 1980. самоустоличени доживотни председник фантомске државе СФР Југославије. Према званичној биографији рођен је у мају 1892. у месту Кумровец у хрватском Загорју (тада у Аустроугарској), у сиромашној породици Фрање и Марије Броз.

У младости је учио шпијунски занат у аустријској војној школи за обавештајце у граду Печују (мађ. Pécs – Печ). Знање, вештину, лукавство и сналажљивост Јосип Броз је врло брзо показао: обавештајни стручњаци сматрају да је он био изузетно успешан троструки, а можда и четвороструки агент.

Док се Јосип Броз у бившим југословенским републикама више и не помиње, Србе је тако опчинио да неки и дан–данас  (више од 40 година по његовом одласку у вечна ловишта) певају оде о његовим „заслугама“, „лику и делу“.

Намере и планове о уништењу српске елите, а затим и Српства у целини, овај повереник комуно–усташког Луцифера јасно је изнео у писменим наређењима уочи окупације Србије. Једно такво наређење са заглављем Врховног штаба Народно-осло–бодилачке војске и партизанских одреда Југославије под бројем 2868 од 5. фебруара 1944. године чува се данас у Архиву Србије у Београду. У писму „врховни командант и маршал Југославије“ даје јасна упутства и наредбе Главном штабу НОВ и ПО Србије:

„Када будемо ушли у Србију, постријељати ћемо све кулаке и домаћине, а нарочито све индустријалце.

Имовину великосрпске буржоазије, поглавито индустријске објекте и творнице, ћемо пренијети у Хрватску и Словенију.

Наријеђујем особито строго понашање према српском народу, који је, у више наврата показао непослух и оданост монархији, коју ми желимо искоријенити.

Посебно скрећем пажњу друговима из ПО Србије да дјелују оштро и без сентимената према својим рођацима и пријатељима, јер је опћи циљ изнад свих наших емоција. Дапаче, другови из ПО Србије морају показати већу строгост од других.

Према припадницима ЈВуО и четничким јединицама не показивати никакву милост.

Смрт фашизму – слобода народу!

Врховни командант, маршал Југославије (у потпису) Тито“

Душан Биланџић, члан Политбироа Централног Комитета Комунистичке партије Југославије и комунистички историчар, сведочи и бележи да је врховни командант десет дана по заузимању Београда у октобру 1944. изјавио: „Ми се у Србији морамо понашати као у земљи коју смо окупирали”.

Следећу Брозову изјаву забележио је Анте Мештровић (р. 1930. у Загребу), син славног југословенског и хрватског вајара Ивана Мештровића (1883–1962). Током једне посете САД-у почетком шездесетих година прошлога века Тито се сусрео са познатим вајаром Иваном Мештровићем и хрватском емиграцијом.

  • Зашто се Ви не вратите у Југославију?, пита Тито Ивана Мештровића.
  • Бојим се Срба!, одговара вајар.
  • Немојте се бојати Срба! Ја сам их уништио тако да за педесет година неће знати ко су, а за сто година неће постојати!, одговарио је Тито испијајући ко зна који виски по реду“.
One thought on “„СРБИ ЗА 100 ГОДИНА НЕЋЕ ПОСТОЈАТИ!“”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *