Пробудити савест капиталиста може се само са добрим кундацима

                                                                                                                            Народна изрека

  • Мислим да огроман број људи у ЕУ гледа на Русију са надом. Не можемо не испунити њихова очекивања.
  • Увек је тако било.
  • Доћи ће време и Русија ће поново испунити своју Божанску мисију: проводника правде на Земљи.

АУТОР: Михаил Дишљук

Сада је главна вест  у целом свету посети кинеског председника Си Ђинпинга Русији. Биће доста размишљања о овој теми, анализа резултата посете и претпоставки. И ово је добро. Ово је наша позитивна позадина.

Међутим, не смемо заборавити на озбиљне изазове од стране наших непријатеља.

ГДЕ ЈЕ „КРАЈЊА ИСТИНА“?

А све што је доле написано су моје мисли. Они не тврде да су „крајња истина“. „ Cogitations poenam nemo patitur “ („Нико није кажњен за мисли“, са латинског), из Одредби римског права (Дигеста).

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борел предложио је да се из такозваног Европског фонда за мир издвоји милијарду евра за хитне потребе за снабдевање Кијева муницијом. Осећате ли Борелову логику? Он ће обновити свет ескалацијом рата из „Фонда мира“! „Гасићемо ватру бензином!

А заменица британског министра одбране Анабел Голди рекла је да ће Краљевство Украјини пренети не само тенкове „Челенџер 2“, већ и муницију са осиромашеним уранијумом. Да ли је НАТО-у недостајала Србија, где је таква муниција коришћена 1999. године? Одлучили су да зрачењем покрију још три словенске земље, Украјину, Русију, Белорусију! Чернобил још није заборављен у овим земљама!

Биће лоше, кажем вам, ако такве „европске личности“ као што су Борел и Анабел Голди не буду кажњене за ове поступке…

Али, ствари у ЕУ нису тако јасне. И март 2023. то показује.

Велика Британија се „тресе“ од штрајкова без преседана од 70-их година двадесетог века.

Наставници, лекари, државни службеници траже веће плате због инфлације. Скоро потпуна парализа лондонског метроа.

Француска је у пламену последњих дана. Више од милион људи изашло је на улице. Највише у Паризу, око 400 хиљада. Ко контролише ове представе, која сила води, тешко је рећи. То је као наступи љутих људи. На полицију су бачене флаше молотовљевих коктела. Горили су аутомобили, туче са полицајцима побеснелих грађана. На трговима су спаљене лутке француских политичара, од којих су већина биле реплике Макрона. Разлози за гнев Француза није Украјина. „Шеф француског националног скупа Марин Ле Пен сматра да је француска влада створила услове за „друштвену експлозију“ у земљи због усвајања социјалне реформе. Према њеном мишљењу, људи сматрају да су „прекршена правила игре демократије“. („Комерсант“).

Али ово је само почетак! Велике промене, тешкоће у уобичајеном, добро ухрањеном животу грађана ЕУ дефинитивно ће активирати екстремне радикале у овим земљама! А с обзиром на милионе избеглица из Украјине у свим европским земљама, са њиховим дугогодишњим нацистичким васпитањем у модерној Украјини, васпитавањем у духу мржње према свему „руском“, лако је разумети ко ће постати главна снага ових радикала! И какве ће пароле да узвикују! Спремите се грађани ЕУ! Биће вам најгоре!

А подржаће их садашњи нацисти у балтичким земљама! Тада ће, уз подршку Англосаксонаца, функционисати „принцип лавине“. Овакви покрети ће се појавити у свим земљама ЕУ! И Немачка поново може постати земља која ће друге водити у „Четврти рајх“. Главни „плен“ за ове „завојеваче“ требало би да буду, наравно, Русија, Украјина и Белорусија! И друге земље које не воле, попут Србије.” (из чланка https://naukaikultura.com/sta-su-smislili-anglosaksonci/). Мислим да је први корак ка успостављању аналога фашистичке диктатуре 1930-их већ учињен у низу земаља ЕУ.

О овоме бих желео да додам: Англосаксонци су, предложивши своју идеологију „борбе за људска права, развој демократије“ у другим земљама, у својој истрајности да је промовишу, апсолутно постали слични раним комунистима. Следбеници теорије К. Маркса. У својим списима је такође понудио да тестира своју теорију комунизма у некој земљи која је била најспремнија да прихвати ову теорију. То је тада била Русија…

Англосаксонци су чак и „креативни“. Помажу их велики информативни системи, Холивуд, шоу бизнис, долар. Имају могућност да делују у бројним земљама, а не само једној. Шта је резултат слогана „за права човека и демократију“, Англосаксонци су већини становништва наше прелепе планете Земље зацртали „право“ на „потрошачку идеологију – човека – потрошача“. „. Иста теоријпотрошача. Та духовност, наравно, нема места! То је аксиом!

Шта можемо учинити да се томе супротставимо? Један одговор је већ очигледан: духовни развој њиховог народа, на првом месту. Овај развој могућ је на основу дубоке повезаности свих слојева нашег великог мултинационалног народа. У знак сећања на достигнућа претходних генерација. На правди.

Следећи правац је економска компонента. Са акцентом на наше природно богатство, каквог нема нигде у свету! На знање и домишљатост нашег лепог народа. И о праведној расподели финансијске компоненте заједничких достигнућа наших људи у привреди земље је реч.

И, наравно, не можете се без компоненте безбедности. „Добро се мора бранити и са песницама“. Реч је о нама Русима. Сигуран сам да овде имамо чиме да се поносимо. И како „обуздати“ дрске неонацисте свих боја.

Руски председник Владимир Путин рекао је да ће Русија бити принуђена да одговори на снабдевање Украјини наоружањем са нуклеарном компонентом са стране колективног Запада. Сигуран сам да ће их одговор изненадити.

Оснивач ПВК „Вагнер“ Јевгениј Пригожин саопштио је да су центри за регрутацију добровољаца за пријем у компанију отворени у 42 руска града. „Тамо долазе нови борци, који ће ићи са нама раме уз раме да бране своју земљу и своје породице. Да направимо нашу заједничку будућност и заштитимо сећање на прошлост“, рекао је Пригожин („Руско пролеће“). Сјајна вест! Искуство Вагнерових јуришника биће веома корисно за решавање проблема током СВО-а пре постизања циљева његовог почетка. И при обнављању правде у балтичким земљама, у Пољској. Ако треба и даље… Треба узети пример од Англосаксонаца у промовисању њихових „вредности“. „Се ла вие!“ Добри смо ђаци! Сам Карла Маркса смо „прерадили“! И учимо све више и више. А наше вредности: вера, породица, родитељи, мушкарац, жена, брак су основа моралних традиција већине становника наше планете. И, истина је са нама!

Мислим да огроман број људи у ЕУ гледа на Русију са надом. Не можемо не испунити њихова очекивања. Увек је тако било. Доћи ће време и Русија ће поново испунити своју Божанску мисију: проводника правде на Земљи.

Ево цитата из једног коментара из Луксембурга о понашању руског СВО-а у Украјини: „80% руског становништва је за Путина. Осталих 20% мисли да је превише љубазан.“ Па, „Добро треба да бије са песницама!“. Чак и они, тамо, у ЕУ, то разумеју и надају се.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *