• Руска специјална операција спречила је фаталан исход америчких тајних истраживања на територији Украјине. Пуна истина о експерименталним лабораторијама САД мрачном пројекту израде биолошког оружја- тек ће бити обелодањена. Копље које требало да се зарије у срце Русије, сломљено је 24. фебруара

АУТОР: Наташа Јовановић

Овако признање америчке делегације у Женеви да су у Украјини вршена биолошка истраживања на грађанима са ниским примањима и пацијентима у психијатријским болницама о чему је јавност известио начелник снага за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије генерал-потпуковник Игор Кирилов коментарише аналитичар Ђуро Билбија.
Иако САД сматрају да изнети подаци нису компромитујући те да покриће за сва истраживања лежи у тајном уговору потписаном са Владом Украјине, истина је, каже Билбија, да је по среди била припрема за биолошки рат чије детаље ћемо открити тек када се заврши руска специјална операција.

Подаци из Херсона

Наводно, како тврде САД, истраживања су спровођена у сарадњи са чак 46 украјинских институција, организација и структура из сфере, медицине и биологије. Насупрот признању о постојању 12 лабораторија, неки подаци указују, каже наш саговорник, да је њихов број много већи.
„Русија је обелоданила да су у тим лабораторијама Американци радили на разним врстама биолошког оружја, а неки тврде да је и ковид 19 потекао из неке од ових лабораторија. Од 12 главних лабораторија, једна је смештена у Одеси, по једна у Виници и Узгороду, три у Лавову, једна у Харкову, три у Kијеву, једна у Херсону и једна у Тернопољу. Највише података Русија је прикупила из лабораторије у Херсону након што је град прешао под контролу руске војске“.

У последњем моменту осујећени планови САД

Да није било Специјалне војне операције, уверен је Билбија, територија Украјине би у неком моменту, кроз три или пет година, била употребљена у војне сврхе против Русије.
„Русија је у последњем моменту пресекла једну опаку делатност. Није случајно што је у свим тим лабораторијама узиман биолошки материјал, узорци ДНK, како би патогени могли да се вежу за сасвим одређене генетске кодове. Ту су прављене припреме за израду оружја које циља одређене расне, етничке групе, сасвим сигурно не Ескиме или људе који живе у Аустралији. У Украјини су га правили да би га употребили против Руса у Украјини и против Русије“.

Лабораторије дуж граница Русије

Врх леденог брега је откривен, али коначна истина ће бити обелодањена када се одговори, каже Билбија, на питање да ли је „некомпромитујућа“ и чињеница да се сличне лабораторије налазе и у Узбекистану, Јерменији, Грузији, Kазахстану.
„Kада се погледа из угла геостратегије и безбедности онда је забрињавајуће што се неке од тих америчких биолошких лабораторија налазе на територији бившег СССР, држава, чланица ОДKБ. Да ли неко после свих обелодањених података може помислити да је то случајност?“

Немогуће је уклонити трагове

Шта је тачно било у америчким плановима биће јасније када Русија преузме контролу над Харковом и деловима Украјине у којима су биле смештене лабораторије.
„Без обзира што су Американци све те лабораторије евакуисали да не би доказни материјал пао у руке руској војсци, немогуће је уклонити људе над којима су вршени експерименти. Чињеница да су уништавали материјал и склањали лабораторије најбољи је доказ да су радили мимо међународних закона“, закључује Билбија.
ИЗВОР: https://sputnikportal.rs/20220924/sprecen-bioloski-rat-koplje-koje-je-trebalo-da-se-zarije-u-srce-rusije–slomljeno-je-24-februara-1143195151.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *